Käytetyn kytkipuhelimen onto Huuto. netistä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja nokerk, 31/5/07.

 1. nokerk

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/05
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Olen jo pitempään miettinyt, kun Huuto.netissä on mytävänä kytkypuhelimia halvoin hinnoin, tekeekö näillä mitään? Jos oletetaan että puhelin on Saunalahden kytyky ja minulla on Saunalahden liittymä(ei kytky), onko näitä kahta mahdollista saada toimimaan keskenään?

  -mp-
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7554
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Ainoastaan Soneralla on tiettyyn SIM-korttityyppiin lukittuja puhelimia. Elisan kytkyt toimivat Elisan, Saunalahden sekä Kolumbuksen korteilla. Saunalahden kytkyt toimivat Saunalahden korteilla mikäli puhelin on SIM-lukittu. Jollei SIM-lukkoa luurissa ole, käy siihen kaikkien operaattorien kortit. DNA:n touhusta en tiedä sitten.

  Ps. Laitatko välit allekirjoituksessa olevaan litaniaan. Esim: 1610 - 5210. Rikkoo ikävästi tiettyjen teemojen asettelun
   
 3. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  No ei, Sauniksenkin lukituissa luureissa toimivat kaikki Elisan verkossa olevat liittymät.
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja jos oikein tarkkaan luetaan, niin varsinaiseen kysymykseenhän tuo oli vastaus.
   
 5. Pasteur

  Pasteur

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/07
  Viestit:
  498
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xperia Z
  Jos ostat kytkyt ja se on lukitsematon niin mitään murehdittavaa ei tietysti ainakaan silloin ole! Silloinkin kuitenkin kannattaa pyytää (ainakin jos on saunalahden kytky) myyjää antamaan/hankkimaan takuutodistus, koska ne ovat saunalahdella aina VAIN liittymän haltian nimellä.

  Tällöinkin kuitenkin voit huoletta käyttää luurin huollossa - kunhan sinulla siis alkuperäinen takuutodistus. Lisäksi voi toki tehdä kauppakirjan, jolloin voi huoltomiehellä näyttää, että on puhelimen haltija vaikka takuutodistus onkin toisella nimellä.
   
 6. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Sitten on (kai) vielä yksi juttu ainakin. Nimittäin SIM-lukituksen poisto sen kytky-ajan jälkeen. Liittymän omistajanhan pitää pyytää se koodi operaattorilta (korjatkaa jos asia ei ole näin), jotta saa lukituksen pois. On vaan jännää, miten kukaan enää muistaa kahden vuoden jälkeen, keneltä on mitäkin ostanut yms.

  Huollon pitäisi onnistua ilman mitään ongelmia, vaikka ei olisi takuutodistusta. Koska puhelimissa on IMEI-koodi, ja se ei ole mitenkään käyttäjä/omistajakohtainen.

  Ja Sauniksen lukitut luurit tosiaan toimivat Sauniksen, Elisan ja Kolumbuksen liittymillä.
   
 7. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Ei sillä ole mitään merkitystä kenen nimi siinä papereissa lukee eikä tarvita mitään erillisiä kauppakirjoja. Itsellänikin TyTN ostettu käytettynä joltain, joka oli ottanut sen saunalahden kytkynä. Esim. gigantissahan myös kysytään kenen nimelle takuu tulee ja se merkitään kuittiin. En tiedä miksi, mutta kyllä sen puhelimen voi viedä huoltoon ihan kuka tahansa vaikkei omaa nimeä kuitissa luekkaan.

  Takuuhan ei ole ostajakohtainen, että se myönnettäisiin vain laitteen alkuperäiselle ostajalle.

  Tosin tuon kauppakirjan teko yksityisten myyjien ja ostajan välillä on ihan järkevä teko, kunhan siihen kirjaa kaikki tarvittava tieto ja myyjä samassa vakuuttaa laitteen kunnon. Jos jälkikäteen paljastuu että puhelin on vaikka esim. kastunut ja joudutaan asiasta lähteä tappelemaan niin tuolla paperilla on aika paljon painoarvoa.
   
 8. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Näin on siis, mikäli toinen osapuoli on elinkeinonharjoittaja. Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa tuollaisilla vakuuksilla ei juurikaan ole mitään merkitystä.
  Kannattaa kiinnittää ennemminkin huomiota myyjän kauppahistoriaan, ja ostaa laite siten, että siihen pääsee tutustumaan ennakkoon toimivuuden tarkastamiseksi. Myöhemmin ilmenevät viat menevät kyllä aina ostajan piikkiin, mikäli myyjä ei halua vapaaehtoisesti purkaa kauppaa, tai osallistua korjauskustannuksiin.
  Esim. mainitussa vesivahingossa vaatii kyllä aikamoista siviilirohkeutta lähteä riitelemään asiasta, vaikka kysessä olisi "tonnin" laite. Todistustaakkahan on ostajalla, ja myyjä luonnollisesti riitatapauksessa kiistää vahingon tapahtuneen.
   
 9. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Gigantista saa jälkeenpäin "uuden kuitin" takuusta jos on aiemmin saadun kuitin kadottanut. Tai ainakin näin ne on minulle nimeä kuitissa perustelleet.
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tästä asiasta uskoisin tulevan seuraavan väännön, kunhan ensimmäiset kytkyt tulevat "vapaiksi", riippuen miten kukakin haluaa sopimuspapereita tulkita.
  Kauppakirjan teko kytkyluurien kohdalla on enemmän kuin järkevä teko, tosin itse tekisin sen aivan muista syistä kuin puhelimen kunnosta vakuuttuakseni.
  Mitäpä se sinua lohduttaa jos myyn risan luurin sinulle ja vakuutan kauppakirjassa sen olevan täysin toimintakuntoinen, oikeuteenko haastat?
   
 11. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Näin mä sen olen käsittänyt että oikeuteen tuossa vaiheessa on mentävä jos yksityinen ostaja ja yksityinen myyjä ei pääse sopuun asiassa.
  Kuluttajansuojalla ja kuluttajaneuvojilla yms. ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Jos halua riittää lähteä viemään myyjä oikeuteen, ja minulta ostajana löytyy tuollainen lappu, jossa myyjä vakuuttaa että puhelin on myydessä täysin kunnossa ja siinä kuitenkin seuraavana päivänä ilmenee vikaa ja todetaan puhelimen kastuneen niin kyllä siinä on jo melko hyvä todiste.
  Mutta, tietenkään kaikki ei ole noin yksinkertaista, oikeuteen meno saattaa tulla hyvinkin kalliiksi. Eli se ei ole järkevää muutaman satasen laitteen kohdalla.

  Ja törkeimmissä tapauksissa varmasti voi tehdä rikosilmoituksen poliisille petoksesta, tai lievästä petoksesta, miten se nyt sitten menee niiden tavaroiden arvojen kanssa.

  Mitä itse tekisit kun ostaisit joltain tonnin puhelimen ja toteaisit puhelimen saatuasi että se on täysi susi ja kärsinyt pahoja kosteusvaurioita joita myyjä ei sulle kertonut? Ja myyjä ei ole valmis perumaan kauppoja tai hyvittämään mitään...
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tässä juuri tulee se vastaan, että yksityisten välisissä kaupoissa ei juuri mitkään säännöt päde, eikä apua saa ilmaiseksi mistään. Oikeuteen voit toki haastaa, mutta kuten itse sanoit, niin näissä muutaman satasen kaupoissa ei ole kovin järkevää.
  Olen itsekin ostanut esmes joltain kirpparilta toimimattoman tavaran joskus ja kärsinyt sen nahoissani. Yleensä kuitenkin yritän ostaa "tutuilta" kauppiailta, joiden kauppatavat tunnen/tiedän.
  Yksityisten välisissä kaupoissa korvaukset/kaupan purku riippuu kokonaan myyjän rehellisyydestä ja halusta. Jos sitä ei ole, niin ainut vaihtoehto on pesäpallomaila, siitä saattaa toki aiheutua hankaluuksia itsellenikin. Itse en kuitenkaan ihan helpolla suostu siihen että minua huijataan, vaan koetan mahdollisuuksieni mukaan järjestää huijarimyyjän elon astetta hankalammaksi.
  Ainakin vähin mitä voi tehdä, niin poliisille ilmoitus selvissä huijaustapauksissa. Jos ei käytettynä ostetun 3310n näppis toimikaan, niin ehkäpä poliisikaan ei ole tuollaisesta kinnostunut.
  Opetuksena tällä tarinalla, että koittakaa tehdä f2f-kauppaa, googlettakaa myyjän nimi/puhnumero, katsokaa rekkauspäivä/aikaisemmat viestit, epäilkää jos myydään "liian halvalla" jnejne.
  Nämä ohjeet siis jos tehdään kauppaa vaikkapa jollain foorumilla.
   
 13. jrask Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa on vielä sekin että pitäisi varmaankin pystyä todistamaan että kumman hallussa ollessaan se puhelin on kastunut, varsinkin jos vika ilmenee pidemmän käytön jälkeen.
   
 14. Pasteur

  Pasteur

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/07
  Viestit:
  498
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xperia Z
  uskokaa tai älkää niin takuutodistus vaaditaan ainakin sauniksen kytky luureista! ei imei kelpaa! testattu on... siksi tuon ohjeeksi tänne laitoinkin. Itse jouduin hankkimaan erikseen edellisen ostajan kautta hänen takuutodistuksensa jotta kelpasi saunalahdelle ja huoltoyhtiölle.

  eli suosittelen todella tekemään niin.

  edit: niin ja ei siis todella kauppakirja pakollinen, mutta takuutodistuksen saa VAIN kytkyn omistaja ja sitä ilman ei saunalahdella takuut käy.
   
 15. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Se nyt on selvää että takuutodistus tarvitaan, mutta sillä ei ole merkitystä kenen nimi siinä takuutodistuksessa lukee. Ainahan käytettynä ostettavaan puhelimeen kannattaa vaatia kuitti mukaan, varsinkin jos on kytky ja takuuta jäljellä. Ite ainakin jätän puhelimen ostamatta jos myyjä ei pysty toimittamaan kuittia puhelimen kanssa.
   
 16. Peppokani Vieras

  0   0   0

  Onkohan asian noin? Vein Saunalahden kytkypuhelimen huoltoon ja näppärästi IMEI-koodin avulla katsoivat takuun. Ei ollut takuukuittia mukana ja silti takuuhuoltoon ottivat.
   
 17. nokerk

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/05
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Eli asia on näin yksinkertainen että ostan Saunalahden kytkypuhelimen ja laitan oman kortin sisään ja pelittää?
  Ruvennut kovasti huokuttelemaan tuo SE k800i.
   
 18. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Tämä kuittikysymyshän on näitä foorumin ikuisuuskysymyksiä ;) Eli tiivistettynä, on "huollosta" kiinni tarvitaanko kuittia, jotkut sen vaativat aina, toiset ei koskaan. Tampereella ainakin huollot onnistuneet aina ilman kuittia. Koneelta zekkaavat aina onko takuu voimassa. Puhun siis suoraan huoltoon toimittamisesta, välikäsiä (kauppiasta) käyttämällä saattaa käytäntö olla toinen.
   
 19. Pasteur

  Pasteur

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/07
  Viestit:
  498
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xperia Z
  nokerk: Jos ei sim-lukittu niin kyllä!

  Peppokani: Ok, eli noin sulla... mulla tosiaan vaativat lapun niin asiakaspalvelussa kuin huoltofirmassakin - ei imei kelvannut.

  Better safe than sorry...
   
 20. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Vaikka olisikin lukittu niin toimii silti.

  Sanotaan nyt vielä kerran: Saunalahden lukituissa puhelimissa toimivat KAIKKI Saunalahden, Elisan sekä Kolumbuksen kortit.
   

Jaa tämä viestiketju