Kalenteri'bugi' e61i - voiko korjata

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja 2pez, 7/5/07.

 1. 2pez

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Paljon matkustelevana ketuttaa, että e61i:n kalenteri päivittää kalenterimerkintöjen ajat automaattisesti uudelle aikavyöhykkeelle. Eli jos Helsingissä asetan kalenteriin paluulennon ajaksi klo 14.00, puhelimen kalenteri päivittää sen klo 12.00 kun Lontooseen saavuttuani valitsen uuden aikavyöhykkeen puhelimen aika-asetuksista.

  Saako nämä automaattiset päivitykset pois päältä vai pitääkö minun jatkossa muuttaa kellonaikaa manuaalisesti?

  Nimim. yhden lennon jo missannut
   
 2. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  kyseessä ei ole bugi

  koska kalenteri pitää tiedot aina paikallista aikaa. jos pistät suomen aikaa paluulennon klo 14 ja vaihdat vyöhykkeen lontooksi eli 2h vähemmän, tottakai se on oikein, että lento muistuttaa klo 12 lontoon aikaa.

  yks ratkaisu on se, että pistät sen paluulennon muistutuksen paikallinenaika+2h eli esim klo 16. nyt, kun vaihdat vyöhykkeen lontoossa, se muistuttaa klo 14 ja on oikein

  tai, sulla on se manuaalinen vaihtoehto, vaihdat vaan kellon aikaa ja vastata "have you travelled to different timezone" tms kysymykseen EI. mutta sillon kalenterimerkintöjen tms ajat ei vaihdu, pelkästään kellon

  siinä tapauksessa voi kyllä tärkeät miitingit unohtua :D
   
 3. 2pez

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Esimerkkitilanne

  Olen eri mieltä loogisuusargumentistasi. Oletetaan, että olen lähdössä viikon mittaiselle työmatkalle, jonka aikana on tapaamisia Saksassa (-1h), Lontoossa (-2h) ja New Yorkissa (-7h). Ennen lähtöäni Suomesta syötän kokousten alkamisajat Nokian kalenteriin.

  Kun saavun Saksaan ja valkkaan Nokian aika-asetusten Oma nykyinen kaupunki -valikosta Frankfurtin, Nokian kalenteri päivittää kaikkien tapaamisten alkamisajankohtaa tuntia aikaisemmaksi. Noh, tämän verran pystyy vielä muistamaan. Lontoossa tapahtuu sama, eli tässä vaiheessa kalenterin tapahtumat on kaksi tuntia etuajassa. Homma mutkistuu entisestään kun New Yorkissa pitää yrittää pähkäillä, että onko kalenteri viisi vai seitsemän tuntia pielessä (oikea vastaus: seitsemän).

  Eli jos kyseessä ei ole varsinainen softabugi niin sitten suunnitteluvaiheessa ei ole mietitty asioita kovinkaan pitkälle. Eniten ihmetyttää se, että N70:sä ei ollut vastaavaa ongelmaa. Miksi tällainen sitten piti ympätä uusimpaan S60-versioon?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Malli eroja on hivenen, mutta jos merkkaat paikallisia aikoja väärässä aijassa, niin toinen konsti pitää puhelimen aika suomenajassa, ja muutella kohdekaupunkin aikaa, tai sitten muuttaa kellonaikaa, mutta ei aika vyöhykettä luurissa.

  Silloin pitää toki varmistaa että esim. mahdolliset (esim. syncronoidut) kohdepaikasta tulleet kokouskutsut voivat sitten elellä väärässä ajassa.

  Lookisinta on toki merkata kalenteri merkinnät siinä ajassa missä laite on niitä kirjoittaessa, niin ne pysyvät oikein ja tiedonvaihdot toimivat.

  Jos homma ei ole rutiinia ja, ehkä silloinkin, kannattaa merkitä tuollaisissa tapauksissa itse merkintää myös aika maininnalla missä ajassa.

  Jos joka paikassa käytettäisiin UTC aikaa, niin ei ongelmaa olisi, mutta tuskin sellaista muutosta tapahtuu, kun noiden kesäaikojenkin kanssa pelleillään.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä miten sen toisin tekisit?
  Joissain malleissa on vaihtoehtoja vähän enemmän ajanesityksiin, mutta sekin lisää ongelmia toisaalla ja tekee hommasta entistä sekavampaa.

  Mitä ehdottaisit korjaukseksi?

  Itsellä tulee mieleen lähinnä käyttöliittymä lisäyksiä, esim reissulla näyttäisi myös kalenterissä kotiajat rinnalla, ja että syöttäessä voisi merkata vaihtoehtoisesti kiinteällä ajalla (vyöhyke riippumatta), tämä toki olisi vähän ongelmallinen, sycronoidessa.
   
 6. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  siis mitä.

  tiedät, että nuo sun kokoukset on tiettyyn aikaan ko. maissa (ja ajoissa:D). ok. no silloin syötät sen pirun kalenterimerkinnän tähän tyyliin: esim saksa; suomenaika+1h, lontoo;+2h ja ny; +7h.

  nyt, kun vaihdat vyöhykettä, silti merkinnät pysyvät kohdallaan. ja helppo laskea ja ajatella vaikka olisit frankfurtissa(-1h kello vähentänyt siis kun vaihdoit vyöhykettä), lontoon miitti on edelleen tuntia sitä frankfurtin paikallista aikaa tuntia aikaisemmin.

  onko tämä nyt liian vaikeaa? jos, niin enempää en osaa auttaa :/

  kello appis kyllä näyttää sulle nuo aikavyöhykkeiden GMT+x tiedot, eli ei niitä sun tarvi ulkoakaan opetella.:)

  tähän löytyy myös auttavia appiksia, esim WorldClock joka näyttää monen vyöhykkeen ajan ;)
   
 7. muuronma

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  2
  Pyhät ja yleiset vapaat kalenteriin

  Tietääkö joku mistä löytyisi softa, jossa suomalaiset pyhät ja viralliset vapaat? KVG ei auttanut...
   
 8. Touho..

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Htc one dual sim
  Synkronoit vaikkapa outlookiin, josta ainakin löytyvät noi pyhät
   

Jaa tämä viestiketju