Kännyköiden (video)kuvausominaisuuksista kaikki irti

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja bliikki, 2/5/11.

 1. bliikki

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/05
  Viestit:
  146
  Tykkäykset:
  7
  En tiedä tuliko tämä oikealle palstalle, mutta voipi siirtää jos ei.

  Nyt kun kännyköissä alkaa olemaan jo 1080p -videokuvausominaisuuksia, niin kännykätkin alkaa olemaan jo ihan soivia pelejä jopa pienen leffan tekoon.

  Pikkuhiljaa alkaa varmasti ilmestymään Tasku-Tarantinoja, jotka haluavat saada kännyköiden kuvausominaisuuksista kaikki (ja vähän enemmänkin) irti, joten keskustellaanpa asiasta tässä.

  Jos haluaa saada aikaiseksi kännykän videokameralla laadukasta jälkeä, niin muutamaan ongelmakohtaan täytyy puuttua. Suurin ongelma on se, että videokuvasta tulee monesti niin tärinäpitoinen, että muutaman sekunnin katselun jälkeen tulee merisairaaksi. Toinen ongelma on optisen zoomin puute.

  Kuvan vakauttamiseen käytetään nykyään Steadicam-nimistä härpäkettä, joka on siis fyysinen kuvanvaakaaja. Tässä kuva Steadicam Merlinistä, joka voisi olla hyvä pohja omalle projektille. http://fzhi555.files.wordpress.com/2010/05/steadim-lg.jpg

  Tuo maksaa 800 dollaria, ja voisi kuvitella, että tuommoisen vääntäisi itse muutamalla kympillä. Ja tässä videota kuinka paljon kuva vakautuu moisella.
  http://www.youtube.com/watch?v=odznQorFctU

  Youtubessa on videoita kuinka jotkut ovat itse moisen virityksen rakentaneet, mutta itsellä kun on hieman peukalo kämmenen keskustan suunnalla, niin ajattelin pistää keskustelun pystyyn, kun asia kuitenkin joitain varmasti kiinnostaa. Eli kuinka tuollainen kannattaisi rakentaa ja mistä saisi osia. Yksi ongelma on se, että kuinka kännykän saisi siihen kiinni järkevästi.

  Toinen ongelmakohta on optisen zoomin puuttuminen. Jotkut ovat viritelleet kännyköidensä kameran eteen suurennuslaseja ja ilmeisesti pelittävät ok. Tästäkin voidaan keskustella.
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.youtube.com/watch?v=L1rQJ7cjfuA&feature=player_embedded

  Tuossa parempi ehdotus erilaiseen maastoon jne.  ---
  http://littlegreatideas.com/stabilizer/diy/

  Tuossa goolaamalla sulle ohje 14 dollaria kehutaan hinnaksi. En tiedä tarvitaanko tämän enempää keskustelua aiheesta. Ajatus hyvä, mutta ajateltu ammattipiireissä todella pitkälle jo harrastajienkin kannalta. Do-it-self tyyppisiä ratkasuita löytyy pilvinpimein. Peukalo jos ei ole keskellä kämmentä, niin ajatusleikin jälkeen tekee vaikka mitä itse.
   
 3. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Tässä menee kyllä kännykkäkameran idea vähän hukkaan, samalla vaivalla kantaa sitten mukana kunnollisella kuvanvakaajalla varustettua videokameraa. Kumma ettei markkinoiden kehittyinemmälle kamerakännylle löydy muutamalla eurolla esim. repun pikkutaskuun mahtuvaa mini-"tripodia".
   
 4. PELLEfin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/04
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  60

Jaa tämä viestiketju