Käyttökokemukset käytetyistä puhelimista.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja nalleh, 11/2/04.

 1. nalleh

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/1/04
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Terveh.

  Ajattelin pistää tämmöisen topikin pystyyn kun sattui pieni hommahomma tässä tänään Nokian käytetyn puhelimen kanssa.

  Elikkäs: Ostin n. 1kk sitten käytetyn Nokia 5210:n aika suurehkolla hinnalla. Puhelin näytti hyvältä ja mitä sitä siinä räppäilin niin kaikki tuntu menevän jees.. Ongelmat alkoivat siitä sitten kun akku meni tajuttoman nopeata loppuun. Noh, minä menin hakemaan uuden akun puhelimeen, koska ajattelin alkuperäisen akun olevan jostain syystä vanha tms.

  Uusi akku kesti 1,5 päivää. Vein puhelimen takaisin liikkeeseen jossa valitin että puhelimessa ei kertakaikkiaan pidä akku vaikka juuri mitään ei edes tee. Puhelin otettiin korjaukseen ja siihen vaihdettiin RF-kehys ja Diblex-suodin. Uusi akku oli taas laitettu puhelimeen.

  Sain puhelimen taas itselleni käyttöön ja sama ongelma jatkui. Vein jälleen kerran tämän liikkeeseen takaisin ja sanoin ettei tästä tule mitään kun sama ongelma jatkuu ja korjattu jo on aikaisemminkin. Huollosta lähetettiin puhelin Tampereelle Digimanille. Puhelin tuli melkeen pumerangina takaisin ja syy oli selvä; Puhelin on korjauskelvoton ja käyttökelvoton.

  Sain puhelimesta rahat takaisin ja samalla vielä toisen akun toiseen puhelimeeni. Jotenkin silti jäi paha maku suuhun tästä toiminnasta.

  Eikö puhelimia tarkasteta kun ne otetaan vaihdossa vastaan..? Eikö niille ajeta minkäänlaista tarkastusta tai yhtään mitään? Pistää vihaksi että saa maksaa pitkän pennin puhelimesta jonka luulisi toimivan.

  Oli siis ihan pakko avautua tästä aiheesta, jos tämä on väärässä paikassa niin siirtäkää, en ainakaan vastaavanlaista topikkia näin silmämääräisesti nähnyt.
   
 2. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Kauppias suorittaa testauksen luurin toimivuudesta, mutta esim. akun keston kartoitukseen ei ole mahdollisuuksia. Tässä tapauksessa myyjä toimi kyllä esimerkillisesti peruen lopulta kaupan. Ja vielä, että sattuuhan näitä aivan uusienkin laitteiden kanssa, eli myyjää on mielestäni turha syyttää.
   
 3. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Kauppiaan on hyvin vaikea perusteelliseti testata puhelinta silloin kun sitä tuodaan vaihdossa. Usein uuden ostajalla on kiire ja mahdollisesti jonoa perässä joten ei siinä kovin kummoisia testejä ehdi suorittamaan, yleensä kokeillaan näppäinten toimivuus ja ehkä suoritetaan testisoitto. Ne eivät kaikea millään paljasta. Mielestäni tuon puhelimen myyjä todella teki kaiken mitä tehtävissä on eli vaihtoi akun, lähetti huoltoon ja lopuksi kun sitä ei saanut korjattua niin palautti kauppahinnan. Aivan hyvin toimittu myyjän/liikkeen osalta, kannaltasi tietysti ikävää kun siihen meni turhaa aikaa.
   
 4. Liiska

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Jepjep.

  Olinpas minäkin tuossa reilu vuosi sitten ostamassa puhelinta vanhaa korvaamaan. Siinä sitten tuli kyseltyä uutta ja käytettyä myyjältä, ja hän sitten alkoi suositella minulle käytettuä Nokian 8210:ä, joka vaikutti minusta koon, hinnan ja ulkonäön puolesta ihan oivalta mallilta. Fiksuna kuitenkin kysäisin ennen kauppojen lyömistä lukkoon, että mitenkäs tässä tämä näyttö oikein on pelittänyt, että kun tuttavan perheen neljästä 8210:stä kolmessa oli ollut näytön kanssa ongelmaa. No, kauppiashan sanoo, että tämä on juuri testattu(!) puhelin, että ei tässä mitään ongelmaa ole, ja käynnistää puhelimen... Ja arvatahan saattaa, että näyttö vaan välkähti ja siinä se! Myyjä vaan tokaisi, että eipähän hän nyt minulle sitä sitten myykään ja kaupat jäi siihen...
   
 5. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  En minä paljoa vaadi

  Ai että jäi paha maku suuhun. Mitähän sen myyjän olisi pitänyt tehdä, sait rahat takaisin ja akun, kulta kiloako jäit kaipaamaan. Ei se myyjä mikään Jeesus ole joka jakaa leipää ja viiniä ilmaseks.
   
 6. nalleh

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/1/04
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Re: En minä paljoa vaadi

  Paskat mä mitään karibian matkaa, se jäi sen takia paskan maku suuhun että kun kuitenkin kyseessä on nokia, aika luotettava puhelinmerkki jne. Ja sain sen käsityksen että puhelin oli vaan otettu sinne sisään, eikä katottu minkäänlaisia sisuskaluja, isketty uusi kuori päälle ja hyllyyn.

  En kyllä missään vaiheessa sanonu että olisin pettyny siihen että sain rahat ja toisen akun tilalle, kuitenkin mun kohdaltani jäi käytetyt puhelimet ostamatta.
   
 7. desentera

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/03
  Viestit:
  778
  Tykkäykset:
  0
  Minulla ei ole muita kuin hyviä kokemuksia käytetyistä puhelimista. Ostin P800:n täältä foorumin puhelintorilta, ja oli sellaisessa kunnossa kuin luvattiin, eli ei mitään yllätyksiä onneksi. :)
   
 8. Syo

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/03
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Minä sain tuon erkin t66sen -käytettynä ostetun erään rikkinäisen puhelimeni tilalle (nykyään t66 omasta mokasta suht rikkinäisenä, ja uusi puhelin itsellä)
  Puhelin toimi hyvin, niinkuin oli akunkestot muuallakin todettu ja kerrottu jne.
  Eli tyytyväinen kyllä olin siihen puhelimeen.
  harmi vaan että meni sitten rikki. (jos joku tahtoo tietää niin, koira tiputti tuolita ja maisteli ja tassutteli vielä päälle, auts -mutta eipä siitä voi koiraakaan syyttää)
   
 9. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Re: En minä paljoa vaadi

  Tosta Nokian laadusta on moni montaa mieltä. Ei ole mitenkään harvinaista, että uuden puhelimen joutuu viemään kuukauden sisällä huoltoon. Eikä se varmaan ole vain Nokian ongelma. En pidä mitenkään outona, että käytetyssä puhelimessa voi olla jokin vika, onhan niitä uusissakin.
   
 10. jamo2001

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/03
  Viestit:
  457
  Tykkäykset:
  0
  Hiukan haluan asiaan puuttua...
  Liikkeeseen viemme me asiakkaat käytetyt puhelimet vaihdossa! Liikkeellä ei todellakaan ole resursseja alkaa testailemaan jotain vanhaa konetta perin juurin.
  Puhelinta vaihdossa annettaessa asiakkaalta kysytään vaihtopuhelimen kunto, mikäli sen "huijaat" joutuu siitä muut kärsimään.
  Kastuneet ja piilevät viat ovat liikkeelle kiusallisia, koska niitä on mahdotonta havaita nopesti testaamalla.

  Ajatellaan nyt vaikka että annat vaihdossa Nokian 7650n,jossa ei ole enää takuuta. Liikkeen hyvitys on 120e uutteen puhelimeen vaihdettaessa.
  7650 on kastunut viikonlopun riennoissa ja "myyt" sen toimivana liikkeeseen.
  Puhelin nostetaan vitriiniin ja hinnaksi laitetaan 150e. Seuraava asiakas tulee ostamaan puhelimen ja viikon kuluttua ilmenee ongelmia...
  Kenen on vika?
  Tietysti sen joka puhelimen on vaihtoon ehjänä antanut,
  mutta mitä liike voi tehdä?
  Ei juuri muuta kuin pahoitella ja palauttaa rahat!
  Liikkeelle siitä koitui 120e tappio!

  Tuosta syystä hyvitys hinnat liikkeissä ei ole samoja kuin yksityiselle myytäessä. Romuja tulee liikkeihin paljon vaihdossa "ehjinä"!

  Otan osaa nalleh:n epäonnistuneisiin puhelin kauppoihin!

  t:Jamo
   
 11. Mikse

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/12/03
  Viestit:
  164
  Tykkäykset:
  0
  Vaihdoin syyskuussa 2003 vanhan hyvinpalvelleen kaksi vuotta vanhan 8210:n uuteen 6610:iin. Kiersin melkein kaikki keskustan (Hki) puhelinkaupat samalla halvinta tarjousta etsien. Suurimmassa osassa puhelimesta (näyttö vähän pätki, fiksailin sille päivälle toimivaks, "shame") tarjottiin vaihdossa vaan 30 euroa. Tavoite oli selkeä neljäkymppiä.
  Kaksi liikettä, toista en muista, toinen on (oli?) se Kluuvin pieni putiikki, joissa 8210 avattiin ja katsottiin onko kaikki kunnossa. Nuori neitokainen totesi puhelimen OK:ksi (heh) ja olin jo ostamassa 6610:ä, kun neiti läväytti täytettäväksi lapun, jonka mukaan liike tarkastaisi puhelimen vielä kahden viikon sisällä ja jos siitä löytyisi vikaa, joutuisin korvaamaan hyvityksen rahana. No, kaupat jäi tekemättä, en uskaltanut ottaa riskiä. Vein puhelimen sitten vain liikkeeseen, jossa ei mitään "takuulappua" tarvinnut allekirjoittaa (sain sen neljäkymppiä)...

  Joku oli ostanut luurin Puhelintorilta ja kehui todella hyväksi. Kai näillä Puhelintoreilla ym se tavara on parempaa kuin esim kännykauppojen käytetyt. Ihan perstuntumalla luulisin, että paljon käytettyä luuria ei oikein viitsi esim Puhelintorilla enää myydä, kun siitä saa paljon paremman hinnan kaupassa juuri niinkuin esim itse tein...
   
 12. Piksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/1/03
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  0
  Ostin käytetyn siemens sl50:n joulukuun puolessavälissä, tammikuun alussa kone alkoi pyytämään pin-koodia vähänväliä (kahdella sim-kortilla kokeiltu). Takuu ollessa päällä vein puhelimen loppiaisaattona huoltoon, sillä reissulla se on vieläkin. Puhelinta ei kannata korjauttaa vaan saan toisen tilalle. Saas nähdä koska huolto löytää toisen sl50:sen tilalle.
   
 13. Tanjuzka

  Tanjuzka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3338
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Iphone 7
  Niinkuin täällä moni on todennut, meillä myyjillä ei ole (yleensä) mitän huoltolaitteita.

  Pystymme testaamaan puhelulla kentät ja puheäänen sekä latauksen ja näppäinten toimivuuden yms.

  Jos asiakas ostaa käytetyn puhelimen ja siinä ilmenee vikaa on myyjä vastuussa siitä, ei se kuka sen puhelimen antoi vaihdossa (joka on toisaalta väärin). Nuo että pitää allekirjoittaa lappu että puhelin on kunnossa yms. on laittomia, eikä sellaista tarvitse allekirjoittaa.


  Mielestäni käytetty puhelin on turvallinen ostaa, saat siihen takuun (1viikko on kuluttajasuojalain mukaan) ja jos myyjä lupaa enemmänkin niin hyvä niin. Ja jos puhelimessa on tehdastakuu niin aina parempi.
   
 14. manni

  manni Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  629
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  iPhone 4
  Yhden käytetyn puhelimen olen ostanut, viime vuonna tutulta puhelinmyyjältä Siemens M50:n erittäin sopuhintaan vähän käytettynä. Puhelin oli ulkoisesti uudenveroinen akku mukaanlukien. Puhelin tuli GPRS-käyttöön, siinä hommassa jokusen kuukauden oli, kunnes tarve loppui ja myin puhelimen eteenpäin.

  Voisin nytkin käytetyn ostaa, jos olisi tarvetta, jostakin, missä pystyy itse pitelemään ja katsomaan puhelinta, Huuto.netistä en välttämättä ostaisi, kuitenkin enemmän tai vähemmän ongelmallista jos myytävä tavara ei ihan siinä kunnossa jossa olettaisi.
   
 15. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Kertokaapas nyt tyhmälle, että miksi puolentoista päivän akun kesto Nokialaisessa 5210:ssa on vika? Nokian esitteessä valmiusajaksi luvataan alkaen 60 tuntia; eli noin kaksi ja puoli päivää ilman käyttöä. Kohtuukäytöllä siis n. puolitoista päivää. Nokian 2100:ssa sama luku on n. 50 tuntia, eli akku kestää käytössä päivän (on kokeiltu). Eikös tuo siis ole ihan normaalia normaalille akulle ja jos haluaa sitten parempaa akunkestoa, niin joutuu metsästämään tehokkaamman tarvikeakun jostain? Tätä olen monesti ihmetellyt kun tuosta akunkestosta niin kovasti on valitettu; toki viallisiakin yksilöitä on, niin akuissa kuin puhelimissakin. Itse vain en tiedä ketään, joka saisi tuon mallin vakioakun kestämään kahta päivää.

  E; Niin, siis tämän kyseisen korjauskelvottoman laitteen ymmärrän kyllä, mutta noin yleisesti..
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei se olekkaan vika, vaan ominaisuus, akku ko laitteessa ei kestä päivääkään jos puhuu paljon, kohtuullisessa käytössä voi pärjätä pari päivää, optimioloissa niin ettei juurikaan käytä niin jotkut päässeet useampaan vuorokauteen
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miksi tästä jäi paha maku?
  Senkötakia että luulit saavan käytetyn puhelimen ostamalla paremman kuin uuden?
  Vai sentakia että liike oli tehnyt huonotkaupat?
   
 18. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Jatkanpas tätä vanhaa ketjua ettei tarvitse uutta tehdä.

  Nykyään on enää harvoja puhelinliikkeitä, jotka ottavat käytettyjä puhelimia vastaan. Kuitenkin suurin osa expert-liikkeistä näitä myy! Huomesin asian vasta kysyessäni myyjältä, kunnes hän avasi laatikkonsa joka oli täynnä uudennahkeita puhevälineitä paketteineen päivineen! Hinnat ovat kohtuullisia. Pomitaampa nyt muutama, jota kyseisessä liikkeessä oli tarjolla: Nokia 5500 Sport, pakkaus, latiri, USB-piuha, kuulokkeet, vyöteline, ohjeet, vanhat takuulaput (!): 30e. (ostin, kuten allekirjoituksesta näkyy) Nokia E65, pakkaus, kuulokkeet, ohjeet, USB-piuha, vyölaukku, PC-Suite CD: 90e. Nokia 6300, pakkaus , kuulokkeet, USB, ohjeet: 50e. Sony Ericsson K610i, ei pakettia, laturi, hyväkuntoinen, 25e. Nokia 5300 paketteineen kamoineen: 60e ("uusi"). Nokia 6121c paketteineen kamoineen: 80e. Nokia 7373 paketteineen kamoineen: 25e(!). Nämä ovat vain yhden hietyn expertin hintoja, ja eihän näitä siellä enää ole, mutta valikoima vaihtuu päivittäin...
   
 19. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7526
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Näin vanhan ketjun nosto pelkästään ostostesi ilmoittamisesta? Vai oliko tällä jokin suurikin uutisarvo jota en nyt ymmärrä?
   
 20. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Noh, ajattelin vain aluksi avata uuden ketjun käytetyille puhelimille mutta sitten huomasin tämän, joten tuo oli vain tuollainen avaus... Nykyään kun liikkeet ovat alkaneet jälleen myydä käytettyjä puhelimia, koska niillä on enemmän kysyntää kuin pari vuotta sitten ja ihmiset vaihtelevat puhelimiaan useammin.
   

Jaa tämä viestiketju