Kännyköihin uppoutuneet jalankulkijat saivat omat liikennevalot hollantilaiskylässä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
970-700x420.png


Alankomaissa sijaitseva Bodegraven-Reeuwijkin kunta on ottanut käyttöön erityiset liikennevalot, jotka on tarkoitettu älypuhelimiinsa uppoutuneille jalankulkijoille.

Hollantilaisen HIG Traffic Systemsin kehittämä liikennevalojärjestelmä on otettu ensimmäisenä testikäyttöön tässä reilun 30 000 asukkaan kunnassa. Järjestelmään kuuluu katukiveykseen upotetut LED-valonauhat, jotka vilkkaissa risteyksissä kertovat alaviistoon puhelintaan tuijottaville jalankulkijoille, onko tien ylittäminen turvallista. + Light Line -niminen järjestelmä vaihtaa väriä punaisesta vihreään, kun kadun voi ylittää. Valot myös vilkkuvat kun värin vaihtuminen lähestyy.

Kunnanvaltuutettu Kees Oskam kuvailee, kuinka älypuhelimien käyttäjät ovat aina vain uppoutuneempia sosiaaliseen mediaan, WhatsAppiin, peleihin tai musiikinkuunteluun, jolloin he eivät huomioi liikennettä riittävästi. Hänen mukaansa tätä kehityssuuntaa olisi hyvin vaikea kääntää, mutta siihen voi varautua.

Jalankulkijoiden erikoisvalot ovat nyt vasta ensimmäisessä pilottivaiheessa muutamien koulujen läheisyydessä, mutta HIG visioi jo, kuinka valaistusjärjestelmiä voidaan laajentaa. Yhtiö aikoo myös tarjota järjestelmiä muille Alankomaiden kunnille.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom