Kartat: TeleAtlas vastaan Navteq vastaan ??

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Maerra, 30/10/07.

 1. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  En löytänyt hämmästyksekseni ketjua missä olisi nimenomaan tätä käsitelty!

  Mun navigaattori käyttää Teleatlaksen karttamateriaalia, joka mun lähialueesta (sen tarkkaan tiedän) ovat jo vuosia olleet päin p:tä (+muuallakin epätarkkuuksia). Tietysti tuo on pelkkä sattuma, ja kaikilla on varmaan "reikiä". (Eikös Google Maps'kin käyttänyt TeleAtlaksen karttoja??)

  Koska Nokia on siis "naimisissa" Navteqin kanssa, olis kiva vastaisen varalta tietää millainen karttamateriaali sillä on ihan yleisesti verrattuna TeleAtlakseen. Onko näkemyksiä tai tiedossa päteviä evaluaatioita?
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kokeiltiin tätä tänään ja ei ainakaan tämän uusimmat kartat pärjää läheskään TomTomille. Esimerkiksi TomTomin vuoden takaisista kartoista löyty katuja, joissa tämän vehkeen uusimmat kartat näyttävät peltoa.
   
 3. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8058
  Tykkäykset:
  2010
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Tuossahan on kysymys eri kartta-aineistosta, Panasonic käyttää Navteqin karttoja ja TomTom TeleAtlaksen. Näiden vertailutiedot olisivat mielenkiintoisia, mutta keskustelua asiasta ei ole oikein syntynyt.

  TeleAtlas ilmoittaa Suomen kohdalla peitoksi 99,9 % ja Navteq "yli 99 %". Eipä ole tainnut TM:kään näiden paremmuutta vertailla pitkään aikaan.

  TomTomkaan ei ole täydellinen Tampere-navigaattori. Esim. rautatieaseman suunnasta Hämeenkadulta ei voi kääntyä Hatanpään Valtatielle kohti Koskikeskusta, vaikka TomTom sellaista ehdottelee. Sammonkadulla TomTom ei tunne ollenkaan numeroita 16-32 (26:ssa sijaitsee posti ja Tampereen toiseksi paras kebabkioski).

  Viime Euroopan-matkallani noin 50 km ennen Riikaa Saulkrastin kohdalla TomTom petti eikä tuntenut uudehkoa ohitustietä ollenkaan, vaan näytti siltä kuin olisin ajanut parikymmentä km metsässä/pellolla. Käytössäni on TomTomissa (920T) ns. uusimman kartan takuun perusteella uusin TeleAtlas-karttaversio. Kuitenkin kännykän Navigon MN6 (ostettu syksyllä -07, ei päivitetty sen jälkeen), joka käyttää Navteqin karttapohjia, osasi tuon tien. Pian tämän jälkeen GPS-mokkulan laturiplugi hajosi, joten kartta-aineistovertailut valitettavasti jäivät.
   
 4. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Eikös Koskikatu ole nimenomaan se katu, jossa sijaitsee mm. Cumulus-hotelli? Koskikeskushan sijaitsee Hatanpään valtatiellä, jonne kyllä voi Hämeenkadulta kääntyä (tosin pelkästään Keskustorin suunnasta). Koskikatuhan on yksisuuntainen nimenomaan Hämeenkatua kohti, sinne nyt ei pitäisi voida minkään navigaattorin mukaan kääntyä.

  Ja Tampereen paras kebabpaikkahan sijaitsee Sammonkatu 14:ssä, eikö näin?
   
 5. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8058
  Tykkäykset:
  2010
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Korjasin edelliseen viestiin kadunnimet ja suunnan.

  Paras kebabpaikka on Näsilinnankatu 31:ssä ja sinne navigaattori löytää hyvin.
   
 6. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Katsoin ihan mielenkiinnosta nuo Sammonkadun osoitteet v805.1801 version TT kartalta, ja eihän se tosiaankaan osaa noihin osoitteisiin ohjata, mutta ainakin osa numeroista löytyy kartasta - selaamalla karttaa.

  Kuvissa määränpääksi on asetettu Sammonkatu 15 (josta syystä kuvissa ruutulippu kohteessa).

  [​IMG] [​IMG]

  Kummallista että osoite kuitenkin näin löytyy, vaikka siitä ei navigoinnissa hyötyä olekkaan. Mikähän lienee TomTom:in logiikka ko. osoitteiden osalta???
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Henkilökohtaisesti olen hyvin pettynyt Navteqin karttoihin. Laitoin päivityspyynnön noin puoli vuotta sitten yhdestä osoitteesta eikä vieläkään ole muutamaa onnetonta säätöyritystä lukuun ottamatta tapahtunut Navteqin suunnalla. TeleAtlas sen sijaan korjasi ongelman muistaakseni noin viikon sisällä, varmasti asiaan vaikutti sekin että heidän karttansa olivat huomattavasti paremmin ajantasalla kuin Navteqin.

  Arvaatte varmaan miten suuri luotto Nokian Kartat -sovellukseen on. TomTom -navigaattorin hankinta on käynyt mielessä. (Aiemmat hyvät kokemukset + mainitun tapauksen käsittely heidän osaltaan.)
   

Jaa tämä viestiketju