Kadonneen puhelimen paikannus - mahdotonta?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Juzt, 10/3/04.

 1. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Eli viimeviikonloppuna katosi minulta wanha uskollinen kakkosluurini, ja olen nyt koittanut sitä jäljittää, toistaiseksi tuloksetta. Puhelin on edelleen päällä ja verkossa, joten paikantaminen on mahdollista Radiolinjalla (kuten myös ainakin Soneralla, jonka kerran olen vastaavassa tilanteessa paikantanutkin), mutta ongelmaksi muodostuu paikantamiseen tarvittavat nettitunnukset. Paikannus onnistuu siis netistä omilla tunnuksilla tai kaverin toimesta joko netistä tai tekstiviestillä, jos paikantamiseen on annettu lupa. Valitettavasti en ole tunnuksia tilannut enkä myöskään antanut oikeuksia kavereilleni paikantaa minua. Asiakaspalvelun mukaan nettitunnukset saa vain ja ainoastaan tekstiviestillä ja luvan antamaninen kaverille onnistuu ainoastaan tektiviestillä tai netissä ko. tunnuksilla. Toisinsanoen ilman puhelinta itseään en pysty kyseistä palvelua käyttämään... Paikantaminen on siis teknisesti mahdollista samoin kuin käytössä oleva palvelu, mutta tässä tilanteessa hyädytön.
  Mitä järkeä moisessa on, luulisi että kuitenkin kadonneen puhelimen jäljittäminen olisi yksi käytännöllisimmistä tarkoituksista mitä paikannuspalveluilla voi saada aikaan, ainakin itseä ihmetyttää mikseivät operaattorit ole huomioineet moista, ja tehneet paikannusta liittymän omistajalle mahdolliseksi vaikka mitään vahvistusta itse puhelimesta ei voisikaan lähettää. Kuitenkin ilman puhelinta pystyy vapaasti kytkemään lisäpalveluita, sulkemaan niitä tai vaikka sulkemaan koko liittymän.

  Onko asia yhtälailla mahdoton myös muilla operaattoreilla, ja jos on, niin eikö tätä epäkohtaa voisi korjata? Kommentteja?
   
 2. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Onhan se käytännöllistä, ja omistaja voikin kytkeä paikannuksen päälle heti kun on liittymän hankkinut. Automaattikytkentä ei olisi hyvä juttu, koska liittymän omistaja ei ole aina sama kuin käyttäjä, ja mielestäni käyttäjän on aina tiedostettava että häntä voi joku paikantaa.
  RL:n paikannuspalveluun voi lisätä myös oman luurinsa, näin voi netissä tarvittaessa paikantaa puhelimen jos se on hukkunut. Sinun tapauksessa luvan hankkiminen on vain valitettavasti hiukan myöhäistä. Luvan kälkikäteen myöntäminen katoamiseen vedoten on myös hieman hankalaa, joku kuitenkin käyttäisi sitä jotenkin hyväkseen.
   
 3. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  No en nyt näe miten sitä voitaisiin hyväksikäyttää jos henkilöllisyys varmennetaan, että saan paikantaa oman liittymäni. Tai vaikka tarvittaessa radiolinjakauppiaalta ihan oikeiden pahvien kanssa. Lisäksi voisihan puhelimeen lähettää vaikka automaattiviestin jos omistaja on pyytänyt paikannustunnukset/paikannusluvan omaan liittymäänsä aspasta. Vastaavalla tavalla kuin esim. ainakin Soneralla tulee aina nettisivuille kirjauduttaessa varoitusviesti puhelimeen.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei kai tuolla ole merkitystä, koska ei tiede kuka on käyttäjä.
  Paikannuksen suomeen tuontia lykkättiin pitkään mm. sen takia että selviteltiin miten asia hoidetaan oikeappisesti tietosuojan kannalta.

  Hyötyä tuosta on silloin jos luurin hukkaaja ei tiedä minne kaupunkiin (osaan)vehkeen unohti, mutta jos ei muista mihin huoneeseen 100 huoneen kartanossa sen jätti niin paikannus on aivan turha.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9561
  Tykkäykset:
  347
  Liittymän paikantamisen yhteydessä nousee yleensä esille niin monta tietosuojaan liittyvää ongelmallista kysymystä/tilannetta, että käsittääkseni operaattorit antavat paikannustietoja ainoastaan viranomaisille.

  Kuten ketjussa todettiin, niin jokainen voi nykyään paikantaa tai paikannuttaa liittymiä tarjottavien palveluiden avulla, mutta palveluun pitää olla liittynyt jo etukäteen juuri näiden tietosuoja-asioiden takia ennen kuin sen puhelimen hukkaa...kannattaa laittaa viidakkorumpu asialle jos lähipiirissä on herkästi tavaroita hukkaavia.

  Lisäksi on tietysti aina se vaara, että paikannustietoja saatetaan väärinkäyttää.
   
 6. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Asiaan liittyen, huomasin RL paikantimessa pienen bugin:

  Systeemi ilmeisesti paikantaa tukiaseman numeron perusteella ts. tietty numero vastaa tiettyä paikkakuntaa ja sen osaa.

  Kokeilin paikantaa kaverini, kun hän oli ulkomailla ja paikannin ilmoitti Suomessa olevan paikkakunnan, joka ei ollut lähimainkaan kaveria... ;)
   
 7. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Viime aikoina tuntuu tarkkuus parantuneen, ennen kartalla oleva piste oli käytännössä aina se tukiaseman paikka, nyt piste on lähempänä oikeaa sijaintipaikkaa.
  Erikoista, tähän asti paikannin on aina kertonut että paikannus ei onnistunut jos luuri on ollut ulkomaila. Kysypä teknisesta aspasta.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Haa, kaverisi tarinnat ulkomaan reissusta saavat nyt epäilyt herään, sillä tekniikka ei voi olla väärässä ;)

  Vai voisiko olla ettei kaverilla ollut ko liittymää mukana?
   
 9. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se oli mukana, työreissu ja työpuhelin...
   

Jaa tämä viestiketju