Mobiili.fi Karkureiden joukko kasvaa: HERE lopettaa Windows-tukensa lähes täysin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Windows-mobiililaitteiden heikko kohta on, ettei niiden sovellusvalikoima ole ottanut Androidin ja iOSin tavoin tuulta alleen. Moni uutuussovellus kaihtaa Microsoftin laitteita, suunnaten sen sijaan kahdelle suurimmalle alustalle. Lisämurheena myös olemassa olevat sovellukset saattavat toisinaan kadota. Nyt Windows-karkureiden joukkoon liittyy HERE.

  [​IMG]HERE ilmoitti tänään poistavansa sovelluksensa Windows 10 -sovelluskaupasta. Yhtiö on aiemmin tarjonnut Windows 10 Mobile -tukea tietyn kiertotekniikan avulla, mutta kyseinen jippo lakkaa toimimasta tulevana kesänä.

  Vaihtoehdoiksi jäivät joko täysin uuden Windows 10 -sovelluksen kehittäminen tai tuen lakkauttaminen. HERE päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Kaikki HERE-brändätyt Windows 10 -sovellukset katoavat kauppapaikalta 29. maaliskuuta ja jo ladatut sovellukset lakkaavat toimimasta puhelimissa 30. kesäkuuta. HERE-karttoja kaipaaville yhtiö suosittelee Windows Maps -sovellusta, joka on rakennettu monia HERE-elementtejä käyttäen.

  Windows Phone 8 ja Windows 8 -laitteilla tilanne ei ole aivan yhtä kurja, sillä HERE jatkaa edelleen sovellusten tukemista kriittisten bugikorjausten muodossa. Pääsynä tähän vaikuttaa olevan, että HERE-sovellukset on leivottu syvälle Windows Phone -järjestelmään. HERE ei kuitenkaan näe kannattavana kehittää ja tuoda uusia ominaisuuksia näille sovellusversioille, eli niiltä osin Windows-kehitys lakkaa täysin.

  Aiemmin tällä viikolla myös Spotify ilmoitti lakkauttavansa Windows Phone -tukensa. Fanien onneksi yhtiö korjasi linjaansa myöhemmin ja suoratoistopalvelun Windows-tarjonta vaikuttaa olevan toistaiseksi turvassa. HERE:n tapauksessa ei kuitenkaan käyttäjien harmiksi taida olla kyse viestintävirheestä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju