Kännykän hakukone

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja tume, 13/5/03.

 1. tume

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Nämä sivut ovat jo pitkään olleet hemmetin hyvät mutta tiedän miten niistä tehdään ehdottomasti paremmat.

  Eli idea on yksinkertaisen kaunis vaikka varmaan hieman vaikeampi toteuttaa.

  Kännykän haku palvelu.

  Valitsee valikoista hintaluokan, ominaisuudet (värinäyttö, radio, akunkesto, jne) ja vaikka julkaisuvuoden ja sitten saapi hakua vastaavat kännykät.

  Tämä auttaisi älyttömästi etsiessä sitä yhtä oikeata puhelinta.

  Jos kyseinen palvelu on jo sivustolla niin sitten se on piilotettu aika hyvin.. kun en oo moista vielä löytäny... Eli ylläpito: nyt tuommosta väsäämään!!!
   
 2. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Jo pelkkien kännykkäarvostelujen rassaaminen on vapaaehtoisvoimaa ja ei niitäkään vapaaehtoisia ole kovin ilmaantunut. Tuohon pitäisi olla jälleen moista voimaa ja toteuttaminen koodauksineen ja jokaisen puhelimen ominaisuuksien erikseen jako vielä lisäksi. En usko...
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  ..joskus duunailin tuollaista erään toisen projektin yhteydessä. On todella vaikea tehdä, ei ollenkaan niin helppo kuin saattaisi äkkiseltään ajatella.
  Puoleen väliin pääsin ennen kuin projekti jäi, harmi vain että olen poistellut kaikki tekeleeni kun levy meni formatointiin - olisitte voineet katsoa mallia.
   
 4. Jombe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/3/03
  Viestit:
  2877
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  3210
  Pyydä nyt vielä että Esa jakaa ilmasia kännyköitä! :)
   
 5. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  114
  Ei tuo mahdoton olisi toteuttaa. Mutta kuten nhk_ mainitsi, kuka sen (vapaa)ajallaan viitsii tehdä ja päivittää. Tosin palvelusta saattaisi tulla yllättävänkin suosittu.

  Haun voisi toteuttaa esim. alasveto-valikoin. (kuten täällä)
   
 6. Jombe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/3/03
  Viestit:
  2877
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  3210
  No juu. Tekis sen maksulliseksi ni se ei vois olla enää kovin suosittu... :)
   
 7. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Ensimmäisenä tuli kyllä mieleen tuo alasvetovalikko-systeemi. Ei oikein muita "kunnollisia" tapoja tuon toteuttamiseen tule mieleen.

  Jos tuollaisen joku saa pykästyä kasaan, niin olen satavarma ja Ewert Oktanin jalanjäljillä, että siitä tulisi jopa suosittu paikka. Edellyttää vaan sitä päivittämistä, päivittämistä ja päivittämistä... :/
   
 8. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Tuollaista on suunniteltu, jossa lisänä saisi valita kännykän hintaluokan jne. Mutta se päivttäminen. Jos mukana olisi 5 Nokian mallia, niin se onnistuisi loistavasti, mutta kun niitä malleja pitäisi olla Nokialta ne 20, Siemensiltä 15, Samsungilta 15, Motorolalta 10, Sony Ericsonilta 15, Benefonilta 5, niin huomataankin että tulos lähentelee 100 puhelinta.

  Niistä täytyisi ettiä kaikki ominaisuudet jne. Mikäli joku on kiinnostunut tekemään tällaista suurta projektia, tulen sitä mielelläni tekemään ja tekniikka sun muut on nopea toteuttaa, mutta tuo tietojen laittaminen tietokantaan olisikin sitten jonkun muun homma ja siin menee varmaan aikaa +10000 tuntia.

  Mikäli rahaa saisi, niin tuollaisen voisi väsätä, muttei muuten tee oikeen mieli. Liian iso projekti, joka olisi varmaankin hyödyllinen monelle.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Koodillisesti Ihan sama onko niitä 5 vai tuhat mallia.
  Niimpä, ja aina joku musuttumassa kun ei ole puolenvuodenpäästä tulevien puhelimien tietoja laitettu tai oikein. Ja hinnat väärin jne.
  Näinhän se on.
  Toisaalta mietin mitä oikeata käyttöä ko palvelulla olis, kaiken mailman peelot kävis sitä ronaamassa, ja lähettelisi palautetta jossa mussutetaan milloin mistäkin.
  Erittäin harvalle siitä on hyötyä ostopäätöstä tehdessä, ja henkin sen tiedon voiat hakea liikkeestä tai alan lehdestä.
   
 10. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  114
  Juuri näin ; tiedot kyllä löytyy, mikäli viitsii vähän nähdä vaivaa ja kirjoittaa osoiteriville puhelinvalmistajan nimen ja .com -lopun. Mutta siihen suuntaan tässä ollaan matkalla, että mahdollisimman helpolla yritetään päästä, jolloin tuo palvelu olisi juuri se, mikä_vielä_puuttuu.
  Jos "kännykkäkone"/"kännykkähaku" tulisi tässä tapauksessa Puhelinkioskin sivuille, niin siihen voisi laittaa myynninedistämiseksi esim. hinnat pelkästään Puhelinkioskin mukaan, ja kun hakutulos on valmis eli kone suosittelee jotain puhelinta, niin sen viereen 'tilaa tästä' -nappi.
   
 11. logo

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tuollainen palvelu syntyy, jos sille oikeaa kysyntää, tietojen ajantasalla pitäminen on oma ongelmansa. Ja onko järkeä pitää hintoja esilla, tai hintatietoa pitäisi hakea automaattisesti esim nettikauppojen sivuilta ja pyöristää keskihinnasta vähän ylöspäin.. Tai valimistaja/maahantuojan suositushinta.
   
 12. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Ehkä suositushinta voi olla ainoa "oikea" tapa tuohon, sillä esim. tarjoukset saattavat muuttua päivittäin joka taas työllistää ylläpitäjää (oletan tämän toteutuvan "harrastepohjalta" - jos asiasta saa ihan palkkaakin, niin luonnollisesti asiaa on katsottava eri kantilta) melko paljon.
   
 13. logo

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  Mitä tietoja pitäisi vertailla.
  Pelkkiä teknisiä, taajudet, gprs, irda, bt, radio jne.
  Autosarja ym lisä varusteet. (entäs jos luuris BT tällöin siinä saattaa toimi BT hf autosarja)
  Softa ominaisuudet menee vähän hankalaksi. Jossain saattaa olla valuutta muunnin, toisessa ei mutta saa Javana, mutta jälkimmäinen malli voi tippua pois listalta jos tuo asia on kriittinen. Puhettakaan maili ja selain softista.
  Listalle tietenkin voidaan laittaa J2ME ja Symbinan jne. Mutta kuinka moni kohderyhmästä ymmärtää noiden merkityksen.
  Entäs kalenteri, joka luurissa on kalenteri, mutta turha verrata jonkin 8310:n ja 3650,p800,9210:n kalentereihin. Kuka luokittaa kalenterit jos etetaan sekin mukaan?
  Puhe ja valmiusajat ovat myös vaikeita vertailtavia, varsinkaan kun kaikki valmistajat eivät ilmoita min - max aikoja.

  Päivittäminen, yleisiä ongelmia ja tuotannonaikana muuttuvien ominaisuuksia luukuunottamatta, ole ongelma. Tosin kohtuu laadukkaaseen listaan päästäkseen laitteet pitäisi edes pikaisesti testata ja tarkistaa että luvatut ominaisuudet on olemassa kuvitellulla tavalla, ei sinänsä ongelma yleisimmillä laitteilla.

  Mutta löytyykö käyttäjiä?, aktiivisille foorumilaisille aivan turha, kunhan pitävät huolen ettei ole virheitä. Todellinen ostaja ei kovin montaa kertaa palvelua tarvitse, ammattilaisille sen pitäisi olla erityisen hyvä että ne siitä käyttäisi/hyötyisi mutta ammatti tarkoituksiin ei ole järkeä tehdä talkoin.

  Peruskuluttaja ei taasen tiedä mitä hän tarvitsee. palvelu ohjaisi vain väärin valintoihin, tai haku tekniikka pitäisi olla perinteisestä poikkeava.

  Sivulatauksia pitäisi päivässä olla useita satoja, ja suuriosa sellaista käyttöä mikä todella ohjaisi kuluttajaa oikeaan suuntaan, jos käviäjä määrää kasvaa kovasti ongelmaksi tulee tietenkin kustannukset, ja vähäisiksi jäädessä projekti on aivan turha, sillä näitä "Ilmais" ideoita on muitakin mitä voisi tehdä.
  Juu, sen pitäisi olla automaattinen, esim tunnin välein.
  Niin tuskin kukaan tuntimäärän mukaan alkaa maksaa, vaikka jonkin saisi rahoittaan, eli silloin pitäisi olla erityisen tarkka käytetystä työajasta.
   
 14. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Tuo IsoHain ostajan opas ajaa kyllä mielestäni paremmin asiaa kuin joku hakukone. http://isohai.com/lehti/opas/
  Laitoin sinne aloitteen, että lisäävät kunkin puhelimen esittelyyn vielä linkin valmistajan sivulle. Luureilla näyttää olevan merkitty hintakin, valitettavasti joillakin aivan pielessä, kun taas jotkut kohdallaan. Eli hintatiedoille voisi kehitellä jonkinlaista hakurobottia. Ja muistetaan, että aina löytyy halvempi ;)
   
 15. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20130
  Tykkäykset:
  879
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  mutta isohai loppuu joten...http://www.digitoday.fi/digi98fi.nsf/pub/te20030514173754_kni_86790112
   
 16. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4513
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
 17. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1486
  Tykkäykset:
  1
  Sitten historian toinen matkapuhelinlehti loppuu. Ensimmäinen oli Talentumin julkaisema Matkaviestin. Marmi, kun ole kadottanut siitä kaksi ensimmäistä numeroa. Kaikki tuli tilattua. Taas tätä Isohaita ei. Sen kuitenkin voin todeta että tämä viimeinen numero oli jo parempi ja lehti oli päässyt varsin hyvin 'pelifriikki' -osastosta pois.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Oliko tuo? En ihan varman sekoitanko nyt noi samaan, vai yrittikö Talentum kahteen kertaan. Oliko tuo se lehti missä oli kuuluvuus testi tehty niin että kävelivät tunneliin ja mittasivat matkan kuinka pitkään kuului? Lehdessä oli kuitnekin jonkin verran ajatusta, koska tuohon aikaan internet ei ollut yhtä pullollaan tietoa.
   
 19. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1486
  Tykkäykset:
  1
  Nimen omaan tuosta lehdestä puhutaan. En muista oliko tuo missä numerossa, ehkä 3. tia 4.

  Ensimmäinen numero oli todella raflaava, josta lehti oli mennä oikeuteen heti. Siinä kerrottiin kaikki Helisingin keskustan puhelinkioskien numerot. Kyseinen numero karttoinen on onnelisesti hukattu.

  Lehti ei kannattanut ja tilalle tuotiin Tietoverkko. Sekään ei elänyt pitkään, mutta paljon pidempään kuin Matkaviestin. Tämä sitten korvattiin Bisness.fi -lehdellä, joka sitten lopetettiin muutaman vuoden jälkeen.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, nyt muistuu mieleen...
  Jotenkin muistelin että muutaman vuoden päästä yritettiin uudestan, mutta jäi yhteen tai kahteen lehteen, voi olla että sekoitan tuohon.
   

Jaa tämä viestiketju