MobiiliBlogi Katsaus puhelimeen hyvällä akkukestolla: Oukitel K10000

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2093
  Tykkäykset:
  4
  Unboxasin helmikuussa dealextremen testiin tarjoaman kiinalaisen Oukitel K10000 -älypuhelimen, joka perustuu Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmään ja edustaa hinnaltaan noin 180 kategoriaa. Puhelimen tärkein ominaisuus löytyy jo laitteen nimestä. Se on massiivinen 10 000 milliampeeritunnin akku, joka on niin sanottujen perinteisten valmistajien puhelimia selkeästi tehokkaampi. Esimerkiksi iPhone 6s Plussassa on 2750mAh:n akku, eli Oukitel K10000:ssa on reippaat 3,5 kertaa enemmän akkukapasiteettia Applen suurempaan iPhone-malliin nähden.

  Nyt haluaisin antaa pienen päivityksen siitä, kuinka pitkään laitteen akku oikeasti kestää niin kutsutun tehokäyttäjän hyppysissä. Kuten arvelinkin, en 10-15 päivää ole päässyt, vaikka valmistaja itse sellaisia käyttöaikoja puhelimelleen normaalissa käytössä lupailee. Mutta jos ei katso puhelimellaan päivässä paljon YouTube-videoita, surffaa verkkossa ja käytä erittäin aktiivisesti sosiaalisia palveluita, ei 10 päivän akkukesto vaikuta allekirjoittaneen huomioiden perusteella mahdottomuudelta.


  [​IMG]

  Henkilökohtaisissa testeissäni akkukestoksi on muodostunut sellainen viikko, eli 7 päivää. Tämä on ollut aikalailla se maksimi, johon on päässyt, sillä koskaan laitteen akkua ei voi päästää aivan nolliin, koska myös seuraavasta päivästä on selvittävä. Näihän se menee kaikilla käyttäjillä, mutta koska Oukitelin puhelimessa on niin poikkeuksellisen tehokas akku, olen laittanut sen lataukseen vasta akun varauksen valuessa alle 10 prosentin. Sen verran kuluu muuten akkua, kun katsoo YouTubesta videota yhteen menoon kaksi tuntia näytön kirkkauden ollessa 50 prosentin tienoilla.

  Mukana tulevalla adapterilla Oukitel K10000:lla voi antaa virtaa muille laitteille. Jos siis esimerkiksi kaverin puhelimesta on virta vähissä, voi omasta Oukitelista jakaa ”palan” akkua kaverille. Mukana pitää tosiaan vain olla myyntipakkauksesta löytyvä microUSB to USB -adabteri ja tietenkin toinen johto, jossa on USB-pää sekä toisessa päässä esimerkiksi microUSB, USB Type-C tai Applen Lightning. Ominaisuus toimii kuten luvattu. Testasin latausta usealla eri puhelimella. Erityisen kätevä ominaisuus on pienten laitteiden kanssa, kuten älykellojen, mutta ne vaativat harmillisesti hyvin yleisesti alleen latausalustan, jota pidettyä mukana vielä harvemmin. Joka tapauksessa homma toimii ja virta kulkee tarvittaessa myös toiseen suuntaan Oukitel K10000 -puhelimesta.

  Virran jakamisen muihin laitteihin mahdollistaa puhelimen tuki USB On-The-Go -teknologialle. Sen myötä Oukitelin puhelin voi toimia niin sanotusti isäntänä tai asiakkaana. Oteaan esimerkiksi tietokone, joka on pääsääntöisesti isäntä ja siihen liitettävät laitteet asiakkaita. Tällainen asiakas voi olla esimerkiksi ulkoinen kovalevy.

  [​IMG]

  Käytettävyydeltään Oukitelin puhelin on yllättänyt erittäin positiivisesti. Siinä on uudehko Android-versio (5.1) ja sitä on muokattu kohtalaisen vähän. (vaikkakin erillinen sovellusvalikko on poistettu ja kuvakkeet muutettu) Käyttö on pysynyt sulavana, rakenne on jämäkkä ja paksuus sekä paino haittaavat taskussa hyvin vähän. Toki naisten tiukkien farkkujen taskuutan tämä taitaa olla mahdotonta tunkea. Suurin osa naisista taitaa kuitenkin pitää älypuhelintaan laukussa, joten ongelma on ratkaistu. Puhelimen viralliset mitat ovat 157,5 x 76,5 x 13,8 millimetriä ja se painaa 323,8 grammaa.

  Nykypuhelimia haukutaan ulkoisesti usein persoonottomiksi. Tätä samaa ei voi sanoa kiinalaisvalmistajan puhelimesta, joka ainakin yrittää erottautua massasta hexa-muotoilullaan. Puhelimessa on metallinen kehys, jonka ansiosta se valmistajan mukaan kestää pieniä pudotuksia. K10000:n edessä loistava 5,5 tuuman IPS-näyttö ei ole erityisen laadukas, mutta peittää etualasta peräti 86 prosenttia ja tarjoaa ihan kohtalaisen katselukokemuksen 1280 x 720 pikselin tarkkuudellaan.

  Suurimman yllätyksen allekirjoittaneeseen on tehnyt puhelimen käytettävyys. Kyseessä ei ole iPhone 6s, Galaxy S7 tai muu kovan tason lippulaiva, mutta MediaTekin neliydinsuoritin ja kaksi gigatavua käyttömuistia tekevät hyvää työtä ja käytettävyys on pysynyt kohtuullisena myös useamman viikon käytön jälkeen. Omassa käytössä pahempaa hidastelua ei ole oikeastaan tullut vastaan, joka on ehdottomasti koko paketin suurin yllätys. Odotin K10000:n hidastuvan reilusti, kun sitä käytetään muutama viikko ja siihen asennetaan sovelluksia ja täytetään laitetta käyttäjän omalla sisällöllä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Tästä olenkin erittäin iloinen ja tämä saakin suosittelemaan laitetta niille, jotka tällaista puhelinta etsivät. Kuten totesin, tehoa ei ole lippulaivojen verran ja sovellukset käynnistyvät hieman hitaammin ja pientä hidastelua esiintyy paikoitellen, mutta hintaansa nähden kokonaisuus on mielestäni hyvin kasassa.

  Lopuksi on vielä pakko huomauttaa, että takana olevaa kahdeksan megapikselin kameraa en päässyt testaamaan. Kamera on testiversiossa rikki tarkennuksen osalta, eikä laite suostunut kohdentamaan mihinkään. Kaikista kuvista (paitsi jos puhelimen vei muutaman sentin päähän kohteesta) tulee tästä johtuen sumeita. Olen kokeillut myös eri kamerasovelluksia, eivätkä ne ole muuttaneet tilannetta. Lisäksi valittelen vielä sitä, ettei Oukitel K10000 näytä tukevan WiFi-verkon 5Ghz:n taajuutta, jota käytän kotona langattomassa verkossa. Onneksi kuitenkin 4G LTE:n osalta tuki löytyy kaikille Suomen taajuuksille. speedtest.net by Ookla -sovellus antoi 4G:n latausnopeudeksi samoja lukuja Oulun keskustan alueella viiden minuutin aikaerolla iPhone 6s:n kanssa. Molemmat pääsivät lauantaina keskipäivällä parhaimmillaan lähelle 20 Mbps:n latausnopeutta (100Mbps:n 4G-liittymä) Saunalahden 4G -liittymällä.

  Kaiken kaikkiaan Oukitel K10000 on hintaansa nähden vakuuttava kokonaisuus. Näkisin laitteen hyvin työkäytössä, jossa verkkopalveluiden hyödyntäminen on pakollista, mutta puhelimen päivittäinen tai edes viikottainen lataaminen ei ole mahdollista. Kiinalaismerkeistä voi siis löytää onnistuneita yksilöitä, vaikka harmillisesti tämäkin jäänee ilman Android 6.0 Marshmallow -päivitystä, joka voisi viedä akkukestoa vieläkin parempaan suuntaan.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  MobiiliBlogin lukijoista tämä päätynee suurimalle osalle kakkospuhelimeksi, mutta ei Oukitel K10000 ole hullumpi valinta ainoaksikaan älypuhelimeksi, jos tarvetta viimeisimmälle tekniikalle ei ole ja katselussa on edullinen Android-puhelin loistelijaalla akkukestolla.

  Kannattaa katsoa myös allekirjoittaneen unboxing laitteesta, niin tietää, mitä myyntipakkauksesta löytyy.  Hyvää:

  • Loistava akkukesto
  • Kohtalaisen sulava/nopea käyttää
  • Jämäkkä rakenne
  • Suhteellisen vähän muokattu Android
  • Kohtalaisen uusi Android-versio
  • Pakkauksessa suojakalvo näyttöön ja takosaa suojaava kuori
  • Mahdollisuus antaa virtaa muihin laitteisiin (adapteri mukana)
  • Tuki Suomen kaikille 4G LTE -taajuuksille

  Huonoa:

  • Kamera testikappaleessa rikki
  • Ei tukea WiFi 5Ghz:n taajuudelle
  • Näyttö katseluominaisuksiltaan heikko
  • Androidin UI:n vähäinenkin ”sotkeminen” olisi voitu jättää pois
  • Ei erillistä sovellusvalikkoa (jokainen ottakoon varauksin)
  • Paksu ja painava
  • Akun täyteen lataaminen kestää kauan (3,5h)

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju