Kännykän käyttö ilman SIM-korttia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Maerra, 21/3/06.

 1. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti kännykät vaativat toimiakseen myös "ei-puhelimena" aina SIM-kortin paikallaan oloa? Poistin kokeeksi N6600:stani SIMin: vain hätäpuhelut.

  Taustalla on ajatus, että vaihtoon ajatellulla kännykällä voisikin olla "uusi elämä" (surkeat vaihtohyvitykset!) ilman puhelintoimintaa eli ilman SIMiä. Esim. ruuvattuna GPS-näytöksi autoon, penskoille pelikoneeksi jne.

  - On unohtunut mitä tapahtui: jos sanoo irti sopimuksen operaattorin kanssa, niin pitääkö pakosta palauttaa vanha SIM?
  - Jos ei tarvinnut, salliko lopetettu yhteys eli "kuoletettu" SIM käyttää kännykkää kuitenkin "ei-puhelin"-toimintoihin?
  - Tai, olisko olemassa joku reset'in tapainen koodisyöttö, joka ohittaisi vaatimuksen SIMin asettamisesta paikalleen? (Koodi-ketjussa on jotain SIM-juttuja, mutta ei mielestäni ohituskoodiksi sopivaa.)
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu puhelinmallista.
  Nykyään hyvin harvoin.
  Yleensä luureja voi käyttää kuin katvealueella, tai luuriin pompahtelee ilmoitus SIM rekisteröinti epäonnistui tai muuta vastaavaa kiusaa. pieniä sähkömegaanisia jippoja joilla herjaa voi väehentää.

  Mainitsemaasi koneeseen taitaa saada lentokonemoodin mahdolistavan softan.
   
 3. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Jos puhelimees tyhjää(kuollutta) SIMiä kaipaat, ni marssi johonkin kännykkäliikkeeseen ja pyydä vaan, ei semmosta ny niin vaikea oo hankkia.
   
 4. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Lisään vielä:

  Itte ainakin ku oon puhelimia testaillu (ja käyttänyt nimenomaan toimimatonta SIMiä), ni siin tulee pari kertaa alussa vaan et "rekisteröinti epäonnistui", mutta muuten ei haittaa. Eli mun käsittääkseni pystyy käyttämään autossa navigointi-ohjelmaa aivan normaalisti!
   
 5. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Muistettavaa...

  Saattaa olla turha huomautus, mutta useilla nykypuhelimilla voi soittaa hätäpuhelun myös ilman sim-korttia, tai vanhalla sim-kortilla. Se kannattaa muistaa selvittää lapsille jos meinaa antaa puhelimen lasten käyttöön. Ettei tule tahattomia tai tahallisia soittoja hätäkeskuksiin.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7563
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Re: Muistettavaa...

  Ehkä hiukan OT, mutta pystyylö operaattorilukitulla luurilla soittamaan hätänumeroihin?
   
 7. samumanu Vieras

  0   0   0

  Re: Muistettavaa...

  Tähän en tiedä vastausta mut ihmettelen suuresti jos ei pystyisi. Toki luulisin et ehkä pitää olla "oma maa" kyseessä mut kumminki.
   
 8. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Re: Muistettavaa...

  Hätänumeroon soittaminen onnistuu aina oli SIM:iä tai ei. Hätänumerona toimii ne numerot, mitä puhelimeen on hätänumeroiksi ko. myyntialueella koodattu ja nämä numerot toimivat missä tahansa.
  Jos jossain maassa aikoo soittaa johonkin "eksoottiseen" hätänumeroon, jota puhelin ei itsessään tiedä sellaiseksi, tarvii toimivat SIM:n. Tällöin hätäpuhelu ei ole puhelimen kannalta hätäpuhelu vaan tavallinen, joka sitten reitittyy puhelinkeskuksesta eteenpäin.
   

Jaa tämä viestiketju