K800i + Vista, 3g-modeemina, ongelmia, miten toimii?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja downstream, 2/11/07.

 1. downstream

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/07
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Olen asentanut nyt K800i:n + PC Suiten koneelleni. Operaattorina on Saunalahti. Kaikki asetukset ovat puhelimessa kunnossa ja sillä voi selailla nettisivuja ym. K800i on USB-kaapelilla kiinni koneessa, mutta jostain syystä se ei kuitenkaan toimi modeemina.

  Jos menen PC-Suiten "ohjatut mobiilit verkkomääritykset"-kohdasta ottamaan yhteyttä, niin se kyllä kertoo puhelimen olevan yhdistetty GSM (tai 3G) -verkkoon, mutta muodostattaessa yhteyttä eli painamalla "soita" -nappia tulee seuraavanlainen virheilmoitus: "(734) PPP-linkkiohjausprotokolla lopetettiin.". Jos poistan verkkoasetuksista eli modeemin ominaisuuksien asetuksien kohdasta "PPP-asetukset" tuon täpän kohdasta "Ota LCP-laajennukset käyttöön", niin tämän operaation jälkeen puhelin kyllä lähtee soittamaan ilman mitään herjoja, mutta se todella soittaakin sitten pelkästään ja jää jumittamaan siihen.. :)

  Ylipäätään, kumpaa näistä pitää käyttää varsinaisena modeemina:
  - Sony Ericsson Device 116 USB WMC Modem (COM5) vai
  - Sony Ericsson Device 116 USB Data Modem (COM4)

  ?

  Yhteyttä muodostettaessa suoraan Vistan verkko-ominaisuuksista tuolla WMC:llä se ei lähde yhdistämään yhtään mihinkään vaan soittelee loputtomasti, Data Modemilla (minkä oletan olevan se oikea, mitä pitäisi käyttää ;) homma tyssää siihen, että näytölle tulee ilmoitus " soitetaan .... rekisteröidään työasema verkkoon ... " ja sitten tulee ilmoitus "Yhteyttä ei muodostettu".

  Mitä teen väärin? mitkä ovat oikeat asetukset? voiko joku ystävällisesti auttaa?

  Kiitos todella paljon jo etukäteen vastauksista. Tiedossa on helvetillinen viikko, mikäli en saa yhteyttä toimimaan asap, joten arvostan suuresti jos joku tietäväinen osaa ja viitsii ystävällisesti opastaa tässä asiassa mua.
   
 2. downstream

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/07
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Ratkaisu

  Kuten muihinkin käyttiksiin, tähän täytyy myös laittaa modeemin alustuskomento. Tuntuipa muuten hemmetin typerältä soittaa Saunalahdelle ja kysyä sama asia sieltä, mitä itse neuvoin n. kahdeksan vuotta sitten ihmisille puhelimitse :D:D:D mutta näinhän siinä käy, kun vanhenee ja kalkkiutuu :D

  Se tapahtuu näin: ohjauspaneeli -> puhelin- ja modeemiasetukset -> uusi sijainti -> suuntanumeroksi vaikka 00 -> modeemit -> valitse oma modeemisi listasta (Sony Ericsson Device 116 USB VMC Modem (ei data) -sen ominaisuudet -> yleiset-välilehdeltä "muuta asetuksia" ja sitä kautta modeemin lisäasetuksiin, alustuksen lisäkomennot-kenttään AT+cgdcont=1,"ip","internet.saunalahti"

  Eli poikkeus tässä on tuo reitti Vistassa, mistä tuo alustuskomento käydään laittamassa päälle.

  Toinen ongelma on se, että Sony-Ericssonin softa voi laittaa Elisan käyttäjätunnuksen sekä salasanan (rlnet ja salasana internet) automaagisesti tuonne, jolloin kirjautuminen ei tietenkään onnistu, vaan sinun täytyy tyhjentää kummatkin kentät, Saunalahdella käytetään tyhjää käyttäjätunnusta ja salasanaa.

  Puhelimen asetukset on myös hyvä käydä läpi ja katsoa, ettei datasiirron kohdalla ole wap-asetukset käytössä tm hauskaa, vaan tuo internet..
   

Jaa tämä viestiketju