Mobiili.fi Katsaus uuteen Androidiin – Marshmallow-päivitykset alkavat ensi viikolla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2163
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Android Marshmallow


  Uusien Nexus-puhelinten ennakkotilaukset ovat nyt alkaneet useilla markkinoilla. Puhelinten rinnalla käyttäjien ulottuville saapuu myös uusi versio Androidista. Eilisessä julkistustilaisuudessa perehdyttiinkin hieman tarkemmin Marshmallow-päivityksen tuomiin uudistuksiin ja julkaisuaikatauluun.

  Monia Android 6.0 Marshmallow’n ominaisuuksia esiteltiin jo keväällä Google I/O -tapahtumassa. Tuolloin nähtiin muun muassa Now on Tap -ominaisuus, joka mahdollistaa tilannekohtaiset haut suoraan sovelluksista. Pitkä kotinäppäimen painallus avaa ruudun alalaitaan Google Now -hakunäkymän, joka tarjoaa suoraan lisätietoa senhetkisen sovelluksen sisällöstä. Esimerkiksi keskustelussa mainituista ravintoloista tai muista sijainneista saa näin todella nopeasti lisätietoa ja toimintavaihtoehtoja.

  [​IMG]
  Now on Tap tarjoaa nopean tavan hakea lisätietoa ruudulla näkyvistä kohteista

  [​IMG]
  Doze auttaa säästämään akkua, kun puhelin tai tabletti ei liiku


  Marshmallow tuo myös mukanaan uusia virransäästötapoja. Esimerkiksi Doze-toiminto seuraa laitteen fyysistä liikkumista, tunnistaa levolliset hetket ja vähentää näinä aikoina taustalla suoritettavia tehtäviä. Näillä keinoilla Google lupaa, että Nexus 5:n ja Nexus 6:n akkukestot paranevat jopa 30 prosentilla.

  Näiden ohella eilisessä tilaisuudessa esiteltiin uutta, älykästä ja haulla varustettua sovellusvalikkoa. Jatkossa valikko nostaa listan kärkeen sovelluksia, joita järjestelmä olettaa käyttäjän juuri tuolloin tarvitsevan.

  [​IMG]
  Älykäs sovellusvalikko oppii, mitä sovelluksia käyttäjä milloinkin tapaa käyttää


  Luonnollisesti luvassa on paljon muitakin uudistuksia. Sovellukset kysyvät nyt lupaa resurssien käyttöön sitä mukaa kun ominaisuuksia tarvitaan. Nexus 5X ja Nexus 6P vähentävät esiasennettujen sovellusten määrää totutusta runsaasti ja jatkossa tiettyjä Google-sovelluksia voi halutessaan poistaa kokonaan. Äänikomentojen mahdollisuuksia on laajennettu ja niiden pariin pääsee nyt suoraan lukitusnäytöltä. Lisäksi tuttua Material Design -ulkoasua on paranneltu muun muassa entistä sujuvammilla animaatioilla.

  Google aloittaa Android 6.0 Marshmallow -päivitysten jakamisen ensi viikolla. Uusin Android-versio suuntaa Nexus 5:lle, Nexus 6:lle, Nexus 7:lle, Nexus 9:lle ja Nexus Player -mediasoittimelle. Nexus 5X ja Nexus 6P taas ovat alusta asti varustettu Marshmallow-käyttöjärjestelmällä. Tuttuun tapaan muut laitevalmistajat päivittävät laitteitaan Android 6.0:aan omaan tahtiinsa.

  [​IMG]
  Marshmallow’ssa äänikomentoihin pääsee käsiksi suoraan lukitusruudulta vasemmasta alanurkasta pyyhkäisemällä

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju