Mobiili.fi Kameravertailussa lippulaivapuhelimet Galaxy S7 edge ja iPhone 6s Plus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2165
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Asetimme alkukevään aikana kameravertailuun Applen ja Samsungin viimeisimmät lippulaivapuhelimet, iPhone 6s Plussan sekä Galaxy S7 edgen. Apple kasvatti viime syksynä iPhonen kameran tarkkuuden kahdeksasta megapikselistä 12 megapikseliin, kun taas Samsung pudotti tarkkuuden 16 megapikselistä 12 megapikseliin.

  Tarkkuus sekä iPhonen että Galaxyn takakameroissa on samat 4032 x 3024 pikseliä, eli 12,19 megapikseliä. Muissa ominaisuuksissa onkin sitten jo merkittävästi eroa. iPhone on varustettu 1/3-tuumaisella kennolla, 1,22 mikrometrin pikselikoolla, f/2,2 aukkoluvulla ja kinovastaavuudeltaan 29 millimetrin objektiivilla. Galaxy S7:n vastaavat luvut ovat 1/2,6 tuumaa, 1,4 mikrometriä, f/1,7 ja 26 millimetriä.

  Molemmat laitteet käyttävät vaihetarkennusta, mutta Applen Focus Pixels -järjestelmä käyttää vain osaa kennon pikseleistä tarkennukseen. Samsungin Dual Pixel -järjestelmässä jokainen kennon pikseli osallistuu tarkennukseen, minkä ansiosta Galaxyn kamera tarkentaa selvästi nopeammin kuin iPhonen kamera.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge.


  Kirkkaassa päivänvalossa molemmat nappaavat todella hyviä ja tarkkoja kuvia, mutta jo perinteiseen tapaan iPhonen kuvat ovat väreiltään haaleampia ja luonnollisempia, kun taas Galaxyn kuvat ovat selvästi värikkäämpiä, mutta paikoin hieman vääristyneitä. Paremmuus on kiinni käyttäjän mieltymyksistä, sillä toiset pitävät Samsungin kuvien näyttävyydestä, kun taas toiset arvostavat iPhonen kuvien luonnollisuutta.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge.


  Samsungin S7-malleissa, eli Galaxy S7:ssä ja S7 edgessä, käytetään molemmissa keskenään samanlaisia kameroita, joiden varustukseen kuuluu myös optinen kuvanvakain. Applen iPhone-malleista isompi, eli 6s Plus sisältää optisen kuvanvakaimen, mutta pienempi 6s (sekä samaa kameraa käyttävä uusi iPhone SE) ei optista kuvanvakainta sisällä. Optisen kuvanvakaimen etu tulee esiin hämärässä kuvatessa. Sen ansiosta voidaan käyttää pidempää valotusaikaa ja pienempää ISO-lukua, jolloin kuviin tulee vähemmän kohinaa.

  Samsungin kamera käyttää isompaa kennoa sekä selvästi isompaa aukkoa, joiden molempien edut tulevat esiin hämärässä kuvatessa. iPhonen kuviin tulee selvästi enemmän kohinaa ja esimerkiksi heikosti valaistuissa sisätiloissa Samsungilla saa napattua jopa yllättävän valoisia kuvia.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge automaattiasetuksilla.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge manuaaliasetuksilla.


  Hämäräkuvauksessa Samsungilla on etuna myös manuaalisäädöt tarjoava Pro-tila, jolloin käyttäjä voi itse säätää valkotasapainoa sekä valita haluamansa ISO-arvon sekä valotusajan. Tässä Samsungin etu on kuitenkin nimellinen, sillä myös iPhonelle on saatavilla kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka tarjoavat manuaaliset kamerasäädöt. Kun puhelimien hintaluokka on yli 700 euroa, ei muutaman euron sovellus varmastikaan tunnu missään. Jotta manuaaliasetuksista saisi täyden hyödyn irti, täytyy yleensä käyttää myös kunnollista kamerajalustaa, sillä vapisevin käsin on turha kuvitella käyttävänsä pitkää valotusaikaa.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge llä otettu kuva hämärässä, pitkällä valotusajalla.


  Applen iPhonen kameraa on perinteisesti kehuttu kuvanlaadultaan kohtuullisen hyväksi ja käytettävyydeltään ja nopeudeltaan erinomaiseksi. Kuvanlaatu päivänvalossa on edelleen mainio ja hyvin luonnollinen, mutta vähässä valossa sitä ei kehumaan pääse. Samsungin kamera sen sijaan pärjää hyvin vähässäkin valossa, mutta väreissä esiintyy pientä vääristymää. Nopeudessa pisteet menevät Galaxylle, sillä vaikka iPhonen kamera on edelleen kohtuullisen nopea ja varsin helppokäyttöinen, tekee Samsungin Dual Pixel -järjestelmä tarkennuksesta ja kuvaamisesta hyvin nopeaa.

  Varsinaista voittajaa on vaikea nimetä, sillä molemmilla on omat vahvuutensa, jotka vastaavat hieman eri tarpeisiin ja mieltymyksiin, mutta oma suosikkini näistä kahdesta on nopea ja värikkäitä kuvia tarjoava Samsung.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju