Kännykkä lähettää tekstiviestejä itsekseen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Heidi789, 30/12/08.

 1. Heidi789

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Apua!

  Olin ulkomailla kun kännykkä lähetti samoja viestejä siskolleni. Viesti oli edellinen viesti jonka lähetin kaverille. Huomasin sen vasta sitten kun sisko soitti, että saa jatkuvasti samaa viestiä multa. Otin virrat ja sim-kortinkin pois, mutta hän saa jatkuvasti sitä samaa viestiä. Mitään saldarajaa ei ole tietenkään :/

  Ajattelin soittaa heti tänään aamusta liittymälle, mutta voivatko he tehdä mitään? Eikö siellä tosiaan voisi deletoita samat viestit jostain kyselytietokannasta tms.. ei hajuakaan siis mistä.

  En tietä viestien määrää, koska känny on perusmallia.

  Jelp!
   
 2. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  ootko katsonut että lähteekö ne viestit sinun kännykästä? eli lisääntyykö sun kännyssä lähetettyjen viestien määrä?

  Kun silloin tällöin näyttää ulkomailla käyvän niin että kun lähettää viestin niin se tulee vastaanottajalle monta kertaa. Tällöin känny itsessään lähettää vain kerran viestin mutta vastaanottajan kännykkä ei kuittaa viestiä saaduksi tukiasemaan niin se lähettää viestin uudelleen ja uudelleen. Tämä ei tee sulle yhtään lisää laskuta, vaan sulta on veloitettu se viesti vain kerran. Ja vika korjaantuu ku viestin saaja ottaa puhelimestaan akun pois hetkeksi...

  En tosin osaa sanoa että miksi se viesti lähtee eri paikkaan mihin sen piti mennä, ellet sitten vahingossa lähettäny sen väärään numeroon?

  Mut siis sano vastaanottajalle että kokeilee tuon akun pois käyttämisen. Niiin jos sillä ei kuittannu vika niin sitten on jotain mystystä jo...
   
 3. Heidi789

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Jakelle:

  Viesti lähetettiin kauan sitten ennen kuin se alkoi lähettämään saman viestin siskolleni. Kännyssä oli vain rajallinen tila, joten kun poistin lähetetyt viestit niin siihen ilmaantui uusia. Sen jalkeen otin simin ja akun pois. Nyt siis lähetetty-osiossa ei ole lähetettyjä viestejä, mutta hetki sitten siskon kännykkä sai taas kännykän täyteen viestejä. sama aika ja päivä kun niitä alkoi lähettämään :( hänkin on jo poistanut virran kännykästä ja laittoi päälle takaisin. Huoh
   
 4. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  no sitten kannattaa varmaanki soittaa operaattorin aspaan ja tehdä vikailmoitus. helpompi homma jos kummallaki sattuisi olemaan sama op.
   
 5. loeysae

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/07
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Viestit ovat todennäköisesti lähteneet yhtenä ryppäänä saaden vastaanottajan päätelaitteen viestimuistin täyttymään. Viestit joita ei ole voitu toimittaa välittömästi perille jäävät viestikeskukseen odottamaan että vastaanottaja tekee tilaa päätelaitteensa viestimuistiin.

  Kun vastaanottaja on yhteydessä lähettäjään tämä sammuttaa päätelaitteensa ja luulee että viestejä ei enää mene vastaanottajalle. Vastaanottajan tuhotessa viestejä toimittaa viestikeskus kuitenkin jonossa olevia aina sitä mukaan kun tilaa taas on. Tästä seuraa usein luulo että verkko kopioi viestejä itsekseen...
   
 6. kimmo Vieras

  0   0   0

  Luitko alkuperäisen viestin, missä sanottiin lähetetyn viestiä kaverille ja vastaanottajana olleen 3s osapuoli?
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Minun tulkintani mukaan aloittajan viestissä kerrottiin tekstiviestin sisällön olleen sama kuin kolmannelle osapuolelle aiemmin lähetetyssä.
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja oma tulkintani ihan sama..eli viesti lähetetty kolmannelle osapuolelle, jonka jälkeen kuitenkin lähtee/tulee myös siskolleen.
  Ehkä ilmaisin itseni jälleen kerran epäselvästi. Pointti kuitenkin se, että mielestäni löysän replyllä ole mitään tekemistä asian kanssa.
  Jos vastaanottajan viestimuisti(?) täyttyy, niin ei kait se voi aiheuttaa ilmiötä että viestikeskus aloittaa lähetyksen seuraavalle, tahi sattuman varaiselle nimelle lähettäjän puhelinmuistiosta/osoitekirjasta.

  Korjataan sen verta luettuani edellisen viestini, että sormeni kirjoittaneet eri asian, kuin pääni tarkoittanut. :)
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  No jos ajatellaan että puhelimessa on tapahtunut toimintahäiriö, jonka vuoksi se onkin kaivanut edelliselle lähettäjälle laitetun viestin sisällön siskolle lähetettävään viestiin, jota on toimitettu sitten aloittajan siskolle usean viestin purskeena, so. laite on jumissaan puskenut sitä useamman kappaleen maailmalle, niin nimimerkki löysän päätelmä sopii sitten tupahtumasarjan loppuosaan mainiosti.
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  Mielestäni missään ei kerrottu, että siskolle olisi mitään viestiä lähetetty ikinä, siis tarkoituksellisesti.
  Toki rivien välistä lukemalla voi päätellä mitä hyvänsä.
  Näin sovimme.
   
 11. loeysae

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/07
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Tapauksessa ei mainittu mikä puhelin henkilöllä oli käytössä, todennäköisesti jokin Nokialainen. Lähes kaikissa Nokialaisissa onnistuu tekstiviestin lähettäminen painamalla pelkkää "valikko"-nappulaa peräkkäin. ( Esimerkiksi: Valikko -> Viestit -> Uusi Viesti -> Tekstiviesti -> Lisää (nimi) -> viimeksi käytetty -> numero/nimi -> Lähetä ).

  Joissakin Nokian malleissa lähtee näin tyhjä viesti ja joissakin toisissa malleissa pohjana on viimeksi lähetetty viesti.

  Mallista riippuen vastaanottajana saattaa olla viimeksi käytetty numero (viesti, puhelu) tai puhelinluettelon ensimmäinen nimi.

  Useat nokialaiset saa myös "puoli-näppäinlukottomaan" tilaan vastaanotetun puhelun aikana jolloin viestien lähetys onnistuu vahingossa vaikka näppäinlukko on periaatteessa päällä.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Lisää samanlaisia ketjuja vaan, eiköhän aiheesta ole jo puhuttu useasti kuitenkin. Mikä tässä aiheessa tekee erikoisemmaksi verrattuna muihin vastaaviin tapauksiin joista olemme keskustelleet, lukkoon vaan ketju ellei ole?

  Pikasesti luin tuon, niin välähti mielessäni jälleen kerran vain viestien kertautuminen mitä ulkomainen operaattori vain laskuttaa. Puhelinmalleista kiinni ja niiden yhteensopivuudesta verkkoon. Voi olla joku viesti mitä ei sitten tunnista niillä asetuksin millä lähettää jne. Syitä tietty voi myös olla monia.
   

Jaa tämä viestiketju