Mobiili.fi Kahden Nokia-huippupuhelimen ominaisuuksista huhu – mutta onko siinä mitään perää?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2177
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nokian osasto MWC:ssä 2016.


  Odotus tulevia Nokia-puhelimia kohtaan kasvaa. Tämä näkyy muun muassa monenlaisina enemmän tai vähemmän luotettavan oloisina huhuina – jälleen kerran nyt.

  Kiinasta paikallisesta sosiaalisen median Weibo-palvelun julkaisusta liikkeelle lähtenyt huhu on kiertänyt eri teitä maailmalle. Suomessakin huhuun ovat jo tarttuneet Kauppalehti sekä Tekniikka & Talous.

  Väitteiden mukaan kehitteillä olisi kaksi uutta huippuluokan Nokia-nimeä kantavaa Android-älypuhelinta. Puhelinten kerrotaan eroavan ainakin näytön kooltaan – kaksikko tarjoaisi 5,2 ja 5,5 tuuman vaihtoehdot. Lisäksi väitetysti puhelimet tulisivat premium-tason metallisella designilla, Nokian muotokieltä muistuttaen, ja olisivat veden- ja pölynkestäviä IP68-sertifioidusti.

  Näytön tarkkuudeksi odotetaan 2K-tason QHD:ta eli 2560×1440 pikseliä ja järjestelmäpiirikin olisi huipputasoa, Qualcommin Snapdragon 820. Mukana voi olla sormenjälkitunnistin. Puhelinten pitäisi tulla heti Android Nougatilla sekä varustettuna Nokian kehittämällä Z Launcher -käyttöliittymällä. Lisäksi huhut kertovat, että julkistus voisi tapahtua jo loppuvuonna, mutta markkinoilletulo alkuvuodesta. Ensin suunnattaisiin Kiinan markkinoille noin 3 000 juanin eli 400 euron hintaluokassa.

  Kameroiden osalta uutuuksista povataan hirviötasoa: 22,6 megapikseliä ja muutenkin vaikuttavaa kokonaisuutta. Puhetta on jopa Nokian laajasti tutkiman grafeenimateriaalin hyödyntämisestä.

  Mutta onko näissä jo laajalle levinneissä huhuissa mitään perää? Ei välttämättä, jopa ei todennäköisesti. Yllä mainitun huhukierteen käynnistänyt alkuperäinen Weibo-julkaisukin näyttää nyt jo kadonneen. Yksi asia on kuitenkin varmaa: Nokia-merkkisiä Android-puhelimia on kehitteillä.

  Nokia kertoi toukokuussa solmineensa sopimuksen uuden HMD globalin kanssa brändinsä lisensoinnista. Lisäksi kuvioissa mukana vahvasti on Foxconn, joka oli myös ostamassa Nokia-peruspuhelintoimintaa Microsoftilta sen tehdaiden ja operaatioiden osalta. HMD aikoo sijoittaa uusien Android-pohjaisten Nokia-puhelinten ja -tablettien markkinointiin 500 miljoonaa dollaria kolmen vuoden aikana. Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista HMD:n osakkeita.

  Nokian ja Microsoftin kauppasopimus mahdollistaisi Nokia-puhelinten myynnin jo loppuvuodesta, mutta useissa arvioissa Nokia-puhelinten lanseerausta on odoteltu vasta keväälle mobiilialan jättitapahtuman Mobile World Congressin yhteyteen.

  Mitä todennäköisimmin lisää huhuja tulevista Nokia-puhelimista tullaan kuulemaan vielä ennen virallista julkistusta – myös hieman tähän asti nähtyä vahvemmalta pohjalta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju