Mobiili.fi Kannattaako iPhone jailbreakata? 225 000 Apple ID:tä joutunut vääriin käsiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Jailbreakin tekeminen ei ole suositeltavaa


  Applen iPhone-puhelimia pystyy niin sanotusti jailbreakkaamaan, jonka avustuksella iPhonea voi muokata aiempaa laajemmin. Laitteessa voi sen jälkeen käyttää kolmansien osapuolien valmistamia ohjelmistoja. Tämä on suhteellisen suosittua iPhoneilla, mutta sen kanssa kannattaa olla kuitenkin todella varovainen eikä sitä riskien vuoksi kannata tehdä.

  Re/Code uutisoi, että 225 000 Apple ID:tä on viety kiinalaisen jailbreak -ohjelman kautta. Suurin osa varastetuista tunnuksista on kiinalaisia, mutta joukossa on myös monien muiden maiden kansalaisten tunnuksia. KeyRaider -nimisen haittaohjelman avulla​

  Yangzhoun yliopiston opiskelija oli aiemmin tänä vuonna huomannut hyökkäyksen. Pieni ryhmä alkoi tutkimaan asiaa ja huomasi, että joillain Apple ID -tunnuksilla oli tehty ostoksia käyttäjien tietämättä. Tutkimalla eri jailbreak -ohjelmistoja, he huomasivat, että yksi ohjelma keräsi käyttäjien tunnuksia ja latasi niitä epäilyttävälle sivustolle.

  ”Jos tämä koskee ainoastaan jailbreakattuja iPhoneja, se on hyvä esimerkki siitä, minkä vuoksi olemme jailbreakia vastaan”, sanoi NTT Com Securityn varajohtaja Chris Camejo. Apple ei ole kommentoinut asiaa. Näin ollen voitaneen todeta, että jailbreakiin sisältyy suuria riskejä, joiden vuoksi sen tekeminen ei ole suositeltavaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju