Mobiili.fi Kanye West visersi: Applen pitäisi todellakin ostaa Tidal

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Yksi maailman suosituimmista muusikoista, räppäri Kanye West, päätti nyt viikonloppuna visertää Twitterissä lähes 25 miljoonalle seuraajalleen kommentteja, mitä Applen pitäisi hänen näkemyksensä mukaan tehdä.

  Westin mukaan Applen pitäisi kirjoittaa Jay Z:lle shekki ja ostaa tämän Tidal-musiikkipalvelu. ”Lopettakaa yrittämästä kuin olisitte Steve”, kirjoitti West viitaten Applen edesmenneeseen perustajaan Steve Jobsiin.

  Aiempien raporttien mukaan Apple on neuvotellut Jay Z:n pääomistaman Tidal-musiikkipalvelun ostamisesta. Kaupassa päähoukutin Applelle olisi musiikkialan suhteiden parantaminen yhä, erityisesti artistien suuntaan. Näin se voisi saada Apple Musiikki -palveluunsa esimerkiksi yksinoikeusjulkaisuja. Tidalilla on hyvät suhteet erityisesti nyt aktiivisesti twiitanneen Kanye Westiin lisäksi muun muassa Madonnaan,,Beyoncéeen, Rihannaan sekä Nicki Minaj’hin.

  Jay Z hankki ruotsalaislähtöisen Tidalin maaliskuussa 2015 maksamalla 56 miljoonalla dollaria. Jay Z on laajentanut Tidalin omistusta parillekymmenelle muulle artistille tai yhtyeelle, jotka ovat lähteneet sen kanssa yhteistyöhön. Tidal on kertonut aiemmin sillä olevan 4,2 miljoonaa maksavaa tilaajaa. Sovellus on noussut sovelluskauppojen kärkeen erityisesti uusien albumijulkaisujen yhteydessä, kun Tidalilla on ollut niihin yksinoikeus.

  Kanye West ehdottaa twiitissään, että hänen, Applen toimitusjohtajan Tim Cookin, Jay Z:n, Applella musiikkibisnestä vetävien Des Traynorin, Jimmy Iovinen sekä Larry Jacksonin ja Kanye Westin managerin Scooter Braunin sekä räppäri Draken pitäisi tavata tai pitää konferenssipuhelu kaupasta tällä viikolla.

  Tidalin on kerrottu neuvotelleen yrityskaupasta myös Samsungin ja Rhapsodyn kanssa. Sen toiminta on todennäköisesti tappiollista ja rahoitustarve jälleen olemassa.

  Apple osti aiemmin yli kolmella miljardilla dollarilla Beats Musicin, jonka perustalta se loi Apple Musiikin ja sai joukkoihinsa jo muun muassa Dr. Dren ja edellä mainitun musiikkialan yhden merkittävimmistä taustavaikuttajista, Jimmy Iovinen.


  Apple give Jay his check for Tidal now and stop trying to act like you Steve.

  — KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016  Fuck all this dick swinging contest. We all gon be dead in 100 Years. Let the kids have the music.

  — KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016  I need Tim Cook Jay Z Dez Jimmy Larry me and Drake Scooter on the phone or in a room this week!!!

  — KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016  This Tidal Apple beef is fucking up the music game.

  — KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016


  Musiikkipalvelujen suurin on yhä Spotify, jolla on noin 30 miljoonaa maksavaa tilaajaa sekä 70 miljoonaa ilmaiskäyttäjää.

  Spotifyn mainoksilla rahoitettu ilmaisversio on ärsyttänyt musiikkipiirejä pitkään, eivätkä monet artistit arvosta juurikaan Spotifyta. Myös Kanye Westin twiittisuman päätteeksi tämä kävi ilmi. West oli unohtanutSpotifyn perustajan ja toimitusjohtajan Daniel Ekin muiden musiikkivaikuttajien listasta.


  I forgot to add Daniel Ek

  — KANYE WEST (@kanyewest) July 31, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju