Käsittämätöntä meininkiä matkapuhelivalmistajilta.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Universumin Keisari, 24/11/04.

 1. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Etsiskelin uutta puhelinta ja järkytyin:

  Tajusin yht'äkkiä että series 60 puhelimet eivät turhan paljon ole kehittyneet yli kahteen vuoteen ! (7650 tuli myyntiin 2002 ?)

  Okei muistikorttipaikka lisätty, muuten ominaisuudet ovat aika lailla samanlaiset kaikissa series 60 symbianeissa. Mitään uutta ja MULLISTAVAA ei ole tullut.

  Homma meni näin: Halusin itselleni uuden puhelimen (6260 oli SUURI pettymys) speksit:

  - Series 60 niiden muutaman hyvän ohjelman vuoksi !
  - Muistikortti
  - Stereoradio
  - Stereo Mp3 & Ogg vorbis soitin
  - Kamera... Vähintään VGA tasoa
  - GPRS (luokka 10) tai EDGE tai 3G
  - Sähköposti
  - BT
  - ei mikää 150 g:n tiiliskivi

  Mitä en tarvinnut:

  - Pilipali teemoja
  - Pelejä
  - jne turhaa...

  Ja arvatkaapa mitä ! Oli tasan 1 puhelin joka täytti speksit

  Ja vieläpä Siemens --> SX1. (ja sekin on jo vanha puhelin)

  Joten en voi käsittää mitä ne siellä Nokialla touhuaa... suunnittelee hienoja kuoria saman raudan ympärille vuodesta toiseen ? Käsittääkseni yhdestäkään Nokian puhelimesta EI löydy seuraavaa kolmea ominaisuutta samassa puhelimessa:

  - Väh. VGA tasoinen kamera
  - Stereoradio
  - Stereo mp3 soitin
  - (muistikorttipaikka johon ämpppärit saa kivasti mahtumaan)

  Kysymys kuulukin MIKSI NÄIN ???

  No säästyipähän rahat, SX 1 rokkaa edelleen.
   
 2. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  6230???
   
 3. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Jos haluaa symbian puhelimen, niin 6230 ei auta siihen tuskaan (ja Oggit ei pelaa). Itse olen ihmetelly samoja asioita kun sinäkin keisari :). Ehkä se vain sitten niin vaikeata :) suunnitella se "killer" puhelin jonka edessä kaikki muut valmistajat kyykkää...
   
 4. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  7610:ssa ei ole pelejä. 7650:n jälkeen on nokioihin tullut myös audio bt. 7650:ssa kun oli vain data.
   
 5. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Kuten myös olen ihmetellyt, mutta en kyllä matkapuhelinvalmistajien puolelta. Vaikka series60 onkin pysynyt samana eikä muuta uutta ole tullut nokia nyt on sentään saanut NGagen ulos ja uuden Communicatorin jotka kummatkin sentään uudistivat kenttää jossain mielessä.

  Se mitä vielä enemmän kuin matkapuhelinvalmistajien saamattomuutta ihmettelen sitä miksei softapuolella loppujen lopuksi kovinkaan kummoista kehitystä ole tapahtunut. Suurin piirtein koko tällähetkellä oleva ohjelmisto kenttä ainaki UIQ puolella oli nähtävissä ensimmäisen vuoden aikana kun p800 tuli myyntiin. Kuitenkin paljon suurempia mahdollisuuksia noissa puhelimissa olisi.

  Toisaalta 7650 oli todella mullistava puhelin ja oikeastaan sen kehittäminen eteenpäin oli pieni missaus nokialta.
  Noh tuossa ihan kiva kolumni Russell Beatlelta aiheesta.

  http://www.russellbeattie.com/notebook/1007881.html
   
 6. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Onhan noissa nyt kehitystäkin tapahtunut... 7650:sta uudempiin S60 laitteisiin verrattuna se muistikortti (joka on aika pakollinen Mp3-käytössä vaikka monona soittaisikin), paremmat näytöt, paremmat (megapikseli) kamerat, paremmat datayhteydet (nopeampi GPRS&EDGE), parempi vakiosofta, suurempi vakiomuisti... joku voi jatkaa. Etenkin tuo muistiasia parantaa kyllä käyttömahdollisuuksia huomattavasti
   
 7. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Vastaus: Nokia 6630
   
 8. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Ja tuostakin puuttuu luultavammin se stereo OGG...Vielä ei ole vahvistettu, mutta historiallista se olisi jos stereo API löytyisi :)
   
 9. makewaan

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia z1 compact
  itse olen pohtinut erityisesti Nokian touhuja kummastuneena jo jonkin aikaa. Puhelimia lähes identtisin ominaisuuksin tehdään erilaisilla kuorilla ja eri mallinumerolla. Muutamia malleja lukuunottamatta Nokian mallipaletti on aivan kamala sekamelska. En väitä, että Nokia olisi epäjohdonmukaisuudessaan ainoa valmistaja, mutta mielestäni tilanne on Nokian tapauksessa kaikkein kärjistynein. En esimerkiksi ymmärrä, miksi Nokia tekee vanhasta mallista päivitetyn mallin, kun markkinoilla on vastaavilla ominaisuuksilla varustettu "uusi" malli. Ennen Nokialla(kin) oli selkeästi tuotteet eri kohde- ja hintaryhmissä. Ehkä ainut tuoteryhmä, joka on yleisesti säilynyt omana ryhmänään, on iskun/vedenkestävät puhelimet. Nykyisen sekamelskan syy voi tosin olla asikasryhmien valikoituneet vaatimukset, mutta silti Nokian mallistossa on useita täysin turhia malleja. En yhtään ihmettele, miksi muut matkapuhelinvalmistajat ovat ottaneet parin vuoden takaisen Nokian etumatkan kiinni näin nopeasti. Mielestäni muiden valmistajien mallistot tarjoavat mielekkäämpiä vaihtoehtoja.

  Tämä teksti oli tarkoitettu yleiseksi kritiikiksi matkapuhelinvalmistajille. Paikka saattoi olla ehkä väärä, mutta otsikko houkutteli kirjoittamaan. Kiitos siitä. Nokia oli vain esimerkki, joka tosin on kummastuttanut eniten.
   
 10. jenqvist

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä oggit pelaa jos asentaa ogg playerin. Sen mukana tulee dll:ä, jonka jälkeen ne oggit toimii myös soittoääninä.
   
 11. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  Ehkä koko jutun juju on just tossa?! Kaupassa on tsiljoona erilaista N -puhelinta, hyllyyn ei paljon muuta mahdu, ja asiakaskin kyllästyy katselemaan enempiä ja ostaa päräyttää vaan jonkin niistä. Sitten kotona huomataan että voihan jee, tästä puuttuu just se mitä piti olla, ja ostetaan sitten toinen tai uusi -- N.
   
 12. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Kaikkia ei voi aina miellyttää ja puhelimet tehdään niin, että mahdollisimman moni niitä ostaisi. Itse voisin kritisoida juuri noita asioita, joita sinä haluat puhelimeesi, sellaisia en tule ikinä tarvitsemaan, koska puhelin puhelimena ja soittelaitteet soittolaitteina..
   
 13. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Minusta erillaiset "käännökset" erilaisiin "kuoriin" ovat pelkästään hyvä asia. Näinollen jos puhelimen X muotoilu ei mielytä voi ostaa toisenlaisen version samasta raudasta. Tyhmää kai se olisi tarjota pitkän tuotekehittelyn tulosta niin, että ainoastaan yhdenlaisesta ulkomuodosta pitävät voisivat siitä nauttia. Joskus aikoinaan ei tämä ongelma ollut niin suuri kun kaikki puhelimet olivat samanlaisia harmaita kapuloita, mutta eri kohderyhmille erikseen muotoilu on tuonut mahdollisuuden myös tehdä erilaisia ratkaisuja (ja silti antaa konservatiivisemmalle väelle mahdollisuus yhä käyttää omien mieltymystensä mukaisia puhelimia. Jos yksillä ominaisuuksilla saisi tehdä vain yhdenlaisen puhelimen, niin kenen mielen mukaan se malli päätettäisiin? Tulee mieleen jokusen vuoden takainen tapaus kun pari tuttua osti "saman" puhelimen, 8310 ja 6510, kumpikaan ei pitänyt toisen puhelimen muotoilusta ja olisi jommalta kummalta ostamatta jäänyt jos ei näitä "rinnakkaismalleja" olisi ollut. Nyt sai Nokia myytyä kummallekin luurit.

  Muutenkin on järkevää hyödyntää kehitystyö useammassa kuin yhdessä mallissa. Varsin usein näyttäisi Nokia tekevän yhdestä mallista 6000-sarjan klassisemman muotoilun puhelimen, 7000-sarjan räväkämmän muoti-ilmestyksen ja 3000-sarjan (hieman karsitun) nuorisomallin. Näin saadaan kolme puhelinta samalla kehitystyöllä (no, toki hieman sitten muotoilun puolella työ lisääntyy).
   
 14. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Miksi kehitellä kun tutut ja turvalliset ratkaisut myyvät. Tuo monous tässä lähinnä minua häiritsee, mutta en koe puhelintani täydeksi romuksi uusissa kuorissa. Mielestäni Juzt puhuu asiaa, koska jos kaikki puhelimet olisivat samanlaisia kesenään (vrt. Samsung), ei Nokia olisi maailman suosituin puhelinvalmistaja...

  Ja mihin OGG:ia tarvitsee kun on AAC?
   
 15. kimmo4377 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/03
  Viestit:
  566
  Tykkäykset:
  9
  Puhelinmalli:
  Galaxy s6
  oggit toimii myös winampissa ;) niimpä voimme siirtää koko mp3 kirjastomme ogg muotoon. tosin en tiedä soiko myös aac tiedostot :p
   
 16. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Tästähän iloa on irronnut... mun tilityksestä ;)

  Mun pääpointti oli se lukuun ottamatta muutamia muutoksia puhelimet on edelleen samanlaisia kuin pari vuotta sitten:

  Onko sillä niinkään paljon väliä onko LUURISSA 5000 vai 65000 väriä jos näytön koko & resoluutio pysyy samana, Ei toi 7650:n näyttö vieläkään mitenkään paskalta näytä.

  Onko väliä onko luurissa megapixelin vai VGA tasoinen kamera jos optiikka on sieltä ja syvältä... Tosin VGA:sta pienemmät alkavat olla jo huonoja (vrt. 480 x 3?? N6260:ssa se on jo syvältä)

  GPRS luokka Nokioissa edelleen sama vanha paska (kutonenko se nyt on...)

  jne...

  Mielestäni Nokia olisi ollut äärettömän fiksu, jos se olisi lisänny 7650 muistikortin, stereoradion ja stereo Ogg soittimen --> Siinä olis mun unelmapuhelin ollu kasassa, mutta kun ei...

  Niin ja luulisi että osaisivat jo tehdä Symbian puhelimistaan pienempiä ja kevyempiä... mutta kun EI.

  Ja lopuksi, OGG on maailman paras !
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Parivuotta on suhteellisen lyhyt aika, kuitenkin kehitys on ollut suurta.

  7650:ssa oli hyvä näyttö, mutta uusimmissa s60 koneissa on parempi.

  On väliä, kamerat ovat kehittyneet huomattavasti, ota vaikka 7650, 7610, 6630 ala vertaan.

  Niin no, Tuoreimmassa, on EDGE ja WCDMA tuki, ja kutonenkaan ei ole koskaan ollut huono, käytännön tuon tyyppisessä käytössä useimmiten parempi valinta kuin luokka kahdeksan.

  7650 on vanhaa rautaa, ja en oikein tajua mikä on juttusi pointti, muistikorttia halusit, ja se en kaikissa tuon jälkeentulleissa malleissa, se ei kuitenkaan sinusta ole ollut kehitystä.
  Stereo tukea kaipaat, mutta et halua mitään turhaa, etkä oikeastaan mitään muuta, haetko MP3 soitinta vai puhelinta?

  No kuitenkin joissain koneissa löytyy Streo ääni ja jostainjopa radio, osaan sen saa orginaalina lisävarusteena, kaikkiin tarvikkeena.

  Huomaamatta sinulta on jäänyt käyttöjärjestelmän kehittyminen, dataominaisuuksien parantuminen, muistin lisääntyminen, toiminta/käyttöaikojen kasvu, ohjelman tarjonan kasva, liitäntöjen kehittyminen, vakiosofta valikoiman monipuolistuminen jne. Osa alustan suosioista on mahdolistanut mm. se että reso on pysynyt samana.
   
 18. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Yhdyn tässä asiassa soveliaan kantaan: haluatko MP3-soittimen vai kännykän. Erillisen soittimen äänenlaatu on muutenkin paljon parempi, joten miksi et ostaisi sellaista ja päälle sitten se maasta taivaisiin ylistämäsi 7650?
   
 19. kakofonia

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  327
  Tykkäykset:
  0
  Pointti tais olla se että nyt kun älypuhelimiin on ympätty kaikki muu oleellinen saman kuoren alle, niin miksi ei tehdä sitä kunnolla loppuun asti ja laittaa se viiminenkin palikka kohdalleen eli stereo-mp3. Toki kaikki voi ostaa erikseen (hyvä digikamera, mp3-soitin, pieni puhelin, taskuradio, kalenterikirja ja kynä) mutta ei ny mennä kuitenkaan kehityksessä takapakkia. Valitsin vuosi sitten sx1:n 6600:n sijaan juuri radion ja stereo-mp3 takia, joita ei siis nokialta vieläkään löydy. Niin en omista mp3-soittimia muita, mutta vanhaan md-soittimeen verrattuna sx1 pärjää hyvin äänenlaadultaan. Ja puheluun voi nopeasti vastata samoilla kuulokkeilla, biisikin jää kivasti odottamaan jatkoa. Kohta pitää jo päivittää puhelinta kameran takia niin toivottavasti löytyy nokialtakin jotain siihen mennessä.
   
 20. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Täyttä potaskaa, katso vaikka 6260:n speksit. Kyllä se radio siletä löytyy. Lisäksi N-Kaakku orginal on stereo. Mutta ne ei taas sovi UK:n mielipiteisiin...

  Oletko edes katellut Nokian sivuja lähiaikoina?
   

Jaa tämä viestiketju