Kännykän etäkäynnistys

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja mrl586, 8/8/07.

 1. mrl586

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/05
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  5
  C.S.I New York -sarjan 8.8.2007 esitetyssä jaksossa eräs kännykkä käynnistettiin etäohjauksella. Voiko kännykkää todellisuudessa käynnistää etäohjauksella?
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ei. Siinä tulisi olla joku radio päällä, mitä se kuuntelisi. Virrat pois päältä siellä ei pyöri juuri muuta kuin kello sekä virtanapin painamisen ja laturin kytkemisen kyttääjä.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  CSI:ssä ja muissakin sarjoissa on paljon sellasia mitkä huomaa melko helposti virheellisiksi. Siksi olen aika huono seuraamaan vähäkään sarjoja. Yhtään tunnettua tällaista kännykkää en tiedä, että olisi mahdollista käynnistää etäohjauksella ja joka olisi myynnissä. Modattuna mahdollista jos on sijoitettu toinen tavallaan kännykkä toisen sisään jonka joku toiminta joka on yhdistetty toiseen puhelimeen, laukasisi käynnistymisen.

  On hyvin paljon kuvitteellisia paikannuksia ym. mitkä ei pidä paikkaansa myös. Ja eräs oli muistaakseni Casino royal missä jäljitettiin puhelin... Se kompastui siinä, että kuka pystyttiin osoittamaan siksi henkilöksi joka saapui hotelliin ja joka oli juuri äsken puhunut, liikennöinti oli todella vilkasta ja henkilöä ei tiedetty ulkonäöltä tai se tunnistettiin puhelun perusteella.. Tietyllä tekniikallakin on omat rajoituksensa, tässä tapauksessa kolmiopaikannus tietää 50-100m.

  Taanoin oli puhetta kännyköistä joita salakuunnellaan vaikka akku on pois. Hölmö ameriikkalaismedia meni vipuun ja syntyi legendaa kondensaattoreista ja "batteryista" joita käytetään lähinnä päivyrin pyörittämiseen.

  Liika tietoisuus tappaa television katselua, alkaa ärsyttää katsojan pitäminen jotenkin tyhmänä. Toisia se lähinnä huvittaa enemmän, mutta minulla vaakakuppi kun vaaka olen, kaatuu taas kokonaan, ei kallistu ;) Siksi sanon, että televisio tyhmistyttää ihmistä aikaa myöden myös.

  On tietysti paljon muitakin hassuja fysiikan ilmiöitä joita vastaan käydään ja kuuluisin on typellä jäädytys ja sitten metalli tai muu materiaali tai koko ihminen palasiksi jutut. Näinhän nopeasti se ei käy, kun televisio sen antaa aina ymmärtää. Syy on siinä, että se vaatii aikaa. Jopa naulassakin se on tunnin luokkaa. Jäätymisessä tapahtuu ensin uloimman elektroniradan seisahtuminen. Se ei tee esineestä vielä haurasta. Täydellinen jäätyminen on sitä, että koko elektronirata pysähtyy. Lisää tästä aiheesta löytyy asiaa vierestä palstalla ja etsi toimintoa käyttäen.. Sekin on täällä keskusteltu, no .. mun osalta tosin aika yksipuolisesti..

  Aihe on siksi mielenkiintoinen ja olisin toivonut, että otsikko muutetaan jatkoa ajatellen asiaa kuvaavaksi. Miten olisi myytin murtajat? :))
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Televisio ohjelmissa aina syyllinen jää kiinni. Myös poliisi osuu pahikseen ja pahis ei osu poliisiin (päänäyttelijään) vaikka kolmatta lipasta tyhjentää. Mikäli kaikki tapahtuisi kuin televisiossa niin mehän tehtäisiin aikamatkoja.

  Huvittavaa myös teevee-sarjoissa (C.S.I) että aina on tarjolla 3D-malli tapahtuma paikasta/ ajoneuvosta/ ihan mistä vaan.

  Nyt vaan voi sanoa että haloo! Mitä televisiossa on ei välttämättä ole tätä päivää. Ehkä sitten kun meistä aika jättää on tuollaiset hienoudet asiaa.
   
 5. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Taitaa yleisin harha noissa sarjoissa yleisesti olevan, kun defibrillaattorilla muka käynnistetään pysähtynyt sydän. Todellisuudessahan laitteella pysäytetään sydän hetkellisesti :)

  Taitaa nuo tosi-tv:t olla ainoita nykyään, joissa elämää kuvataan, niinkuin se oikeasti menee.

  Viihdesarjojen ei ole tarkoituskaan olla totuudenmukaisia, kuten ei viihdekirjallisuudenkaan, joten otetaanhan hieman rennommin. Ja teorassahan on kaikki mahdollista.
   
 6. matrix82

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/04
  Viestit:
  106
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N5800
  Tästä aiheesta kiinnostuneet, kannattaa heidän katsoa Dejavù -elokuva, jossa pystytään elämään todellisuus uudelleen ja nähdään lähes jokainen paikka satelliittien välityksellä joka suunnasta.

