Kännykän liitettävyys autoradioon

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja eralumi, 7/4/06.

 1. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Onko kenelläkään kokemuksia/tietoa millä saadaan kaikista fiksuiten (ja edullisimmin) kännykän äänet kuulumaan autoradion kaiuttimista?

  Mulla on käytössä Nokian 7710 ja haluaisin saada navigaattorin puheopastuksen kytkettyä niin, että kuuluisi autoradion kaiuttimista. Onko tämä edes mahdollista?
  Joutuuko ostamaan jonkin Nokian oman autosarjan?
  Nythän on markkinoilla näitä usb-portillisia radioita, voiko sellasta hyödyntää tässä jotenkin?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sinun pitää saada audiot kännykästä radion aux iniin, se on ihan sama miten sen teet, autosarjalla, vai jollain muulla adapterilla.
  Radioiden USB liittimet eivät siirrä ääntä.

  Jos omat taidot ei riitä, niin autosarjoja asentavista liikkeistä saa varmaan asennuspalvelua, ja kännykkäliikkeistä luuriin tarvittavia palikoita.
   
 3. ekto

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/05
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N900 Elisa
  Jos haluat että kuulet vain kännykän/navigaattorin ääntä autostereoiden kautta, niin hommat FM-lähettimen. Tulee antennjohdon ja autoradion väliin. Äänenlähde kytketään siihen RCA-kaapeleilla. Se miten saat puhelimesta RCA:ta ulos on toinen ongelma.

  Toinen vaihtoehto on hommata se nokian autosarja. Tulee tuplasti kalliimmaksi, mutta silti ei vielä kovin paha. Hinta oli muistaakseni jonku 120 euroa. Tämä vaatii, että autoradiosi osaa puhelinmykistyksen sekä siinä on tarvittavat sisääntulot. Puhelinsisääntulo on yleensä mono.

  Kolmas ja kallein vaihtoehto on hommata soitin, missä on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Esim. Pioneer myy soitinta jossa on BT-valmius. Puhelinsoitot näkyy suoraan soittimen näytöllä. BT:llä pysty myös soittaan musaa. Keskihinta noin 450 eur...
  http://www.autostudio.fi/product_info.php?cPath=21_132&products_id=1116

  Edit: Mikä soitin sulla on?
   
 4. matuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/04
  Viestit:
  802
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6
  Ja jos sattuu oleen kasettimankka niin päästään tosi helpolla. Kympillä saa niitä kasettiadaptereita.
   
 5. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Eipä taida tuo mahdollistaa navigointisoftan äänien siirtämistä radiolle/kaiuttimille. Pioneerin bluetooth on pelkästään handsfree-käyttöä varten enkä ainakaan itse ole löytänyt tapaa hyödyntää bluetooth-yhteyttä muuten kuin puheluihin. Mutta puhelut mankka hoitaa kyllä varsin mallikkaasti.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En ole kokeillut, mutta yleisesti BT HFt toistavat muitakin ääniä mitä luuri vain sitä kautta tunkee.
   
 7. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Näin varmasti on. Tuo Pioneerin bluetooth-mankka taitaa vaan olla poikkeus joka vahvistaa säännön. Omistan P55BT mallin ja ainakin siinä käyttölogiikka menee niin, että aluksi paritetaan puhelin mankan kanssa ja sen jälkeen aina siinä vaiheessa kun puhelin alkaa soimaan, ääni siirtyy mankalle. Kun mankka on kerran paritettu puhelimen kanssa, se sieppaa automaattisesti kaikki saapuvat puhelut itselleen aina kun puhelin on kantoalueella. Mitään keinoa en ole löytänyt millä mankan saisi ymmärtämään muut kuin saapuvat tai lähtevät puhelut. Se ei tietenkään tarkoita etteikö se olisi mahdollista, mutta väittäisin että ilman jonkinlaista kolmannen asteen kikkailua se ei onnistu.
   

Jaa tämä viestiketju