1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mobiili.fi Kaavaileeko Apple hyppysähkön valjastamista? Latausjohdoista eroon mahdollisesti ensi vuonna

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]
  Apple Watchin magneeteilla kiinnittyvä induktiivinen laturi


  Apple ei ole pitänyt suurempaa kiirettä tuoda langatonta latausta iPhoneen, sillä tähän asti markkinoilla nähtyjen langattomien latausratkaisujen ei ole katsottu tuovan käyttäjälle varsinaista lisäarvoa. Tilanne saattaa kuitenkin olla muuttumassa mahdollisesti jo ensi vuonna.

  Uutistoimisto Bloomberg kertoo huhuista, joiden mukaan Applella kaavailtaisiin langattoman latauksen käyttöönottoa. Siinä missä kilpailijoiden käyttämät langattomat latausratkaisut ovat edellyttäneet puhelimen tai muun mobiililaitteen laskemista latausalustalle, on Applen aikeissa saada laitteet latautumaan pidemmän välimatkan yli, jolloin lataus ei olisi sidottu vain tiettyyn pisteeseen. Ongelmana on, että latausteho kärsii välimatkan kasvaessa, ja tarkoitukseen soveltuva tekniikka onkin Bloombergin mukaan vielä hakusessa.

  Apple on jo aiemmin ehtinyt visioida langatonta latausta patenteissaan. Vuonna 2010 Apple visioi patenttihakemuksessaan, kuinka iMac-pöytätietokone voisi toimia latauskeskuksena, ladaten muita laitteita langattomasti jopa metrin etäisyydeltä. Applen nykyisistä laitteista Apple Watch -kello ladataan induktion avulla, eli mutta se edellyttää, että kello on enintään millimetrien päässä laturista.

  Puolijohde- ja piirivalmistajista ainakin Broadcom valmistaa piiriä, joka tukee kolmea tällä hetkellä yleisintä langatonta lataustekniikkaa, ja Qualcomm esitteli viime vuonna teknologiaa, joka mahdollistaa langattoman latauksen metallikuorisissa puhelimissa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju