Kannatus, haluatko vaikuttaa asioihin

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja J.J-75, 23/9/10.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tänne voi pistää kannatushommat mitkä on oikeasti vaikuttavia seikkoja ja joilla saadaan muutoksia aikaan.

  Tältä foorumilta riittäisi helposti erillaisiin kannatuksiin potentiaalia jos vain halua riittää.

  Mutta tässä olisi tämmmönen tällä kertaa:

  Täyttäkää lomake

  Katsastustempauksemme sai aikaan yllättäviä muutoksia valtakunnan virkamiehissä ja eduskunnan päättävissä elimissä. AKE antoi raportin eduskunnalle syyskuussa 2008 katsastuksen uudistamisesta ja se ei ollut aiheuttanut mitään näkyviä toimenpiteitä ennen kesälomilta paluuta elokuuta 2009. Kesälomien jälkeen puoli vuotta myöhemmin 28.1.2010 annettiin tiedote liikenneministeriöstä, joka antaisi kaikille korjaamoille mahdollisuuden suorittaa katsastuksia tietyin ehdoin. Nyt olemme saaneet lakiehdotuksen, joka on eduskunnan käsittelyssä.

  Linkki esityksen: http://www.autoliitto.fi/@Bin/3840473/HE-luonnos laus 3 11 6 2010.pdf

  Oleellisimmat muutokset ovat 2013 alusta:

  • Autokorjaamot voisivat katsastaa itse korjaamansa autot tietyin edellytyksin.

  • Raskaan kaluston katsastuksen katsastuspaikka ei ole jatkossa pakollinen kevyen katsastuksen lupaa haettaessa.

  • Katsastajien koulutusvaatimuksia pienennetään.

  Näillä muutoksilla on luultavaa, että hintakilpailu tulee oleellisesti muuttumaan ja hinnat tulevat laskemaan. On myös todennäköistä, että myös pienemmille paikkakunnille saadaan katsastuspisteitä. Samalla katsastusasemien tasoon tulee todennäköisesti suurempi vaihtelu kuin nykyisin. Valvonta tulee myös olemaan viranomaisilla kertaluokkaa hankalampaa paikkojen lisääntyessä.

  Suurin huolen aihe on se, että miten tällainen riippuvuussuhde korjaamon ja katsastajan välillä tullaan onnistuneesti poistamaan. Suomalaiseen oikeustajuun tämä ei helposti istu ja siten korjaamoilla on varsin hankala tehtävä asian vakuuttamiseksi. Siksi tämä autoilijoiden omistama liikenneturvallisuuspalvelu sopisi edelleen hyvin myös tulevan lain alaisuuteen katsastuksia ja miksei muitakin autoilijoiden palveluja hoitamaan.

  Sinänsä olen yllättynyt, että sain teidän avustuksellanne asiaan näin ison muutoksen näin nopeasti. Olen suunnitellut kyselyä, joka saadaan julkistettua muutaman viikon sisällä. Tarkoitukseni on kysellä siitä pitäisikö tätä autoilijoiden omaa hanketta jatkaa vai tyydymmekö kaupalliseen ratkaisuun, johon lainsäädäntö näyttäisi antavan mahdollisuuden vuoden 2013 alusta. Tähän kyselyyn voisi osallistua kuka tahansa ja halutessaan voisi liittyä kannattajajäseneksi. Linkki kyselyyn tullaan lähettämään teille kaikille ja Sun Katsastuksen sivuilta se tulee myös löytymään.

  Perusajatuksena on kysellä teiltä sellaisia asioita, joilla saisin selkeän käsityksen siitä millaisen katsastuspalvelun autoilijat haluavat. Tarkoitus on antaa tiedot myös eduskunnan käyttöön lakia viimeisteltäessä. Toivon, että saadaan paljon vastauksia. Näin kyselyn arvo kasvaa päättäjille ja saamme mielipiteemme vaikuttajien tietoisuuteen.

  Kannattajamäärä on 18.9.2010 17 187 eli kannattaja määrä on kasvanut 531 kannattajalla viime raportoinnista. Jotta saisimme todella tämän toteutumaan, kannattajia pitäisi olla suuruusluokaltaan noin 100 000 autoilijaa eli noin 300 000 autoa. Tämä on noin 10 % kaikista autoista. Tämän jälkeen tekemällä asiat oikein määrä kasvaa varmasti. Tähän minulla on ajatuksia, mutta niihin lähemmin kyselyssä.

  Uudistunet Oy
  Eero Grönroos
  info@sunkatsastus.fi
   
 2. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  114
  http://www.ydinvoima.fi/

  Kiitos.
   
 3. samumanu Vieras

  0   0   0

 4. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
 5. jariss

  jariss Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  41   0   0

  Liittynyt:
  2/7/04
  Viestit:
  1415
  Tykkäykset:
  51
  Puhelinmalli:
  Lumia 925
  Liittyisin tuohon kimmon ajatukseen, eli kannatetaan voimakkaasti. ;D
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No noilla adressit.comin touhuilla ei ole kukaan tehny vielä mitään merkittävää. Aivan turhaa touhua.
   
 7. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Esitätkö nyt ihan oikeasti että tämä "sunkatsastus" olisi vaikuttanut johonkin, tahi että sen avulla joskus tultaisiin jotain saavuttamaan? (muuta kuin gröönruusin eikalle vähän hilloa taskuun)
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Aijaa... no luulin että rahaa tulisi huoltamoille ylipäätään, avasi kilpailua. Tässä ei tietääkseni kukaan yksinoikeuksia ole hakemassa ja monopolia tekemässä.
   
 9. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Tokitoki..jos siis autokorjaamoille tulisi lupa katsastukseen, niin tokihan niillekin siitä rahaa tulisi. Siitä en kyllä olekaan sitten enää yhtään varma että miten se vaikuttaisi hinnoitteluun..tuskin mitenkään kovinkaan radikaalisti. Jo tälläkin hetkellä eri katsastusasemilla jonkun kympin heitto hinnoittelussa, uskoisin että sillä linjalla homma jatkuisi. Tavalliselle kuluttajalle asti tuskin näkyisi. Tämä oma mielipiteeni, joku toinen toki saa olla toista mieltä.

  Mutta mitä tulee tähän "sunkatsastus.fi":n, niin sen intressiä tässä kuviossa ihmettelen. Lakiesitys mikä sivuillaan, ymmärtääkseni autoliiton hahmotelmaa(ei siis vissiin mitään tekoa sunkatsastus.fin kanssa), jos katsastusoikeus joskus korjaamoille tulee, niin se tulee takuulla ilman näitä addressejakin. E.G vaan yrittää saada aikaan jonkunlaisen hankkeen tällaisen asian ympärille ja sitä kautta itselleen jotain etuja(tämä oma näkemykseni).
  PS miten sun kaltaisellasi isopalkkaisella miehellä, jolla ei ole aikaa ikinä muutaman kympin takia säätää, riittää intressiä tällaiseen hommaan? Maksimissaan voisit vuodessa säästää vissiin parikymppiä..
   
 10. Nupogodi

  Nupogodi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  1/1/09
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Lumia 520 & 1020
  ;) ;) Tuska, eiku tuksu taloon..

  Tuli välillä vaikutettua sen verran et nimi on FSB:n tarkkailu listoilla, johtava henkilö mokas ja kaikkien vastuu henkilöiden tiedot Venäjälle...jospa sais halvempaa benziiniä jos tuöee haettua joskus...
   
 11. inspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/04
  Viestit:
  118
  Tykkäykset:
  0

  Minä en tahdo lopettaa maahanmuuttoa tai maastamuuttoa mutta paskasakin eläminen toisten ihmisten kustannuksella pitäisi vähentyä, joten +1
   

Jaa tämä viestiketju