Mobiili.fi Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin – näin uusi Sailfish-puhelin eroaa Jollan alkuperäisestä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Intex Aqua Fish.


  Historian toinen varsinaisesti Sailfish-käyttöjärjestelmällä myytävä puhelin, Intex Aqua Fish, on tulossa myyntiin huhtikuussa Intiassa, kuten Jolla aiemmin tällä viikolla kertoi.

  Ensimmäisen Sailfish-puhelimen, alkuperäisen Jollan, myynti ja toimitukset alkoivat marraskuussa 2013. Näin ollen siitä on kulunut toisen varsinaisen Sailfish-puhelimen rantautuessa jo noin kaksi ja puoli vuotta.

  Vaikka nyt uutta puhelinta myy intialainen Intex, Intian suurin älypuhelinbrändi, on uusi Aqua Fish -puhelin käytännössä täysin Jollan käsialaa. Jolla on vastannut puhelimen suunnittelusta ja kehityksestä, komponentti- ja alihankkijasuhteista sekä omistaa laitteeseen liittyvän IPR:n eli aineettomat oikeudet itse. Aqua Fish -puhelimet valmistetaan Kiinassa, vaikka Intexin muu Android-pohjainen mallisto valmistuukin pääosin sen omilla tehtailla Intiassa.

  [​IMG]
  Alkuperäinen Jolla valkoisella takakuorella.


  Koska Aqua Fish -uutuuskin on Jollan käsialaa, muistuttaa se todella paljon Jollan alkuperäistä puhelinta.

  Vertailimme puhelinten teknisiä tietoja alla. Käytännössä ainoat merkittävät erot puhelimista löytyvät kookkaammasta viiden tuuman näytöstä uutuudessa, muuttuneesta järjestelmäpiiristä ja sen rinnalla yhdestä kahteen gigatavuun tuplatusta RAM-käyttömuistista sekä Intiassa hyvin tärkeästä toisen SIM-korttipaikan mukaantulosta. Koon kasvun myötä puhelimeen on mahtunut myös kapasiteetiltaan suurempi akku.

  Järjestelmäpiiri on Aqua Fishissä Snapdragon 212, kun Jollasta löytyi Snapdragon 400. Pienentyneen mallimerkinnän taakse Intex-puhelimessa käytkeytyy kuitenkin huomattavasti uudemman sukupolven piiri, jossa on myös ytimiä tuplasti eli neljä. Suorituskykyrintamalla uutuudet lienevät jokseenkin tasavertaisia, ja Sailfish-käyttöjärjestelmähän ei itsessään vaadi suuria tehoja. Molemmissa puhelimissa on nyt Sailfishin 2.0-versio.

  Ei vain teknisesti, mutta muotoilullisestikin uusi Aqua Fish on myös hyvin lähellä alkuperäistä Jollaa. Perusrakenne on samankaltainen ja muodot lähes yhteneviä, suurempaa kokoa lukuun ottamatta.

  Merkittävin asia, joka kahdessa ja puolessa vuodessa onkin muuttunut on hintapiste, johon puhelin lanseerataan. Alkuperäinen Jolla tuli aikanaan 399 euron hintalapulla, kun taas Intex Aqua Fish saapuu Intiassa markkinoille noin 7 000 rupian eli noin 100 euron hintaan.

  Näin vaikka teknisissä tiedoissa puhelinten välillä ei ole mullistavia muutoksia, on kehitys kuitenkin kehittynyt: hieman paremman puhelimen hinta on nyt neljäsosa aiemmasta.

  Toistaiseksi Intexillä tai Jollalla ei ole suunnitelmia myydä Aqua Fishiä Intian markkinoiden ulkopuolella, joten Suomeen sen ostaminen on vaikeahkoa.

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju