Käyttökokemukset Nokia 1600

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja MoonMan, 9/9/05.

 1. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Tässä olemuksia lyhyen näpläilyn jälkeen Nokia 1600 -puhelimesta.

  Näyttö on pieni. Se on todella pieni. Ja jos en olisi tiennyt että kyseessä on 65k näyttö, en sitä olisi todellakaan tiennyt. Näytön tarkkuus on niin heikko että pikseliverkko erottuu selkeästi.

  Hauska (ja monille myös hyödyllinen) ominaisuus on puhu kello. Tähtinäppäintä pohjassa pidettäessä puhelin kertoo selkeällä suomenkielellä kellonajan.

  Toinen "innovatiivinen"(?) ominaisuus on ohjeet. Ohjeisiin pääsee painamalla perustilassa nuolta oikealle. Toisaalta jos puhelimen käyttö ei ole yhtään hanskassa, pääseekö ohjeisiinkaan käsiksi? =)

  Ärsyttää myös suuresti kun punaisesta luurista aukeaa suoraan tuo Profiilit- ja Sammuta -valikko.

  Luulen kyllä että ensikäyttäjille hyvä puhelin, mutta nopeasti tulee monille heillekin vastaan MMS-viestien ja WAP:n puute. Kalenteriakaan ei ole, pelkästään muistutukset. Huonompinäköisille (ja vanhemmille) tulee vastaan näytön tummuus, vaikka olisi kirkkaus täysillä.
   
 2. Guest Vieras

  0   0   0

  Eikö tuossa ole gprs:ää, eikä infrapunaa eikä mitään? Millä nimittäin noita "mp3 tasoisia soittoääniä" siihen saa jos ei ole mitään mistä niitä siihen laittaisi :)
   
 3. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Tuttua Nokian politiikkaa, jätetään halvemmista malleista ominaisuuksia pois jotta voidaan myydä mahd. paljon eri malleja joissa kaikissa jotain pieniä eroja toiminnoiltaan.
  Niin, mitenhän niitä soittoääniä ns. tavallinen kuluttaja saa sitten puhelimeen. Varmaankin pitää datakaapeli ostaa jos tuohon nyt semmosen kiinni saa. Ja sehän tietää taas lisää rahaa valmistajalle. Ja sen kaapeliin menevän rahan jos olisi laittanut puhelimeen niin sillä olisi taas saanut paremman mallin. Näinhän se menee.
  Esim. SE:n halvoissakin malleissa ei ole ominaisuuksilla pihtailtu.
   
 4. Guest Vieras

  0   0   0

  Eikös tuo 2600 ole samanalinen, ei gprs:ää, ei infraa, ei bt:tä eikä myöskään kaapeli mahdollisuutta. Olisko tässä sama juttu? Tulee mieleen pienoinen "huijaus" (eli mainoskikka)
   
 5. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Puhelimen pohjassa on pieni USB-plugin näköinen reikä (kts. kuva, pahoittelen huonoa laatua), mutta Nokian sivuilla ei ole mainintaa datakaapelista / mistään lisälaitteesta mikä tuohon sopisi. Normaali mini-USB -liitin?

  http://www.gravemedia.com/moonman/1600.jpg

  E: Mutta vielä hieman korotusta tämän mallin itsetunnolle, nimittäin kyseessä on reilusti alle satasen luuri! Eli siihen nähden on hommat kohdillaan...?
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko niitä edes tarkoitus saada lisää?
  Ymmärtääkseni tuohon liittimeen ei ole tarjolla lisävarsuteita, eikä taida ihan mini USB olla.
   
 7. Guest Vieras

  0   0   0

  Nokian mielestä varmaankaan ei.

  Mutta asiakas joka menee ja ostaa puhelimen ja katsoo, että "mp3 tasoiset soittoäänet" niin kyllä siitä mielikuvan saa et kyl niit sit lisääkin saa.

  Kaveri tuossa keväällä tuli kyselee et miten 2600:een saa soittoääniä kun hän semmosen osti...todettiin, että ei saa ja kyllä lensi ärräpäitä.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mielestäni tuollaisia luureja ei pitäisi edes länsimaihin tuoda markkinoille, mutta ilmeisesti kansa haluaa ja_/tai kauppiaat tilaavat noita.

  Halpoja koneita toki pitää olla markkinoilla, mutta en oikein ymmärrä värikonetta, ilman ns. multimedia ominaisuuksia, jopa ilman selainta.

  Kai noita sitten ostavat pihit vanhemmat lapsilleen, kun haluavat värejä ja kun ei uskolla/raaski ostaa pykälää monipuolisempaa. (vaikka aukuilla noita näkyy olevan)

  Ostajien kannalta täytyy toivoa että on laadullisesti parempi kuin 2600:n. Joka on ilmeisesti ollut myyntienestys, eli kysyntää näille sitten varmaan on.
   
 9. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Eli turha reikä? Tuskin.
   
 10. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Hienon näköinen puhelin ja näppärän oloinen mutta miksi tosiaan jättää pois MMS ja data(gprs)-yhteydet? Varsinkin kun puhelimessa on värinättö ja mp3-tasoiset soittoäänet. Ei aina ymmärrä.
  Toki on paljon ihmisiä joille ainoa kriteeri on että puhelimessa on värinäyttö ja onhan se nykyään trendikästä kun on värinäytöllinen puhelin.
  Toinen seikka että miksi Nokian pitää aina pihdata sen kalenterin kanssa??
  Se on kuitenkin monelle aika tärkeä ominaisuus.

  Tämä meni nyt kyllä enemmän kritisoinnin puolelle mutta tulipahan nyt sanottua. Tämä sama pätee moneen muuhunkin Nokian malliin.

  Toivottovasti nyt laitetaan paljon käyttökokemuksia, niitä on mukava aina lukea.
   
 11. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0
  No jos ajatellaan että Suomessa on myyty eniten malleja 1100 ja 2600 niin tuntuu että suurelle osalle kuluttajia ei ominaisuuksilla kertakaikkiaan ole väliä, kunhan soittamaan pystyy ja saa halvalla.

  Eli ei näitä ihan turhaan lanseerata. Kyllä ne kaupaksi käyvät. Ja tuon 1600 mallin saa nettikaupoista alle 90 hintaan, eli eiköhän tuokin kivijalkakaupoissa myy taas oikein hyvin. Moni 3310, 1100 tai 3510i tai vastaava päivitetään tuommoiseen tai vastaaviin Nokian malleihin sen kummemmin asiaa pohtimatta.

  Ja keskimääräinen tuommoisen hintaisen laitteen ostaja ei todellakaan tiedä tai ole kiinnostunut mistään mp3 äänistä.
   
 12. Messenjah

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  159
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95 / dna
  Kyseessä on ns. "huoltoliitin", asiakas/käyttäjä ei siis tuolla liittimellä tee itse mitään, mutta huoltoa hyödyttää kummasti.
   
 13. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Nyt pari-kolme viikkoa ollut tämä luuri vapaa-aika puhelimen virkaa. Akun kesto on parasta, eka lataus kesti 10 vrk sisältäen reilu tunti puheluita ja kymmenisen tekstaria. Siis värinäyttö ei syö virtaa, onko se virran syöppö sit datasiirto ominaisuudet. Omituista toki on ettei mp3 soittareita saa ladattua mitenkään, mutta itselleni riittää hyvin nuo äänet jota on valmiiksi puhelimessa ja yksiäänisetkin itse sävelletyt kuulostaa paremmalta kuin 1100:ssa. Ulkonäkö on myös ihan tyylikäs ja eikä värinäyttökään ole paha, vaikka ostaessa ajattelinkin että onpa turha kun taustakuviakaan ei saa mitenkään puhelimeen tungettua. Ärsyttävää ja suurin miinus on tekstareiden kirjoituksessa softan hitaus eli tuntuu että ehtii sanan kirjoittaa ennen kuin jotain tulee näyttöön. No hieman karrikoiden.. Oikein tyytyväinen olen tähän puhelimeen, joskin vaikka edes gsm-data tiedon siirto tähän lisää niin laite olis täydellinen peruspuhelin. Jospa tästä tulisi 1601 mallin niin vois vaihtaa siihen..
   
 14. Micc0

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Onkos jollain tietoa paranisiko tuo softan tolkuton hitaus viestiä kirjoittaessa päivityksellä? Vaimoke kun on melko nopeasorminen tyttö, niin tosiaan ehtii melkein koko sanan kirjoittaa ennen kuin ensimmäinen kirjain ehtii näytölle asti.
   

Jaa tämä viestiketju