  Sorry hieman offtopic
   
 7. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Taannoin oli tapaus jossa väitetysti FBI kuunteli mafian jäsenten keskusteluja näiden kännyköiden mikrofonit aktivoimalla, ilman käynnissä olevaa puhelua. Akku niissä piti ilmeisesti olla paikoillaan.

  http://news.com.com/2100-1029_3-6140191.html
   
 8. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tuota uutista on kommentoitu tällä foorumilla ennenkin. Ihan terveellä järjelläkin ajatellen tuo ei ole mahdollista. Ilmeisesti FBI vain haluaa salata millä tavoin on kuuntelun oikeasti tehnyt, mutta ei ole kuitenkaan keksinyt yhtään uskottavampaa tarinaa ;)
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230

  Joo, ja huhuttiin silloin puhelimessa olevan vara-akunkin, se oli naurettavinta mitä olin kuullut. Sitten ehdotettiin "etäsoftaamista" ja kaikkea muuta bullshittiä. Se liittyi just kondensaattoreihin ja sen sellaseenkin, että jos ei akkua ole paikallaan tms.. joo joo.... Ameriikkalaiseen lehdistöön sekin uutinen osu ja upposi. Hölmöjä kun ovat. Lopuksi sekin todettiin, ettei onnistuneet ainakaan niinkuin ovat väittäneet. ;)
   
 10. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Mutta ajattelepa jos tuollaista tekniikkaa olisi... ei tarvittaisi akkuja ollenkaan, kun niinkin pieni kondensaattori lataisi itsensä täyteen silmänräpäyksessä ja siitä riittäisi virtaa ihan hyvin... ja isommasta konkasta ilmeisesti päiväkausiksi :)
   
 11. Tonidali

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/10/06
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  WP
  Tuota samaa jaksoa katsoessa aloin juuri tätä ko. asiaa miettimään, että ei se voi olla mahdollista. Mutta tosiaan, onhan C.S.I:ssä todella hienot 3D-mallinnukset joka asiasta ;)
   
 12. puerco

  puerco

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  saunalahti, 9300, E90
  JA C.S.I Nikon järjestelmäkameroilla voi kuvata LCD kautta. :D KAtsokaan, aina välillä niin käy.
   
 13. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Tuo on hauskaa katsottavaa varsinkin 24:ssä, joku pahis soittaa puhelun. Kunhan puhelu kestää tarvittavan ajan, saadaan koneen näytölle 3d-malli kaupungista ja neliö hakeutuu juuri siihen kohtaan jossa puhelu soitettiin, ja näytölle saadaan sijainti hotellihuonetta myöten:)

  Tästä tuli mieleen, eikö jenkeissä ainakin joissakin puhelimissa oo gps-siru hätäpuheluja tjsp varten? Vai olenko ihan hukassa?
   
 14. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tuo on jenkkien E911-vaatimus, mutta käytännön syistä ei kovinkaan monesta luurista löydy.
   
 15. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Bondissahan nyt kaikki on mahdollista. =D
   
 16. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Taajaan rakennetuilla alueilla, joissa on paljon korkeita rakennuksia (Vegas, Manhattan jne.) on tukiasemat lähes joka rakennuksessa, joissakin jopa useita. Tällä saadaan paikannus huomattavasti tarkemmaksi. Huonekohtaiseen paikannukseen ei toki päästä (pelkällä solun paikannuksella), mutta rakennuskohtaiseen useinkin. Lisäkikkailulla voidaan paikannusta tehostaa huomattavasti.
  On toki kotimaassakin tukiasemia rakennuskohtaisesti, mutta vähemmän.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tässä se näytettiin... Bondissa. Siksi en uskonut. Toki jos on erittäin tiheästi semmonen paikallistaminen olisi mahdollista ja pitemmällä aikavälillä jos seuraisi ja nimenomaa päättelemällä rakennus. Rakennukset voi olla hyvinkin kookkaita. 50m on vain sellanen matka että sen tarkemmin puhelinkaan ei osaa ilmoittaa etäisyyttään tukiasemasta kun netmonitorilla katsoo. Samallalailla on helppo huijata vaikka lukittautumalla yhteen tukiaseman kerrallaan jotta saa laajemman alueen missä liikkua. Siksi kait aikanaan vankien tietyistä puhelinmalleista luovuttiin. Itsekin sain modauksesta yhteenottoja niihin aikoihin. Netmonitor oli siitä kätevä, että sen voi koska vaan hävittää näkyvistä. 1800 kotomaassamme ja 1900 verkko jenkeissä on huomattavasti tiheämpi kuin 800 tai 900 verkko.. tietty AOA vaatisi lisäpalikoita verkkoon jo sillä heluaa tarkemmin. Tässä pääsäntösesti lista, mihin tarkkuuksiin päästään. Tietty maaseudulla se päättely on helpompaa nyt muutenkin...

  Solupaikannus (Cell-ID) 0,2-10km
  Tulokulmapaikannus (AOA) 0.1–2 km
  Saapumisaikapaikannus (TOA, TDOA) 100-200 m
  Kulkuero (E-OTD) 50-200 m
   

Jaa tämä viestiketju