Mobiili.fi Kastuiko puhelimesi? Tee näin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Älypuhelimet, ja tietenkin myös peruspuhelimet, ovat herkkiä kapistuksia ja ne eivät yleensä kestä vettä. Jotkut valmistajat ovat tehneet puhelimistaan vedenkestäviä, mutta suurinosa puhelimista ei ainakaan vielä kestä vettä. Mitä pitää tehdä, kun puhelin tipahtaa lavuaariin tai sen päälle kaatuu vettä?

  Ota puhelin mahdollisimman nopeasti pois vedestä ja irroita laturi tarvittaessa. Tämän jälkeen kannattaa ottaa puhelimesta irtoavat osat erilleen, eli irroita takakuori ja akku, jos se on mahdollista. Muista ottaa myös SIM-kortti ja muistikortti irti laitteesta. Jos puhelin on tippunut suolaveteen, laite on syytä huuhdella ennen toimenpiteitä.

  [​IMG]
  Monet Sonyn kalliimmat älypuhelimet kestävät vettä


  Seuraavaksi kuivaa puhelinta pyyhkeellä tai paperilla. Näiden avulla saa usein näkyvät vesipisarat pois laitteesta. Joidenkin ohjeiden mukaan vettä voi yrittää poistaa puhelimesta imurin avulla, mutta esimerkiksi hiustenkuivaajaa ei suositella. Näiden kuivausyritysten jälkeen voi puhelimen laittaa keittämättömän riisin sekaan kuivumaan. Anna puhelimen kuivua esimerkiksi riisin joukossa vähintään vuorokausi.

  Kuivausoperaatioiden jälkeen täytyy kokeilla puhelimen toimivuutta. Jos puhelin toimii, selvisit kastumisesta luultavasti pelkällä säikähdyksellä. Jos puhelin ei kuitenkaan ala toimimaan ja olet varma, että puhelin on kuiva, kannattaa puhelin viedä huoltoon. Monissa tapauksissa kotivakuutus korvaa rikkoutuneen älypuhelimen, joten kannattaa olla yhteydessä myös omaan vakuutusyhtiöön.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju