Kahden kauppa: älypuhelinmyynnistä enää vain 0,4 prosenttia muuta kuin Androidia tai iPhonea

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22351
Reaktiopisteet
216
Muut vaihtoehdot kuin Android ja iPhone ovat käytännössä kadonneet puhelinmarkkinoilta. Loppuvuodesta loka-joulukuussa myydyistä älypuhelimista 99,6 prosenttia oli joko Android- tai iPhone-puhelimia, kertoo tutkimusyhtiö Gartner.

Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän osuus puhelimissa laski vuotta aiemmasta 1,1 prosentista enää vain 0,3 prosenttiin, BlackBerryn 0,2 prosentista 0,0 prosenttiin ja muiden käyttöjärjestelmien 0,2 prosentista 0,1 prosenttiin. Yhteensä muita kuin Androidia ja iPhonea myytiin loppuvuodesta 1,83 miljoonaa puhelinta, eli vain 0,4 prosenttia yhteensä myydyistä 431,5 miljoonasta puhelimesta.

Microsoft on ajamassa alas Lumia-myyntiään eikä tulevasta huhutusta Surface-puhelimesta ole vielä mitään tarkempaa tietoa. Windows-puhelimet kiinnostavat nyt enää lähinnä yritysmyynnissä. BlackBerry-puhelimet ovat siirtyneet Androidiin. Jäljellä olevat vaihtoehdot, kuten Samsungin Tizen tai Jollan Sailfish OS, ovat täysin yhdentekeviä kokonaismarkkinoiden näkökulmasta.Eri valmistajien osuuksia on järkevämpää tarkastella koko vuodelta kuin yksittäiseltä vuoden viimeiseltä neljännekseltä, jolloin Applen syksyn iPhone-lanseeraus aina nostaa sen markkinaosuuden koko vuotta korkeammalle tasolle.

Koko vuonna 2016 Samsungin markkinaosuus painui 22,5 prosentista 20,5 prosenttiin ja Applen 15,9 prosentista 14,4 prosenttiin. Markkinoita valtasivat kiinalaiset. Huawein osuus nousi 7,3 prosentista 8,9 prosenttiin, mutta kovinta kasvua tekivät Oppo, joka tuplasi markkinaosuutensa 2,8 prosentista 5,7 prosenttiin ja BBK lähes myös tuplaten 2,5 prosentista 4,8 prosenttiin. Lisäksi BBK:n tiedetään olevan omistajana myös Oppon takana sen omissa luvuissa alla mukana olevan vivon sekä Suomessa tunnetun OnePlussan lisäksi, joten yhteenlaskettuna se olisi jo selvästi kolmanneksi suurin älypuhelinten myynnissä.

gartner_2016_q4_smartphones_3-700x380.png
Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom