Kastuneen kännykän korjaus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Keijo, 31/1/03.

 1. Keijo

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  724
  Tykkäykset:
  0
  Okei. Otetaan esille että toi seiska olis mahdollisesti kastunut, millä toimenpiteillä porukka on elvyttäneet puhelimensa henkiin. Eli 7110 sammuu kun yrittää pin-koodia syöttää.
   
 2. kerosiini

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  189
  Tykkäykset:
  0
  Jos haluat tietää miten korjata kastunu puhelin niin mie tein 3210:lle niin että kaajoin piirilevylle desinfiointi ainetta ja kuivasin föönillä/pumpulipuikoilla :)
  Mie en ota vastuuta jos se simahtaa lopullisesti ;D
   
 3. Keijo

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  724
  Tykkäykset:
  0
  Joo, tossa alko tänään 5-näppäin toimimaan itsestään, mutta otin jälleen puhelimen osiin ja desinfiointiaineessa kostutetulla pumpulipuikolla puhdisteli piirilevyjä ja näppäimistön kontaktipintoja. No nyt taas seiska toimii kuin uusi. Desinfiontiaineen jälkeen olisi ollut listalla asetoni mutta sillä varmaan lähtisi lakat piirilevyiltäkin...
   
 4. jonipyka

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/12/02
  Viestit:
  321
  Tykkäykset:
  0
  no se on et akku pois,känny auki ja mahdollisimman pieniin osiin ja sitten vaan johonkin lämpimään paikkaan(patterin viereen)vuorokaudeksi...on muuten toiminu,puhelimeen erkkiin mallia r320,joka oli yhden talven lumessa...ja sit voi varmaankin laittaa esim. wd-40:n poistaa kosteutta,ja vähentää kosketushäiriöitä...
   
 5. kerosiini

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  189
  Tykkäykset:
  0
  Minulla ei muuten ekalla kerralla toiminu tuo 3210, mutta kun aukasin sen toisen kerran ja tein operaation uudestaan niin johan alko skulaamaan.
  Piirilevy oli aika selvästi kastunut kun ledien ympärillä oli isot valkoset läiskät ja oli niitä kyllä muuallakin...
   
 6. NusNus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1955
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active
  NusNus:in niksit:

  -Älä missään nimessä laita akkua kiinni luuriin jos et ole varma luurin kuivuudesta.

  - Avaa luuri niin nopeasti kuin pystyt. Kuivaa tukankuivaajalla piirilevyt, näyttö ja kuoret perusteellisesti vaikka tukankuivaajalla. Luuri ei hajoa liiasta ilmasta. Älä pidä kuivaajan lämmitintä päällä. Jos pidät niin käytä todella pientä lämpöä.

  - Kokeile jos luuri toimii. Jos se ei herää niin luuri taas auki ja etsi suurennuslasilla valkoista "mömmöä" piirilevyiltä. Jos löydät niin rapsuttele se perusteellisesti pois (vaikka veitsellä) tai ainakin niin paljon että se ei ole samanaikaisesi yhteydessä kahden komponentin jalkaan.

  - kokeile taas jos luuri toimii. Jos valot syttyvät mutta näyttö ei niin voit olla melko varma että piirilevyt ovat kunnossa mutta näyttö ei. Avaa luuri taas (huokaisee) ja kuivaa näyttöä vielä lisää. Katso että sen kumijutun joka muodostaa kontaktin näytön ja piirilevyn välillä ei ole kostea (jos sellainen edes löytyy luuristasi).

  - Kokoa luuri taas ja jos se ei toimi niin laita se takaisin vesilasiin (tai ihan mihin vaan) ja lyö itseäsi päähän ja ajattele kuinka tyhmä olit kun heitit 400e luurisi vahingossa veteen.
   
 7. NusNus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1955
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active
  Ei ole hyvä laittaa sitä märkänä vain lojumaan. Se pitää saada kuivaksi niin nopeasti kuin mahdollista. Vuorokausi on niin pitkä aika että se voi koitua luurin kohtaloksi.
   
 8. jonipyka

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/12/02
  Viestit:
  321
  Tykkäykset:
  0
  no,totta..mutta kyllähän me kuivattiin jollain paperilla...se toimi ehkä noin 1,5kuukautta ja sitten meni jotian nappeja paskaks,varmaankaan eivät ottaneet kontaktia,toimisikohan sama juttu desinfointi juttu,siihen että ne näppäimet alkaisivat toimimaan????
   

Jaa tämä viestiketju