Kalenterin synkronointi kahden puhelimen välillä

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Fibo, 9/7/12.

 1. Fibo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Ostin 808 Pureviewin ja ajatuksena oli siirtää työliittymä siihen ja nykyinen työpuhelin E52 kakkospuhelimeksi.
  Tuli kuitenkin ongelmia matkaan kalenterin synkronoinnin muodossa. Työkoneen kalenteri (Lotus Notes) siis synkronoidaan puhelimen kanssa liittämällä puhelin USB-piuhalla koneeseen kiinni ja ajamalla PC Suitesta synkronointi. Tuo vanha PC Suite ei kuitenkaan oikein osaa käsitellä 808:a, piuhan kanssa ilmoittaa, että epäsopiva puhelinmalli eikä oikein mikään toiminto toimi ja Bluetoothilla taas kaikki muut toimii paitsi synkronointi (Ei tuettu puhelin tms. on virheilmoitus). Parastahan olisi saada muutos tähän aataminaikaiseen synkronointitapaan, mutta koska se ei ole mahdollista, niin pitäisi keksiä vaihtoehtoinen tapa saada kalenteri 808:siin päivitettyä, jotta sitä voisin ykköspuhelimena käyttää.

  Ensimmäiseksi koitin Puhelimen vaihto -sovelluksen synkronointiominaisuutta, kaikki muut synkronoitua hyvin paitsi kalenteri. Se kun näyttää puuttuvan kokonaan 808:n synkronointilistalta.

  Seuraavaksi koitin Nokia Synkronointia (Ovi Sync). Sillä kalenterin synkrointi vihdoin onnistuikin, mutta vähän vajavaisesti. Osa merkinnöistä jäi siirtymättä, osa siirtyi vasta kun oli kolme kertaa synkronoinut peräkkäin, osa syntymäpäivistä muuttui tai kopioitui koko päivän eventeiksi ja osa tuli kalenteriin kahteen kertaan. Muutenkin tuon Nokian palvelun ohjeistus on todella huonoa, en siis päässyt selvyyteen että onko sitä oikeastaan edes tarkoitettu tällaiseen synkronointiin vai pelkästään puhelimen varmuuskopiointiin. Hommaa tosin saattoi sekoittaa, että olen joskus aiemmin vanhan puhelimen tiedot tuonne synkronoinut, niin nekin saattoivat kummitella taustalla (mutta kun ei ole sitä ohjeistusta, niin ei voi tietää varmaksi).

  Olisiko siis antaa vinkkejä miten tämä kannattaisi toteuttaa? Saako tuon Ovi Syncin taipumaan tähän tarkoitukseen, jos vaikka tekisi uuden tilin sinne, jolloin ei tulisi vanhoja taakkoja mukana? Vai toimisiko joku Google Sync tms. tässä tarkoituksessa?

  Tavoite vielä lyhyesti: saada kahden puhelimen (808 Pureview ja E52) välillä kalenterit synkronoitumaan suht automaattisesti, ei tarvitse olla reaaliaikaista, mutta esim. kerran päivässä riittäisi. Ja että muutokset siirtyisivät sitten myös Lotus Notesista puhelimiin ja toisinpäin (tämä siis manuaalisesti PC Suiten kautta toiseen puhelimista). Yhteystiedotkin saisivat synkronoitua puhelimien välillä, mutta se ei ole pakollista.
   
 2. vekku82

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/05
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  2
  Itse olen paininut suunnilleen saman ongelman kanssa. Kyllästyin Nokian kaapelisynkkauksiin ja niiden toimimattomuuteen.
  Piti saada synkattua lotus notesin kalenteri N8, E52 & galaxy tab 10,1 + yhteystiedot kaikkiin laitteisiin. Laitoin yhteystiedot googleen ja työkoneelle otin awesync ohjeman.

  Tuo awesync synkronoi tiedot googlen kanssa josta ne tulee sitten laitteisiin. Erittäin toimiva ratkaisu.
  Suunnilleen 15 € tuosta awesyncin lisenssistä piti köyhtyä, mutta oli se sen arvoista.

  Tämän lisäksi pääsi kaiken maailman nokia\ pc suiteista eroon :)
   
  2 henkilöä tykkää tästä.
 3. Fibo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vinkistä!
  Awesyncin asentaminen ei tosin ole mahdollista työkoneelle, mutta sain homman toimimaan googasyncin kautta, tai ainakin muutaman kokeilun jälkeen homma tuntuisi toimivan suht hyvin. Tietenkin pitää edelleen Notesiin synkata piuhan kanssa, mutta puhelimien välillä toimii.

  Onko tuo Googlen kalenterin merkkipäiväsysteemi jotenkin standardista poikkeava, Nokia ja Lotus Notes kuitenkin osaavat merkkipäivät näyttää samalla tavalla? Exchange ActiveSyncin kautta yrittäessä syntymäpäivät kopioituivat 00.00-23.59 eventeiksi kun synkkasi takaisin puhelimeen päin Googlesta.

  Googasyncilla lopputulos oli hieman parempi, eli tulevat päiväkohtaisiksi eventeiksi ilman kellonaikoja, mutta ei kuitenkaan tuohon merkkipäivä-formaattiin. Toisessa puhelimessa tai Notesissa tehtyjä merkkipäiviä en pysty myöskään muokkaamaan 808:ssa. Lisäksi 808:ssa tehdyt merkkipäivät eivät kopioidu toistuviksi eventeiksi Notesiin, vaan kerran esiintyviksi koko päivän tapahtumiksi.

  Noh, pääasia on että tapaamiset yms. siirtyvät oikein, mutta ärsyttää vain tällaiset "turhat" ongelmat.
   

Jaa tämä viestiketju