"kastunut" 6230 Nokialainen

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja raipee, 18/5/06.

 1. raipee

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/03
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Onkos kellään kokemusta kyseisen laitteen korjaamisesta "omatoimisesti". Olen elektroniikan parissa ollut jonkinverran tekemisissä, joten ei aivan uutta asiaa..

  Asiaan siis. Omista 6230 luurin joka jokin aika sitten joutui veden varaan (siideri) ja laite luonnollisesti mykistyi heti ja korjausanalyysi oli että saada kuntoon enää. N. puol vuotta kulunut ja päätin ihan koittaa käynnistää puhelinta ja yllätys se heräsi henkiin. Näyttö toimi moitteettomasti ja puheluita otti vastaan. Ainoa ongelma on muutamat näppäimet ovat jumissa. Olen avannut koneen ja yrittänyt putsata ja painella näppäimiä mutta henkeä ei tule. Mikäli olen ymmärtänyt oikein viak ei ole piirikortti tasolla vaan kuminäppäimistön alla olevassa moduulissa. Saakohan niitä jostain uusia/käytettyjä? Kenelläkään kokemuksia vastaavasta tilanteesta? Luuria ei viitsisi poiskaan heittä, koska se on niin uusi. Mitä mieltä olette?
   
 2. samumanu Vieras

  0   0   0

  Huolloilta löytyy tota osaa kyllä, muistaakseni se on ui-moduli tjs. Mitään pakkoa osia ei ole myydä eli sitä en tiiä saatko mut kysyä kannattaa(Taitaa it nokia olla kiletänykin noiden myymisen muta meitä on moneen lähtöön tässä maailmassa).
   
 3. snb69

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/04
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  0
  Vaikka luuri on uus ollu ennen kastumista niin se on pska sen kastumisen jälkeen....jonka toiminta suurella todennäköisyydellä on epävakaata ja epävarmaa. Että ei kannata siihen tuudittautua että puhelin on "uusi". =)
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230

  Isopropanoli heti kastumisen jälkeen on paras lääke varmaan kotikonsteista... purkaa osiin ja upottaa sellaset osat sinne niinkuin piirilevyn, muut saa puhtaaksi topsypuikoilla tai miksi niitä nyt korvankaivuu välineitä halutaan kutsuttavan. Pari kertaa vaihtaa nesteet ja antaa kuivahtaa. 10min. on ihan hyvä aika, voi käännellä välillä. Jos aikaa on kulunu pitkästikin, voi saman tehdä mutta pitää muistaa että hapettuminen eri komponenttien välille luo "sillan" josta sähkö kansanomasesti hyppimään pääsee komponentilta toiselle joten ei tartte ihmetellä jos ei toimi. Tai menee maihin tai jotain muuta, syitä on varmasti samanverran kun komponenttejakin, joten huollisuutta peliin. Välillä kastunutkin puhelin on hyvä avata vaika se toimisi tämän jälkeen, se kerää hapettumaa kastuneisiin kohtiin uudestaan ja sitten isopropanoli käsittely vaan tai voi ostaa puhdistusta varten vaikkapa contactoria pikku suihkepullon, asiaan kuuluvista liikkeistä joissa myydään kaikenlaisia, vaikkapa sähköliike.

  Joskus jos on mennyt pesukoneeseen tai on pesuvettä, se on nykypäivien kirous nro 1 puhelimelle. Piiritekniikassa on tutuksi tulleet piirit jotka on usein piirin alta kiinni levyssä. Levyn ja piirin väliin jää rako ja pintajännityksensä menettänyt vesi ui paremmin tuhojaan tekemään, joten puhdistaminen on ongelmallisempaa näistä. Vahvat suihkeet ja ilmanpainepuhdistus on auttanut joskus.

  Paljain silmin hapettumat, eli valkoiset jauhomaiset kohdat on helposti havaittavissa, joskus tämmöstä ei edes näy ja silti ei toimi, syy voi olla todella pienestä kiinni, yleensä jos henkilöllä joka tutkii, on likinäköä tai radiomikroskooppi, ne löytää pienimmätkin sillat mistä se sähkö nyt sitten pääsee menemään oikosulkuun tai hyppimään.

  En osaa edes kertoa kuinka pienestä voi olla kiinni kun aikanaan näytöt ei toiminu ja näitä vaihdeltiin. Muutaman kerran otin asiaksi tutkia mistä se johtui. Tarkastelin johtimien välejä ja kuinka ollakaan siellähän se oli. Minulla on erikois pieniin kohteisiin työkaluja. Itse tehtyjä melkeinpä. Nyt puhutaan millin kymmenyksistä ja jopa sadasosista olevista asioista mitkä voi haitata puhelimen toimintaa. Kyse oli erittäin pienestä pölykarvasta joka oli jumittunu näytön seebrakumin kultaisten johtimien väliin. Sen poistaminen palautti näytön toiminnan monesti. Joskus oli pieni karva tai metallityöläisellä muutama metallijauhon "pala".

  Joten syyn paikantaminen ja täälä kertominen ei riitä välttämättä puhelimen saamiseksi kuntoon. Ainoastaan hiton hyviä vinkkejä voimme antaa, emme siksi voi foorumilla taata, miten saadaan puhelin kuntoon näkemättä tapausta. Onnea yritykseen kuitenkin.
   

Jaa tämä viestiketju