Käymälä keskustelu. (Ei pskan jauhantaa)

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja Qwertyi, 28/5/15.

 1. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29301
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Yllätys, on taas eräs projekti ollut pitkään suunniteilla ja nyt olisi aika tarttua härkää sarvista.

  Mökille suunnitteilla käymälä (vanha jouduttiin purkamaan kosteusvaurion takia). Näitähän on nykyisin kuivaavia, pakastavia, kompostoivia ja polttavia. Polttavahan olisi mitä parhain, koska ei tarttis itse tavaraa siirrellä vaan tyhjenysastiassa on pelkkää tuhkaa.

  Pakastava ei sinänsä taida enää oikein olle houkutteleva vaihtoehto, koska noita jätöksiähän ei saa enää haudata maahan, vaan ne pitää hävittää? Pistä sitten tommonen jääpaakku roska-astiaan odottelemaan roskakuskia. Kyllä siinä varmaan tienoo tuoksuu kun alkaa sulamaan.

  Kompostoivat, no niissähän se tyhjennys ei kuitenkaan ole mikään miellyttävä tapaus.

  Polttavassa on se ongelma, kun tulee sitten se erillinen poltto"laitos" + hinta on aika kallis. Toki, helppokäyttöisyydellä sitten tuokin raha olisi hyvä sijoitus.

  Paikka johon käymälä tuisi on lämmin läpi vuoden sekä sähköä on saatavilla. Juoksevaa vettä / kunnallistekniikkaa ei tönössä ole. Tarkoitus olisi tosiaan käyttää pääasiassa sitten numero 2 tuotoksiin. Naisväki voinee välillä piipahtaa pelkkää nestettä poistamassa.

  Minkäsmoista ratkaisua kannattaa arvon foorumistit?
   
 2. gogland

  gogland Mr Vip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  6891
  Tykkäykset:
  3488
  Puhelinmalli:
  MOTO G5S plus
  Katso liite 26203
  Meillä on mökillä Biolan kompostoivakäymälä. Tyhjennys sujuu mallikkaasti, ilman hajuhaittoja. Käymälästä multa siirretään vielä vuodeksi maatumaan puutarhakompostiin, jonka jälkeen kasvimaalle. Tota kompostoivaa huussia ei tyhjennetä koskaan kokonaan, korkeintaan puolet kerrallaan. Jotta paskan palaminen jatkuisi säiliössä. Veljeni hoitaa tuon vessan pääsääntöisesti. Minulle tyhjennysvuoro on osunut vain muutaman kerran.
  Kun ilmastoinnin hoitaa kunnolla ei hajuhaittoja pitäisi olla. Kattoon laitettiin kaksinkertainen huopakate. Huussi on maalattu sisältä vaalean siniseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 1/6/15
 3. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Kyllä sitä intissä tottui riukupaskat käydä vääntämässä metsässä. Tottumiskysymyksiähän nämä, ja olisiko jopa ekologisin vaihtoehtokin?
   
  HIGHEND tykkää tästä.

Jaa tämä viestiketju