Kannettava, kännykkä ja TotaaliMax

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja MidnightMarauder, 11/2/10.

 1. MidnightMarauder

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/07
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Heipä hei,
  Auttakaapas miestä mäessä ennen kuin tulee sanomista.

  Yritän siis järjestää tyttöystäväni puhelinlaskut kuntoon. Tällä hetkellä hän maksaa sekä kannettavan mokkulasta että puhumisistaan n. 65-75 euroa kuussa. Tämä tuntui minusta varsin paljolta. Pikaisen kiertämisen perusteella halvimmaksi tulee hommata Saunalahden TotaaliMax-paketti, missä 50-57 euron hintaan saa puhetta, muka 5 megan netin ja N900/X6/N97 mini-puhelimen.

  Myyjän mukaan netin vetäminen kannettavaan mokkulan sijasta puhelimella ei ole ongelma, ja pitäisi toimia yhtälailla. Onko kuitenkaan ihan näin? Onko nopeus mistään kotoisin? Puhua ei ilmeisesti voi samalla, mutta vetääkö tämä puhelimen akun tyhjäksi jatkuvasti?

  Ylipäätään mietin, että onko tässä järkeä henkilölle joka vain puhuu ja tekstailee puhelimellaan (ja ehkä mahdollisesti innostuu surffaamisesta jos se toimii tarpeeksi helposti).

  Bonarikyssärinä X6 vai N900?

  Kiitoksia!
   
 2. LeMuerte

  LeMuerte Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/08
  Viestit:
  876
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Bonarikyssään sanoisin että X6, on helpompi vehke varmaan ainakin toistaiseksi.

  Itse en ole missään vaiheessa käyttänyt kännyä varsinaisena modeemina piuhan päässä tahi bluetoothilla, kun kerta puhelimesta saa JoikuSpotilla wlan-tukiaseman niin puhelinta voipi käytellä normaalisti ja nettisurffailut hoituu koneella.

  Niin ja käsittääkseni se on aivan sama onko se nettiyhteys siinä mokkulassa vai kännykässä, mikäli kenttää on niin silloin kenttää on ja surffaus sujuu tai ei suju. Itseasiassa ainakin äitini luona syrjäseudulla puhelin löytää enemmän vauhtia nettiin kuin mokkula.
   
 3. -VJ- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/11/04
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6, iPhone 4S
  Minulla on Saunalahden Totaalimax käytössä ja luurina myös N900. Tämä luuri on erinomainen mokkula, täyttä 5 megan vauhtia täällä lapin eteläosassa bitti kulkee sen avulla. N900 ja N97 lataavat itsensä sen saman usb-liitännän kautta kun ne ovat yhdistettynä tietokoneeseen usb-kaapelilla. Joten ei akku pääse puhelimesta loppumaan, läppärin akkua se toki enemmän rasittaa.

  3G verkossa puhelut toimivat yhtäaikaa mutta gprs:n ja Edgen kanssa eivät vaan data katkeaa puhelun ajaksi.

  Niin, ja N900 toimii mokkulana ongelmitta myös Ubuntu-linuxin kanssa.

  N900 toimii HSPA-nopeuksilla 7 megaa sisään ja 2 ulos, N97 ja X6 HSDPA:na 3,6 megaa sisään ja 0,3 ulos. Käytännössä N900 antaa nopeustestillä Saunalahden liittymällä 5/1,2 megaa ja N97 3,5/0,3 megaa.
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Aika pitkälti on kyse makuasioista. Kuten VJ tuossa kirjoittelikin niin sopivalla puhelinvalinnalla modeemikäyttö on nykyään melko vaivatonta mokkulaankin verrattuna. Toisaalta jos tarvitsee surffailun lomassa ottaa vastaan puheluita ja siirtyä paikasta toiseen esimerkiksi huoneiston sisällä niin se on vähän hankalampaa silloin jos puhelin kiinni piuhalla kannettavassa tietokoneessa. Vaatii siinä tapauksessa kaveriksi bluetooth handsfreen. Joissain tapauksissa yhteyden muodostaminen bluetoothin kautta voi ajaa asian.

  Omien kokemusten perusteella en ole halunnut sekoittaa modeemia ja puhelinta keskenään vaikka toisinaan olen joutunut tilapäisesti käyttämään puhelinta modeemina. Eli minä olen järjestänyt siten, että tietokoneessa on mokkula ja puheluille sitten puhelin. Näin ollen en ole missään tilanteessa sidottu koneeseen kiinni ja joku muukin voi surffailla koneella samaan aikaan kun puhun puhelimessa.

  Jos kulujen minimointi tai ns. yhden laitteen toive on pääasia, niin siinä tapauksessa ehdotettu TotaaliMax lienee hyvä vaihtoehto. Laitteiden osalta pelkkään datakäyttöön tai nörttileluksi kannattaa hankkia N900, mutta jos laitteen pitää olla siro ja kestää katseita sekä mahtua hyvin käsilaukkuun niin sitten ehdottomasti X6.

  Et kertonut mikä operaattori kauniimmalla puoliskollasi on nyt käytössä etkä millaisia puhelumääriä tai datakäyttöä tulee. Sekin jäi epäselväksi onko aiemmalla operaattorilla toimivuus ollut hyvällä tasolla. Itse en lähtisi ihan pienen summan vuoksi kokeilemaan määräaikaisella sopimuksella jos homma toimii kuten pitääkin.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Samoilla linjoilla Veppiksen kanssa. Varsinkin kun aloituksen perusteella jäi käsitys että se mukkula on sen läppärinainoa yhteys, mutta jos läppäriä käyttelee normaalisti esim. kotona kiinteänlaajakaistan kanssa, niin tilapäisessä reissukäytössä kännykkä mokkulan korvaajana voi olla sidettävä ratkaisu.

  TotaaliMaxissa N900:n on ainoa HSUPA kone ja ainoa joka alaspäinkin kykenee liittymän nimellisnopeuteen. Tosin se N900n on mainitsemasi nörttilely, mutta joillain jopa korvaa pitkälle miniläppärin tarpeen.

  Jonkun joikuspotin tarvisi kuitenkin kaveriksi ettei puhelinkäyttö kohtuuttomasti kärsi, ei noilla luureilla yleistäen kyllä mihinkään kunnon mokkulan käytettävyyteen pääse.

  Jos hänellä on enestään jokin mokkula, niin voisi tietnekin ajatella että siihen hommaisi varaliittymäksi Saunalahden prepaidin,
  ja jos hänellä nyt käytössä jokin muu verkko, niin sillä prepaidilla voisi ensin kokeilla Elisan verkon tämänhetken toimivuutta käyttäalueella. (tosin jos vanha mokkula on jokin yksitaajuus HSDPA rimpula niin oikeaa kuvaa ei välttämättä saa)
   
 6. MidnightMarauder

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/07
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Nykyisin sekä liittymä että mokkula on DNA:lta. Tämä on toiminut ihan hyvin, mutta viime aikoina hidastelu on lisääntynyt. Lisäksi puhelinlaskut ovat 70 euron luokkaa, joten siinä mielessä 44 euroa uuden puhelimen kanssa nopeammasta yhteydestä on ihan hyvä diili. Tietysti Totaalimaksin saisi 40 eurolla, mutta siihen päälle mokkula tarkoittaa 60 euron laskua. Siihenkin säästöä tulee 16 euroa/kk+uusi puhelin. Mielestäni edelleenkin järkevä diili.

  Soneran mokkula ei toiminut ollenkaan alueella, mutta Ylen testien mukaan Elisan pitäisi olla paras yhteys. (Jyväskylän ydinkeskustan ulkopuolella).

  Harmi kun tuo nopeus ei ole X6:ssa samaa luokkaa, luulenpa että se on puhelimena mieleinen ja sitten vielä tarjoaa reilusti musiikkia. Nettikäyttö on todellakin varsin satunnaista (välillä kone ei ole päällä päiviin), mutta silloin kun sitä käyttää, olisi tietysti kiva että Youtube-videotkin toimivat. DNA:n megaisella mokkulalla tämä on ollut vähän nihkeetä.

  Kiitoksia vastauksista!
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mistä tuon 60e keksit ?

  Jos hänellä on mokkula ja käyttö on satunnaista, niin ostaa sen Saunalahden prepaidin, kokeilee toimiiko Saunalahti nyt, jos toimii niin sen jälkeen miettii tuota TotaaliMaxia.
  Prepaid kananttaa silti pitää tallella ja kerran ladata jotta ei heti kuole. Jolloin nykyistä mokkulaa voi käytellä tiukemmissa tilanteissa.

  Tarkoitatko sitä vanhaa testiä? jos sitä niin sen perusteella ei valintoja kannata tehdä.

  Millanen mokkula se vanha on, kaksitaajuus kuitenkin ? miten HSUPA tuki ? uupuuko ?
   
 8. MidnightMarauder

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/07
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Anteeksi, siis 60 euroa on 40 (puhelimesta) + 20 (mokkulasta). Ja nopeus olisi todennäköisesti megan luokkaa.

  Prepaidilla kokeileminen on hyvä idea, pitääkin toteuttaa se!

  Testi oli muistaakseni uudehko, viime kesältä.
  http://yle.fi/alueet/keski-suomi/20...sta_on_kuoppainen_tie_internetiin_962942.html

  Mokkula on todellakin nyt 2 vuotta vanha, DNA:n Huawei E220, HSDPA, eli tuota tukea ei taida olla.

  Kiitti taas!
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  3Gssä on tapahtunut vuodessa enemmän kuin sitä edeltäneessä kymmenessä vuodessa, eli parikuukatta vanha testi voi olla omalla alueella vanhentunut ja jos ei vielä ole, niin parinkuukaduen päästä kuitenkin.

  Ok, 900n taisi tuosta puuttua
   
 10. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mikä liittymä ja käyttöprofiili tyttöystävällä nyt on 65-75€/kk kuulostaa siltä että joko liittymätyyppi on DNA:lla väärä, mokkula on vähän suuremmalla nopeudella kuin tuo Saunan mokkulavaihtoehdossa laskeskeltu 1M tai sitten osa laskusta koostuu palveluista jotka eivät Saunallakaan kuuluisi kk-maksuun, jolloin laskelma on väärä.

  Itse kysymykseen: Itse en ainoaksi netiksi puhelimen läpi tulevaa yhteyttä kelpuuttaisi. Jos nettiä käyttää paljon on rasittavaa jos puhelinta ei saa viedä koneen lähistöltä pois, akun ja/tai laturin kanssa pelleily on rasittavaa ja kuluttaa akkua jne.

  Jos netti taas on tarkoitus toteuttaa 3G:n yli vain matkoilla väliaikaisluontoisesti, niin sitten puhelimen yli yhteys toimii oikein hyvin.

  Kokeiluihin voisi minusta muuten Saunalahden Prepaid mobiililaajakaista olla myös harkitsemisen arvoinen, 39€, sisältää mokkulan ja kuukauden netin, ja tuolla saa vähän paremman kuvan verkosta kun UMTS900 on mukana.
  Tai sitten käyttää ihan sitä virallista kokeiluoikeutta, ja ottaa kahden viikon testiin ihan "oikean mobiililaajakaistan" Saunalta.
   
 11. MidnightMarauder

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/07
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Jeo, n. 70e/kk on todellakin paljon, ja liittymätyyppi on väärä. Senpä takia tässä uutta vaihtoehtoa etsitäänkin. Nyt hänellä on joku 20e/kk puhepaketti, 1 megainen netti (20e/kk) ja iänikuinen puhelin. Eli n. 30e/kk tulee siitä, että puhelut menevät yli paketista.

  Pointtikin siinä, että tuo TotaaliMax on tarjolla olevista vaihtoehdoista mahdollisesti se järkevin.

  Kokonaishinta olemassaolevilla tarjouksilla DNA:lta on n. 44 euroa kuukaudessa. Tässä siis Unelma+1 megan netti. Totaalimaxissa taas hän maksaisi 6-11 euroa kuussa enemmän siitä, että saa paljon nopeamman netin ja uuden huippupuhelimen.

  Nyt netin kanssa on muodostunut juurikin sen nopeus. Hän ei käytä sitä usein päivän aikana, mutta silloin kun käyttää, sen toivoisi olevan nopeampi. Sen takia ajattelin, että netin vetäminen puhelimen kautta ei haittaa, varsinkin jos sillä pystyy puhumaan samalla (kaiuttimessa/bluetoothilla).

  2 megan netti tuo jo 10 euroa kuussa lisää, ja on siten samanhintainen kuin Totaalimax, mutta ilman puhelinta ja 5 megan nettiä.
   
 12. LeMuerte

  LeMuerte Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/08
  Viestit:
  876
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Entäs tuo TeleFinland? iKapula + puhepaketti + 1000tekstaria/kk (12kk ajan) + 1m netti (max 3,6m) jotain 40-60€/kk.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  iPhone on yksitaajuuspuhelin, ja taisi HSUPA puuttua, joka toistaiseksi puuttuu vielä verkostakin.
   
 14. MidnightMarauder

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/07
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Sonera/TeleFinland ei valitettavasti ole vaihtoehto. Hänellä oli käytössä Soneran nettitikku tammikuussa, ja se lähti parissa päivässä takaisin koska netti ei käytännössä toiminut ollenkaan.
   

Jaa tämä viestiketju