Kamera + email + mobile-blog käyttöön

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja artzi, 7/4/04.

 1. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Aikomus taas hankkia kamera-känny. Tärkein käyttö nimenomaan kamera --> email --> nettisivu.. eli mobile blog (matkakertomus/nettipäiväkirja tms). Blog:han toimii niin, että tavalliseen po3-/imap-emailiin lähetetään viesti/kuvat, ja nettisivulla oleva koodi (ajastetusti/wap-sivun kautta aktivoituna jne) hakee sen, ja "tekee" nettisivun siitä.

  Tarkoitukseen on ihan oma koodi, koska netin valmiit on (kokeilemani) aina jotenkin vääränlaisia minun tarkoitukseeni (vain 1 kuva per viesti/ääkköset ei toimi, Euro-merkki ei toimi jne). Saa suositella jos tietää hyvän palvelun/koodin (ilmaisen/PHP).

  Aikaisemmin oli Erkki T68i + kamera. Hyvä (sen kuvat ei häpeä nykyistenkään kamerakännyjen kuvien vieressä) mutta harmitti esim. erillinen kamera (iso, rikki helposti), emailin rajoitettu tekstimäärä, lähetettäessä/vastattaessa (en muista merkkimäärää, mutta naurettavan pieni oli) jne.

  Kuvia T68i voi lisätä 5 kpl/email. Ei suoraan kamerasta, vaan ota-kuvat-ja-tallenna, avaa email, liitä kuvat yksitellen.. (ei voinut valita esim. "liitä kaikki kuvat").

  Eli haen nyt kännyä jossa nuo olisi paremmin tehty:
  -halpa (viiiiiitsi vitsi!)
  -puhelin (juu)
  -gprs
  -sisäänrakennettu kamera (MIELELLÄÄN 640x480 kuvilla)
  -pop3 tai imap email (miten ne lisättävissä olevat Java jne emailit toimisi?), jolla voi lähettää mahdollisimman helposti tekstiä ja liitekuvat (hyvä jos toimii "liitä kaikki" tai joku sen tapainen)
  -emailin tekstin pituus oltava selvästi tekstiviestiä pidempi (sekä uusi viesti että vastausviesti jne)
  -liitäntä pc --> paras olisi bluetooth, infrapuna menettelee, piuha USB voi-ei-mut-jollei-muuta-saa-niin-sitten-käy

  ELI:
  Jos käytät jotain kamerakännyä, kerro miten nuo ominaisuudet on toiminnassa ko puhelimessa... ei kuulopuheita, kiitos.
   
 2. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Joops. Mielenkiintoinen vaatimus/homma tuo bloggijuttu. :) Siihen en osaa sanoa mitään.

  Puhelinominaisuudet ja GPRS nyt löytyy oikeastaan varmaan, tai ainakin lähes kaikista luureista mitä markkinoilla nyt on. Mutta jos kuvia paljon lähettelee, niin ehkäpä EDGE tai jos verkot saisivat auki, niin jopa WCDMA tulisi kysymykseen. Etuna niissä olisi suurempi tiedonsiirronnopeus.

  Kamerapuhelimiakin 640x480-resoluutiolla löytyy aika paljon, esimerkiksi Series 60 -puhelimet Nokia 6600 ja Siemens SX1, Samsung SGH-E700, Motorola V600...Samsung SGH-E700:ssa ei ole sähköpostia vakiona, se siis kyllä putoaisi pois joukosta. Java-sähköposteista ei kunnon "raskaassa" käytössä ainakaan omien kokemuksieni mukaan ole yhtään mihinkään. Tekstiä noissa olettaisin saavan tarpeen suuren määrän raaputettua.

  Bluetooth löytyy 6600:sta, SX1:stä ja V600:sta koko joukosta. Itse suosittelisin noista 6600:aa tai SX1:tä. SX1 on valinta sulle, jos haluat mp3-soitinta ja radioa. Toisaalta jos paljon kirjoittelee, voi 6600:n näppis osoittautua erittäin paljon paremmaksi. Tai no, oppiihan tuon SX1:n järjestyksenkin joskus eikä se niin hirveän vaikea ole KAHDELLA kädellä...
   
 3. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  ..eli siis kysymys kuuluu että miten se toimii Sinun 6600:ssa?
   
 4. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Anteeksi, meni ohi. Siis mikä?
   
 5. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa kysymäni, eli:

  -emailin rajoitettu tekstimäärä, lähetettäessä/vastattaessa (en muista merkkimäärää, mutta naurettavan pieni oli) jne.
  -kuvia T68i voi lisätä 5 kpl/email. Ei suoraan kamerasta, vaan ota-kuvat-ja-tallenna, avaa email, liitä kuvat yksitellen.. (ei voinut valita esim. "liitä kaikki kuvat")
   
 6. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  En tiedä, 6600:ssani ei ainakaan mitään jäljellä olevien merkkien laskuria ole näkyvissä: olettaisin menevän siis lähes rajattomasti. :)

  Tuollaista "liitä-kaikki-kuvat"-toimintoa ei taida 6600:stakaan löytyä. Kuvia ei pysty lisäämään kuin yhden kerrallaan, tai en ainakaan tälläistä saanut onnistumaan. Kamera-softasta pääsee suoraan Lähetä > Sähköposti...

  Ylläolevat luultavasti pätevät melko pitkälti myös SX1:n kanssa.
   
 7. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Kyselen tuota tekstimäärääkin siksi, että esim. T68i näyttää tulevan emailin vaikka kuinka pitkän... sivutettuna, eli aina välillä tulee "..jatkuu"-linkki, mutta jos tuohon emailiin VASTAA, tekstimäärä onkin rajoitettu älyttömän lyhyeksi ;)

  Matkakirjaan voisi pc:llä kirjoitella valmiiksi "pohjia", lähettäisi kännyyn, ja muokkailisi tarpeen mukaan, mutta kun ei...
   
 8. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  6600 siis rajaton tekstin pituus ;)

  Miten muissa email-puhelimissa? Eikö KUKAAN ole kokeillut? Liitekuiven määrä/tapa liittää? Näitä puhelinta ostaessa hankala kokeilla, nääs? Myyjät mielellään myy ilman jaaritteluja, eikä varsinkaan tiedä tuollaisia asioita...

  Onko missään sivustoa josta voi ottaa listan (tai vertailla) ominaisuuksien mukaan, esim. vain puh. jossa gprs/email/kamera? Tämmöinen olisi ubbee:

  http://www.dpreview.com/reviews/compare.asp
   
 9. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  P8/900 toimisi tuollainen ihan hyvin. Useita liitteitä voi lisätä mailiin, mutta yksi kerrallaan. Viestin pituudelle ei sen kummempaa rajaa, ilmeisesti vain käytettävissä oleva vapaa muisti rajaa sitä.

  Handangon sivuilla on kaupan ainakin yksi tollainen blogisoftakin, jos kiinnostaa. Tosin jos mainitsemasi rajoitukset eivät senkään kanssa ratkea, niin eihän siitä apua ole.

  Javalla tollaisen softan saa kyllä aikaiseksi, käyttäen JavaMail -pakettia hyväksi. Teksti tulee itse mailiviestiin, kuvat liitteinä.
   
 10. Shrike

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone, Saunalahti
  Itse käytän moblogaamiseen SE P800:sta ja blogin (tai oikeammin CMS) softana Nucleusta.

  Artikkelien lisääminen tapahtuu puhelimen oman email softan kautta, eli lähetän postia tiettyyn osoitteeseen, josta Nucleus tarkistaa uusien viestien lukumäärän tietyn ajan välein.
  Nucleukseen on tuhottomasti plugareita, itse en ole tuota kuvaplugaria vielä tarvinnut joten siihen en ole tutustunut, mutta Nucleuksen foorumeilla muistelen tuollaisen olevan olemassa tai ainakin kehityksen alla.

  Ongelmia oli alussa hieman, mutta niin aina tälläisten uusien viritysten kanssa, nyttemmin toiminut kuten pitääkin.
  Nucleus on open-source GPL lisensoitu, toisin sanoen ilmainen, pitää vain olla serveri jossa tarjolla PHP ja MySQL jonne sen asentaa. Voin suositella.

  Kysy lisää jos on kysyttävää.

  Tuo kamerakysymys selviää parhaiten kun menet tutkimaan Sony Ericsson osuutta tällä foorumilla. Minulle ollut aivan riittävä.
   
 11. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Jep, Nucleusta kokeilin jo 2003. Postman-plugin? Tuotako käytät nyt, vai onko uudessa Nucleuksessa sisäänrakennettu email --> blog? Silloin tuo ei osannut kuvia, ja otsikoiden/ääkkösten mime-koodaus sekaisin jne.
   
 12. Shrike

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone, Saunalahti
  Noita korjataan jatkuvasti, eli kun ilmoitat ongelmasta se yleensä ratkeaa muutaman viikon sisään.

  PostMan osaa liittää kuvia, mutta jos haluaa resizer yms. muita käsittelyitä pitää servulle kuulemma asentaa jotain lisäosia. Mutta joo, toimii.
  PS. kannattaa tutustua tuohon Nucleus 2.5 CVS eXtreme Editioniin jossa on sisäänrakennettuna 30+ plugaria ja viimeisimmät CVS:n mukaiset päivitykset. Itse asensin sen just.

  Nucleus 2.5 CVS eXtreme Edition
  Tuo sivusto jolle linkki vie toimii tuolla XE versiolla...
   
 13. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Nuo kolme ominaisuutta sisältäviä puhelinmalleja on melko reilusti, mutta ehkäpä paras puhelinhaku löytyy Phone Scoopista www.phonescoop.com (Phone Finder vasemmalta).
   
 14. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, entäs jos siihen @-osoitteeseen tulee "Grow U penizz & enlarge u bre4stz" - tuleeko se viesti kuvineen sun blog:iin?
   
 15. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Noissa on aina muuutettavissa oleva merkki, Blog-emailien edessä, otsikossa, esim. "blog:Oma otsikko tai jotain".

  PS
  Aika harva voisi hyödyntää koko tarjousta... ;)

  "Grow U penizz & enlarge u bre4stz"
   

Jaa tämä viestiketju