K700i hajosi, korvaako takuu?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja vekkuli, 15/4/06.

 1. vekkuli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  Moro!

  Tilanne on seuraavanlainen. Sonyerkin pohjaliitin sanoi itsensä irti, eikä ala lataamaan enään akkua lainkaan. Laturissahan on semmoset "tapit" mitkä menevät puhelimeen ja ilmeisesti puhelimen pojaliitin ei kestänyt koska se halkesi ja murtui kulmasta kun laturi irrotettiin.

  Puhelin on 13kk vanha, eli takuu ei vissiin enään korvaa puhelintani? onko mitään keinoo saada tota takuuseen?
  Paljonkohan pohjaliittimen vaihto maksaa?

  Ottaa niin pattiin, puhelimesta juuri umpeutunut takuu ja heti hajoo, aivan kun tehtaalla olisi suunniteltu että käyttöikä olisi 13kk! nythän puhelimissa on 24kk:n takuu, mutta ei ollut vielä sillon ku minä ostin.
   
 2. Tzoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/06
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  En osaa neuvoa mutta otan osaa. :)
   
 3. Tzoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/06
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Mun mielestä takuu vois korvata? Toisaalta jos ne on vittumaisia nii valittavat tosta et on sillo ja sillo ostettu ku ei ollu viel 24kk takuuta
   
 4. vekkuli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  Vankalla elektroniikkaasentajan tutkinnolla hiukan tutkin tota ongelmaani tosiaan, pohjaliittimessä on kosketushärö. Varmaan saisin sen itsekkin juotettua kiinni, kunhan vaan jotenkin saisi nuo kuoret auki. Miten ne aukeaa ilman väkivaltaa?
   
 5. Wurf

  Wurf

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/02
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  P6
 6. vekkuli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  Kiitti tosta linkistä. Sain liitimen vaihdettua ja kustannuksia tuli:
  liitin 6 egee
  torx meisseli 2,50 egee.
  Yht: 8,50

  Vaihto liikkessä olisi maksanut n.50 egee!

  Liitintä ei edes tarvinut juottaa levyyn kiinni vaan se meni aivan painamalla. tosi helppo homma, aikaa kulu vartti. Tuntu olevan liikkessä hinnat kohdallaan. Tunti taksaksi tulee aika huima jos max. vartin työstä velotetaan 44 egee.
   
 7. samumanu Vieras

  0   0   0

  Onha 44€ vartin hommasta aika hyvin mut kai ymmärrät et on muitaki ku palkkakuluja. Lisäksi kuinka moni pystyy joka tunnista tekee tuottavaa hommaa 60min? En usko et kukaan. Tuollaki alalla menee paljon aikaa puhelimessa höpöttelyihin, tiskillä oleiluun jne jne.
   
 8. vekkuli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  No eihan se meikäläisen homma ole maksaa niiden luppo aikaa. Meinaakko että vaikka baarissa maksaa drinkki sitä enemmän mitä vähemmän sinä iltana on ollut myyntiä? Vartin työstä maksetaan tietenkin vartin palkka, mutta kun ihmiset eivät välttämättä tiedä kuinka helppo ja vähän aikaa vievä homma nytkin oli kyseessä, niin siitä on sitten hyvä ottaa enemmän rahaa. Tyhmähän on se kuka maksaa, ei se kuka pyytää!

  Sen oisin ymmärtänyt jos osan vaihto olisi vaatinut juottamista ja siihen olisi todellakin aikaa kulunut tunti, niin sitten tuo 50 euroa olisi ollut mielestäni ihan Ok taksa, mutta kun työ oli luokkaa 4 ruuvia auki, rikkinäinen palikka vetämällä pois ja uusi työntämällä tilalle.
   
 9. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kyllä se vaan niin on et jokainen maksava asiakas maksaa myös siitä "turhasta ajastakin". Se vaan veloitetaan kaikkialla, vai luuletko et työhintoihin ei lasketa mukaan niitä kyselijöitä tiskillä ja puhelimessa? Ja eikö väline, vuokra jne kuluja muka tavallaan veloiteta kaikilta maksavilta asiakkailta? Tottakai lasketaan mut jos veloitettaisiin vaikka vain se 15min tunnista mikä olisi tavallaan vaan sitä työaikaa niin tola sun laskuopilla se tekisi 12,5€ tunnissa ja konkurssi alta aikayksikön!

  Homma ei noin vaan toimi. Perustappa firma joka joutuu toimimaan tuolla lailla, laskuta tuolla periaatteella ja noilla hinnoilla niin huomaat että et voi maksaa itsellesi palkkaa sekä velkaa kertyy ja kertyy lisää. Ellet nyt sit jossain kotitalon kellarissa pidä puljua.

  Ite olen hommissa jossa menee "ilmaiseen" neuvomiseen jne aikaa noin 45min tunnista ja noin 15min vaan voin tehdä sitä tuottavaa hommaa(ja nyt en oo töissä). Periaatteessa meillä ei ole varsinaista tuntiveloitusta vaan suoritepainotteinen mut jos siitä laskeskelee tulee tunnin hinnaksi reilu 100€, ja kun ajattelee et toi tulee keskimäärin 15 minuutissa ni sillonhan minuutinhinta on noin 7€. Mutta ei tässä rikastu koska palkkakulut on vain osa kaikkea.

  Eksyin aiheesta mut annan itselleni sen tällä kertaa anteeksi...
   
 10. vekkuli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  No nyt kyllä menee vähän topicin ohi, mutta enivei... Siis tottakai firman tuotteilla/palveluilla pitää olla kate ja sitten niillä meksettaan muuttuvia ja kiinteitäkustannuksia, sehän on selvä, mutta meinaan vaan sitä että ethän sä voi repiä max vartin, ehkä noin 10 min hommasta tunnin liksaa. Mitä jos siihen liitimen vaihtoon olisi tarvittu juotinta ja siihen hommaan olisi oikeesti menny tunti, niin olisiko se sitten maksanut 200egee, jos vartti maksaa 50egee. Se on tietty eri asia, jos hinta on sovittu, meni siihen sitten vartti tai tunti.

  Jos sä viet auton huoltoon ja sulle sanottaan että huoltoon menee kaks tuntii ja se maksaa 200 egee, sit sen huoltoonkin menee 30min ja äijät juo kahvia 1h30min niin oletko valmis maksamaan siitä 200? tai meet hierontaan, maksat tuunista sitten hierojalle tulee puhelu ja se lätisee siinä 45min ja sitten hieroo vartin, niin maksatko sille tunnin palkan? Mieti nyt vähän!
   
 11. ocean

  ocean

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE p1i, x1i, HTC Desire Z, Elisa
  Eiköhän se mene niin, että valitettavan useissa firmoissa laskutetaan "jokaiselta alkavalta tunnilta xx €", eli jos hommaan menee vartti, niin laskutetaan silti tuntitaksa, joka voi olla nelisenkymppiä. Siihen vielä varaosat päälle. Käytäntö vaihtelee tietysti hyvin paljon, ja se ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

  Itse touhuan oman firman nimiin kaikenmaailman pikkujuttuja, ja laskutan yritysasiakkailta puolen tunnin jaksoissa. Palkoille siitä ei pääse, joten käynkin lisäksi "oikeissa töissä", jotta on rahaa harrastaa... :-D

  Offtopicin offtopic; pitäisiköhän tuo topicci vaihtaa, kun se pohjaliitin taisi jäädä aika toissijaiseksi asiaksi... ;)
   
 12. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Yleensä liikkeillä on joko tuntihinta jonka maksat vaikkei aikaa niin kauan menis tai sitten on kuten esim. SCF huollolla, erikseen softa ja mekaaniset viat, kuorenvaihdot jne hinnat / kpl
   
 13. Johnny99

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/7/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuon olisi ihan varmaan takuusta saanut, mutta jos itse sai helposti ja suht halvalla korjattua niin parempi olla tappelematta sen enempää.
   

Jaa tämä viestiketju