Mobiili.fi Käytätkö älypuhelinta, kun olet yksin? Olet sosiaalinen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Älypuhelimia käytetään usein bussissa, jos ihminen on yksin. Tämä onkin sosiaalista
  Kuva: Wired


  Älypuhelimia käytetään jatkuvasti ja monesti hetket, kun ihminen on yksin, täytetään älypuhelimen käytöllä. Se toimii niissä tapauksissa usein viihdetarkoituksessa. Monet ihmiset käyttävät näinä yksinäisinä hetkinä erilaisia sosiaalisen median palveluita. Sosiaalispsykolofi ja valtiotieteiden maisterin Eeva Raidan väitöskirjan mukaan älypuhelimen käyttö yksin on sosiaalista eikä päinvastoin. Tiedote väitöskirjasta julkaistiin STT Infossa.

  ”Älylaitteet mahdollistavat yksinäisten hetkien pakenemisen sosiaalisesti suotavalla tavalla. Bussissa on ’normaalimpaa’ tsekkailla puhelinta kuin jutella tuntemattomille kanssamatkustajille. Vaikka älypuhelimien jatkuvaa tarkistamista pidetään yksilön ongelmana ovat sen motiivit sosiaalisia: halu kuulua yhteisöön, pysyä ajan tasalla ja kokea läheisyyttä, Raita kertoo”, Eeva Raita toteaa.

  Käsityksemme sovelluksista ja käyttöliittymistä muovautuvat yleisistä käsityksistä ja tavoista. Yhdessä Raidan osatutkimuksessa tarkkailtiin sitä, kuinka työyhteisön jäsenet kokevat saman sovelluksen. Jokin työyhteisö piti tiettyä sovellusta todella hyvänä, kun taas toinen työyhteisö ei edes viitsinnyt kokeilla sovellusta, koska he epäilivät sovelluksen hyödyllisyyttä.

  Toisessa osakokeessa älypuhelimien helppokäyttöisyyttä. Tässä kokeessa osallistujat pitivät vaikeakäyttöistä älypuhelinta helppokäyttöisenä, koska he luulivat, että monet muut ajattelevat älypuhelimen olevan helppokäyttöinen.

  ”Älylaitteiden käyttö on harvoin vain yksilön valintaa tai teknologisten ratkaisujen ohjaamaa. Yhteisön merkitys yksilön kokemuksille tulee esille viimeistään siinä, että viihdyttävästäkin kännykän käytöstä tulee ahdistavaa tai noloa, jos kokee että muut läsnäolijat pitävät toimintaa turhanpäiväisenä”, Raita kommentoi.

  Eeva Raidan väitöskirja The Social Mediation of Everyday User Experiences tarkastetaan Helsingin yliopistolla huomenna kello 12.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju