Kameran LED valo taskulampuksi

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja topema77, 24/10/08.

 1. topema77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Onko olemassa ohjelmaa jolla puhelimen ( Nokia 6110 Navigator ) kameran LED salamavalon saa sytytettyä taskulampuksi?
   
 2. ilavi

  ilavi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/3/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
 3. mulperi

  mulperi

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/9/08
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N95 8GB
  Tuo torch ainoastaan käyttää puhelimen näyttöä valona.
  Itekki oon ettiny sovellusta jolla saa hyödynnettyä led-salamavaloa
   
 4. Ernoldi

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/05
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N95 8Gb Saunalahti
  Best torch ei vakuuta, niinkuin ei muutama muukaan "taskulamppusofta". Yleensä noi vaan käyttää näytön taustavaloa, jonka avulla ei vielä kuuhun mennä. Yhdessä softassa oli mahdollista valikoida salamavalo valon lähteeksi, ainoa vika oli että softa käytti puhelimeni (N95 8GB) sitä punaista valoa joka on päällä videokuvattaessa. Sen avulla ei näe mitään. Tietäisikö joku miten saisi käytettyä tuota kunnon salamavaloa?
   
 5. A R

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/9/07
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N81SD, hyllyssä myös 9300, 3220, 3510i, 6210 ja 3210
  Mikähän softa olis kyseessä, saattas toimii N81:sessä kunnolla, kun on ainoastaan yksi ledi, eikä mitään videolediä?
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ennenkuin sekoitatte todellisuudentajun kokonaan... muistakaa, että kaikissa ei ole sama tekniikka käytössä. Xenon salamat yleistyvät. Xenon salamaa tuskin saatte kauaa poltatettua pelkällä softalla. Myöskin ledi salamalle on varmasti teknisesti luotu ominaisuus välähtää, eli ratkeaako pelkällä softalla, se jää kyllä nähtäväksi. Salamavalot yleensä tarvitsevat jännitteennostajan, kondensaaattorin jne... semmoseen kokoaikaseen käyttöön tarvitaan ihan eri tekniikkaa. Semmonen veisi niin hirvittävästi tehoja, ettei semmoseen kertakaikkiaan puhelimen energiavarastot riitä millään. Puhutaan kymmenistä wateista. Ei ole sovellettavissa tähän hommaan. Helpompaa on kuin ostatte taskulampun suosiolla. Ledit on aika onnettomia puhelimessa ellei jälkiasenna tehokkaampia. Yksi tapa ois joku 1-7W ledi laittaa jonkun alkuperäsen paikalle. Muuten hinta/hyöty karkaa käsistä. Myös piuhan vetäminen suoraan ledille akun navoista ja kytkimen tekeminen jonnekin ei ole kauhea temppu. Helpointa puhelimista olisi modata 1100 mallia.
   
 7. Mandibela

  Mandibela

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/04
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nokia N900, N950, N9, 808 yms.
  No onhan uusissa nokialaisissa tämä videokuvauksessa käytetty led-valaistus; monet pitätävät xenonin korvaamista heikommin valaisevilla ledeillä ainoana syynä miksi paremmin stillkuvien ottoon soveltuva xenon ei ole nokian kaikissa uusissa luureissa. Luonnollisesti niissä puhelimissa joissa videovalaistusta ei ole mutta on kuitenkin led (esim 6120c?), kuvausledin pitäminen päällä voi olla mahdotonta. Mutta jos nokia on jo rakentanut led-valaistuksen luuriin, niin sen käyttöönotto pitäisi kai olla melko helppoa jonkun softan tekijälle? NTorch ainakin toimi N73:ssa? Tietty avaimenperänä pieni led-lamppu ei kai ole mahdoton mukana kuljetettava, ja kämpillä jos pimeässä liikkuu niin kannattaisi kai joka tapauksessa opetella liikkumaan täysin pimeässä. Pimeässä myös näytölle avattu vaalea kuva riittää valaisemaan tarpeeksi? Kännykkää en missään tilanteessa käyttäisi tilan tai minkään muunkaan valaisemiseen, kuten on jo mainittu; hankkikaa taskulamppu jos sellaista tarvitsette.
   
 8. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Minusta silti on virhe olla laittamatta jo Nokialla taskulamppu-LEDiä myös kalliimman luokan luureihin. Suurin osa ihmistä Maassa elää niillä leveysvyöhykkeillä joissa on pimeät illat ja yöt _aina_, huolimatta vuodenajasta.

  On todella kätevää, kun on vaan yksi ladattava laite jolla sitten voi hoitaa kaikki pientä sähkövirtaa tarvittavat mobiilit tarpeet.
  Mua nauratti, kun oli putkimies mulla asentamassa tiskipöytää, putkistoa ja tiskikonetta vuosi sitten, niin se käytti kännykkäänsä (Nokian malli jossa oli LED-lamppu) valaisimena eikä vaivautunut tuomaan kunnon taskulamppua autostaan muiden työkalujen mukana. Se luurin LED-lamppu oli ihan tarpeeksi niihin asennustöihin missä tarvitsi valoa hankaliin paikkoihin.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mun mielestä valaistus on Nokian ongelma ollut aina... siksi aloin aikanaan tekemään puhelimiin modauksia ja jakamaan nimenomaa tietoa harrastelijapiireissä. Nokia olisi voinut laittaa selvästi parempiarvosiakin ledejä, mutta hinta ratkasee ainakin halvemmissa puhelimissa. Onhan se toisaalta ymmärrettävää, että jos 100 miljoonaa tehdään 1100 puhelimia esim. että silloin senttikin vaikuttaa hinnassa järjettömästi. Jossain ambomaalla euron ero voi ratkaista puhelimen valinnassa... Mutta en kyllä ymmärrä ihan kaikessa niinkuin käyttömukavuudenkin suhteen, ledien halpuudenkaan takia, yön ja päivän kokoisia eroja. Suhteellisuuden taju monesti karkaa raha-arkun päällä istuvilta.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Video valon käyttämiseen ei kai ole mitään rauta syytä miksei sitä voisi käyttää myös taskulamppuna.
  Mutta jos salaman käyttöön taskulamppuna estämiseen voi olla ihan rakenteellisiä syitä, vaikka kyseessä olisi LED toteutus.
  Jos LED salamaan ei ole rakennettu "massiivista" jäähdytystä ei sitä voi pitää kovinkaan kirkkaana ilman "palamisen" riskiä, jos kuvausvalo on erikseen, niin voi olla että salama LEDin jännitteen syöttö/rakkenne on toteutettu niin ettei sitä LEDin tehoa voida edes riittävästi ohjata softalla..
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Aivan... Ja jos asiaan pitäs saada varmistus, se on mitattava miten se toimii ja millä raja-arvoilla ja katsottava jonkun vastaavan arvot millä se pelaa tai se voi olla kaputt hetken päästä. Suosittelisin sulkemaan virransyötön nykyiselle ledille, vaihtamista silloin toiseen ledityyppiin kokonaan, siihen erillistä mikrokytkintä, vastusta ja virtoja suoraan akulta. Vakiovirta generaattorikaan ei olisi huonompi homma modata... koska jos valo jää päälle, se syö akun niin pohjaan, ettei se ehkä vahingoittumatta selviä siitä. On huomattavasti yksinkertasempaa kuin hakea oikeankokoisia pintaliitoskomponentteja ja koittaa elää sen kans, ettei mikään niistä palaisi. Myöskin probleemana on monikerrospiirilevyn tekniikka ja kytkentäkaavioden vähyys. Mitään emme voi tietää ellei asioista varmistuta varmuudella, emmekä suosittele semmosia virityksiä tekevän ensimmäisen kerran elämässään. Vaarana voi olla koko puhelimen tuhoutuminen sekunneissa, jos ei tiedä mitä tekee. Oikeaoppinen tapa on toteuttaa sellasia kytkentöjä, mistä voi olla täysin varma.

  Huomattavasti on eri asia heittää just esim. 20e puhelimeen romppeita kiinni, kun ei ole sen enempää menettämässä kuitenkaan. Joka tapauksessa pahin mahdollinen jos tapahtuu, kannattaa olla SIM:stä edes backup.
   
 12. Mandibela

  Mandibela

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/04
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nokia N900, N950, N9, 808 yms.
  Siihen vielä kiinnittäisin huomiota että taitaa kaikissa nokialaisissa olla se 'kännykkäkorun' kiinnittämiseen soveltuva lenkura. Kännykkäkoruna voisi käyttää sitä led-taskumappua jos pimeässä elää. Ja itsekin asun semmosessa paikassa jossa on miltei aina pimeää (no ainakin silloin kun itse olen liikkeellä =). Ja toistan, en käyttäisi kännykkääni valaisemaan, varsinkaan ulkona. Kämpillä liikun, jos on pimeää, rauhallisemmin ja ulkona käytän ledivaloa tai jotain mitä käteen osuu. Nokian 5100:ssa on taskulamppu, ja se onkin tehty vettä kestävämmäksi. Ja kaiken lisäksi edes 'roiskekestävä' puhelin ei kestä vesisadetta, sekin pitää muistaa. Esim. pienikin tihkusade voi tuhota normikännykän lopullisesti.
   
 13. Peke78

  Peke78 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/7/05
  Viestit:
  709
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 930 + Sonera Jätti
  Pikku lamppu joka kännykässä ois vaan hyvä juttu. Lisätäänhän noihin kaikenmaailman nettejä ym. Ite asensin N96:seen tuon Best Torchin, mutta tuoksi hot keyksi tuo ei hyväksy juuri mitään...
   
 14. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Siinähän on kaksi hyvin verrattavaa asiaa.
   
 15. Peke78

  Peke78 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/7/05
  Viestit:
  709
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 930 + Sonera Jätti
  On on, mulle sama mitä verrataan, jos jotain ominaisuutta kokee tarvitsevansa. Ja lamppua ainakin mä tarttisin usein.
   
 16. Mandibela

  Mandibela

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/04
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nokia N900, N950, N9, 808 yms.
  Parranajokone? Kynsiviila? Lehtipuhallin? Moni voi kokea tarvitsevansa montaakin eri asiaa. Onneksi ne ovat eri aisoita... En ostaisi kännykkää jos tarttisin lamppua, vaan lampun. Olisi halvempikin, ja parempi käyttää.
  Jos yhteen laitteeseen yritetään tunkea kaikki tai edes useita asioita, täytyy tehdä kompromisseja jotka sitten heikentävät niiden kaikkien muiden ominaisuuksien toimimista. Lisäät kännykkään tavaraa niin sen koko kasvaa, puhumattakaan sitten muista ongelmista mitä tuotekehityksessä saattaisi tulla.
  J.J-75 kertoikin mitä ongelmia voi tulla jos puhelimeen laittaa lampun. Samat ongelmat ovat siinä vaiheessa kun laitetta suunnitellaan.
   
 17. curry

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/05
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  BrightLight

  Aiheeseen liittyen löysin ainakin osassa s60v3 / v5 -puhelimissa toimivan BrightLight-taskulamppusovelluksen, joka käyttää siis suoraan kameran LED-salamaa hyödykseen. Itselläni on N79, jossa tuo toimii ihan hyvin.

  Asennuksen aikana tuo herjasi, ettei ole yhteensopiva mun puhelimen kanssa, mutta jatkoin silti asennusta ja hyvin pelittää. Ei muuta kuin pikavalinnaksi aloitusnäytölle ja fikkari on aina nopeasti saatavilla!

  Tämä kannattaa kuitenkin muistaa:
  "Warning: Keeping the light on for too long may damage the led on some phones. Use at your own risk."

  Linkki:
  http://symbianism.blogspot.com/2009/08/turn-your-phone-into-flashlight.html
   
 18. Capo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2331
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  Ei olis yhtää vanhempaa treadia löytyny ;)
   
 19. curry

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/05
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Heh, no ei tähän hätään löytynyt :)

  Huomasin kyllä threadin iän, mutta en kehdannut uutta samasta aiheesta aloittaa.
  Aihe kuitenkin edelleen "ajankohtainen".
   
 20. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Äh, vaatii rekisteröitymisen.
  http://www.mobilecastle.biz/mobiles...ch-1-0-working-n79-bright-light-touch-1.0.zip
  Sulla kun tunnarit, etsä viitsis tuota 3rd editionia pistää

  Esim. tonne http://filebin.ca/
  edit:
  Sain jo tuolta http://rapidshare.com/files/261507773/brightlight.sis
  Ei toimi N95 8GB:ssa.
   

Jaa tämä viestiketju