Mobiili.fi Katsaus tuloksiin: Samsung Galaxy S7 myy hyvin, Sonylla ja LG:llä menee heikosti

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  Älypuhelinmarkkinoiden kasvu on loppunut – alkuvuonna toimitettiin ensi kertaa vähemmän älypuhelimia kuin vuotta aiemmin ensi kertaa historiassa.

  Tänään omista tulosnumeroistaan kertoivat Samsung, Sony ja LG. Aiemmin Apple kertoi jo huonosta, odotukset pettäneestä tuloksestaan – iPhone-toimitukset laskivat 16 prosenttia vuodentakaisesta. Apple teki kuitenkin edelleen alkuvuonnakin iPhoneillaan lähemmäs 10 miljardia dollaria liikevoittoa – tarkkaa summaa ei tiedetä, koska Apple ei erittele tulostaan tuote- tai yksikkökohtaisesti.

  Älypuhelinmarkkinoiden kokonaiskasvun päättyminen on asettamassa markkinat uuteen tilaan: jos haluaa kasvua, on se poissa muiden myynnistä. Lisäksi taantuva kasvu luonnollisesti kasvattaa myös muun muassa keskinäistä hintakilpailua, mikä voi vaikuttaa erityisesti heikompien toimijoiden kannattavuuteen. Monilla on mennyt huonosti jo pitkään tähänkin asti.

  Alla luodaan lyhyt katsaus Samsungin, Sonyn ja LG:n mobiiliyksiköiden tuloksiin. Kullakin yhtiöllä mobiili on vain yksi osa-alue liiketoimintaa vaihtelevien muiden bisnesten joukossa.

  Samsungilla parempaa – Galaxy S7 kiihdyttää myyntiä

  [​IMG]
  Samsung Galaxy S7 ja S7 edge.


  Välillä huippuvuosien jälkeen laskussa olleen Samsungin alkuvuosi mobiililiiketoiminnan osalta sujui vaihteeksi kohtalaisen hyvin. Mobiiliyksikön liikevaihto nousi 8 prosenttia vuodentakaisesta ja myös 12 prosenttia vuoden lopun jouluneljännekseltä. Mobiililaitteet sisältävän laajemman yksikön liikevoitto puolestaan nousi 42 prosenttia vuodentakaisesta 3,89 biljoonaan woniin, noin kolmeen miljardiin euroon. Tämä tarkoitti noin 14 prosentin liikevoittoa liikevaihdosta.

  Kiitos kuuluu uudelle Galaxy S7 -mallille, joka kiihdytti myyntiä. Samsung aikaisti aiempiin vuosiin nähden lippulaivamallinsa myyntiin tuomista tänä vuonna ja analyytikot ovat arvioineet sen myynnin sujuvan jopa 50 prosenttia Galaxy S6:n alkua vauhdikkaammin. Lisäksi Samsung kertoi virtaviivaistaneensa mallistoaan alemmissa hintaluokissa, mikä paransi kannattavuutta.

  Samsungin tulosraportti

  Sonyn vaikeudet jatkuvat edelleen – keskittyy korkeampaan hintaluokkaan

  [​IMG]
  Sony yrittää seuraavaksi uusilla Xperia X -malleilla: Xperia X, XA ja X Performance.


  Aiemmin jopa älypuhelinbisneksestä poistumista vakavasti huhujen mukaan harkinneen Sonyn ongelmat mobiilissa eli älypuhelimissa ja tableteissa jatkuivat alkuvuonnakin.

  Liikevaihto laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 37,9 prosenttia aiemmasta. Liiketulosta Sony onnistui mobiiliyksikössään parantamaan, mutta se oli kuitenkin yhä selvästi tappiolla – nyt 42,1 miljardia jeniä eli karkeasti noin 350 miljoonaa euroa. Tappio on syvä, sillä Sonyn mobiiliyksikön liikevoittomarginaali oli -23 prosenttia.

  Sonyn tilikausi poikkeaa kalenterivuodesta ja se raportoi nyt myös koko maaliskuun loppuun päättyvän tilikautensa 2015 numeroista. Koko tilikaudella mobiiliyksikön liikevaihto laski 20 prosenttia johtuen strategisesta päätöksestä luopua suurten myyntimäärien tavoittelusta älypuhelimissa kannattavuuden parantamiseksi kohdennetummalla, korkeamman hintaluokan mallistolla. Tappiota Sony teki mobiilissa koko tilikautensakin osalta.

  Sonyn tulosraportti

  LG:llä paljon selityksiä – avaako G5 tien parempaan?

  [​IMG]
  LG;:n kevään uutuus on uusi lippulaiva G5.


  Sonyn ohella myös LG:n älypuhelinten liiketoiminnan kehitys on ollut melkoista taaperrusta, joskin LG on pysytellyt sentään lähellä nollatulosta – paitsi nyt alkuvuonna, jolloin sen mobiiliyksikön liikevoitto sukelsi -6,8 prosenttiin liikevaihdosta.

  LG:n mobiilin liikevaihto laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 16 prosenttia. LG toimitti älypuhelimia 13,5 miljoonaa kappaletta, 12 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

  LG:llä oli paljon selityksiä myynnin laskulleen sekä tuloksen heikentymiselleen: operaattorit Pohjois-Amerikassa pienensivät varastojaan, halvempien mallien myyntiin vaikutti heikko taloudellinen tilanne Latinalaisessa Amerikassa ja IVY-maissa ja uuden lippulaivamallin G5:n markkinoinnin kulut söivät jo ennen sen myyntiintuloa tuloslukuja.

  Kuluvalta neljännekseltä LG odottaa myynnin kiihtyvän G5:n tultua kauppoihin.

  LG:n tulosraportti

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju