Joulun odotusta :)

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja 3210man, 29/9/06.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. 3210man

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/05
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  0
  Tuo virolainen vattuviini oli vähän ätläkkä kokemus. Mutta kun sekaan huljautti vissyä, niin tuloksena oli oikein murea sekoitus. Sen voimin lähdin pohdiskelemaan tuota tulevaa joulua, joka pian iskeytyy olohuoneisiin ja makuuhuoneen vällyjenkin alle erilaisten mainosten voimin.

  Olen hieman huolestunut tästä 'tulevaisuudessa elämisestä'. Joulua aletaan mainostaa tolkuttoman aikaisin ja kevään muotiakin pukataan ulos jo syksyllä. Eli toisin sanoen, luodaan ajan rakenteita kauan ennenkuin tuo aika edes on. Virolaisen vattuviinin voimalla päädyin pelottavaan kysymykseen.

  Entäpä jos ilmakehän lämpeneminen ja kasvihuoneilmiö onkin seuraus tästä 'tulevaisuuteen kurkottamisesta' ja tällaisista kauaskantoisista suunnitelmista. Eli kun me saavutamme sen kevään, meidän todellinen maailmamme törmää noihin abstrakteihin rakennelmiin ja aiheuttaa kitkaa, joka sitten lämmittää ilmakehää. Olenkin aina epäluuloisesti tarkkaillut, kuinka esmeks Kodin Anttilan ulkopuolella on aika sulaa kovallakin pakkasella. No voihan sen tietty laittaa myös hiekotuksen ja suolauksen piikkiinkin, mutta ehkä siellä on jotain outoa tekeillä.

  Anyway, ajattelin laittaa pientä joulun odotuksesta kertovan tarinan lämmitämään kaikkia matkapuhelin com -sivustolla vierailevien henkilöiden mieltä.

  Tuuli huokailee puiden latvoissa ja tanssahtelee metsän keskellä kulkevaa katua pitkin. Katulamput muodostavat kadun varrelle helminauhan, joiden valossa lumisade piirtelee omia kuviotansa tuulen pyörteissä. On aattoilta, ja maassa rauha? Ja katso, rauhaa tuo näky julistaakin, kun kadun varsien talot saavat vitivalkoisen lumipeitteen ja savupiipuista kiemurtelee taivalle savua, jonka tuuli vallattomasti sekoittaa.

  Mutta jotain liikettä tuon huokailevan metsän siimeksessä näyttää olevan, vaikka lumihiutaleet kilvan sitä peittävätkin. Oi sinä kulkija, miksi et ole aattoa viettämässä? Mikä sinut toi tälle kadulle, jota aaton lumisade lempeästi siunaa? Mutta ei tuo kulkija murheen murtamana näytä laahustavan. Eipä ei, jotenkin tuossa lähenevässä hahmossa on jotain vakautta ja tyyneyttä, vaikka kulku vaikuttaakin hieman vaappuvalta.

  Niin tuo kulkija pysähtyy ja arvioi hetken näkemäänsä. Joku tavis iltakävelyllä, toteaisi moni lakonisesti. Pitkä pomppa lumen peitossa, paksut rukkaset kädessä, karvalakki huolettomasti takaraivolla ja reppu selässä. Liekö edes rehellisellä asialla? Mutta kauaspa osuu tämä puolihuolimaton arvio, sillä kulkijan olemus on tosin vaatimaton, mutta kasvoissa on lempeä katse, joka punnitsee vakaasti näkemäänsä.

  Ja niin kulkija arviova katseensa kiinnittyy erääseen taloon, joka tuntuu säteilevän vakautta ja varmuutta tuossa tuulen tohinassa ja lumihiutaleiden baletin keskellä. Ikään kuin tuo talo sanattomasti julistaisi, että minä olen täällä, kun muut ovat kaatuneet ja siirtyneet historian kellastuneille lehdille. Kulkijan silmissä välähtää mielenkiinto ja hän avaa varovaisesti portin, vaikka ei olekaan voyerismiin tahi muihin mielen synkkyyksiin taipuvainen. Hajamielisesti kuusen oksien lumipeitteitä hyväillen hän siirtyy varovasti olohuoneen ikkunan taaksen ja kurkistaa sisään.

  Ja mitä hän näkeekään! Kuin maalaus on tuo aattoa viettävä perhe isovanhempineen, jotka lempeästi auttavat perhettä juhlavalmisteluissa. 'Linux-perhe, yhteiskunnan vakaa ydinperhe!', henkäisee kulkija. 'Tämän talon ikkunoita ei talven julma kuura sinisillä sävyillään maalaile', toteaa kulkija itsekseen ja nyökkää vakaasti. Ja nuo lahjat, miten järjestelmällisesti ne onkaan pinottu. Tässä talossa toimii pakettienhallinta, arvioi kulkija ja ihailee vakaata joulupuuta, jossa on ainakin Släkkärin, Debianin, SuSEn, Fedoran, Ubuntun, Gentoon ja Solariksen logoja liimattuna naruun, joka kiertää joulupuuta. Ja tähden paikalla on hymyilevä Tux, joka katselee myhäillen perheen touhuja.

  Ja tuolla on perheen isäntä. Siinäpä vakaa mies, aprikoi kulkija, ja pitää varmaasti kodin järjestyksessä. Ja ihmekö tuo, onhan isäntä Sudo-kerhon puheenjohtaja. Tämä mies kyllä määrittelee oikeudet ja velvollisuudet sekä selättää pahimmatkin ongelmat. Ja kohta kajahtaakin nauru, kun isoisä valuttaa rollaattoriin integroidusta taskumatista pienet tupsluikkarit jarrukahvaa puristamalla. Näinhän se olla pitää, hymähtää kulkija, komentorivi pitää varttuneemmankin muistin kunnossa ja mielen virkeänä.

  Ja kuinka kauniisti lapset leikkivät joulupuun ympärillä laulaen tuttua "Distroja äidin oomme kaikki, oomme kaikki, oome kaikki." -laulua. Ja kilpaa kynttilöiden kanssa villkkuu kotoisasti ADSL-modeemin valo. "Gentoo ompi rakennettu, Lilo ompi jo kovolla" -hyräilee äiti ja valmistaa maittavaa ateriaa keittiössä. Mikä rauha ja vakaus, huokaisee kulkija ja vaipuu syviin mietteisiin.
   
 2. 3210man

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/05
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  0
  Kulkijan hartaan mietiskelyn keskeyttää jokin. Hän kurtistaa hetken kulmiaan ja vilkaisee ympärilleen. Tuo naapuriltalo? Kulkija punnitsee hetken tilannetta ja siirtyy hitaasti portista naapuripihalle. Jotain outoa tässä talossa on, sillä kulkija maastoutuu pihan lumilinnan suojiin ja tarkkaillee taloa kokoontaitettavan matkaperiskoopin avulla.

  Tuo talo....se on kyllä jykevintä Älväriä, mutta tuntuu silti olevan jatkuvasti kaatumaisillaan ja aina valmis nielaisemaan vaikka koko kadun. Ikkunointi tuijottaa synkkänä pihaa. Kulkija taittaa periskoopin kokoon ja pureskelee mietteliäänä peukalonsa kynttä. Pelottava talo, toteaa kulkija, mutta tottahan joulumieli pitää matalaankin majaan saada. Niinpä hän hiipii hiljaa talon luo ja kurkistaa sisään. Onpa sotkuinen työpöytä, tuhahtaa kulkija ja siirtyy olkkarin ikkunan taakse.

  'Voi sitä surun määrää!', hönkäisee kulkija, mutta ikkunasta kimpoava lämmin henkäys huurruttaa kulkijan piilolinssit ja romahduttaa näkyvyyden nollaan. Kulkija kyykistyy ripeästi ja ruiskuttaa piilolinsseihinsä Biltemasta ostamaansa sumutetta, joka estää huurteen muodostumista. Silmiänsä siristellen kulkija nousee ja vilkaisee nopeasti ikkunasta sisään.

  Ei tämä ole mikään jouluinen ikkuna, murehtii kulkija. Joulupuu on vahvasti kallellaan ja koko ajan kaatumaisillaan. Lahjat ovat voimakkasti pirstoutuneet ympäri lattiaa ja hidastaa koko perheen toimintaa. Isäntä ei ole lainkaan tehtäviensä tasalla, sillä Windows-kodissa jokainen on oletusarvoisesti kodin herra. Ja jälki on sen mukaista.

  Isovanhemmat ovat keskittyneinä läppärin ääressä. Mikä siellä nyt niin tarkkuutta vaatii, pohtii kulkija pahaa aavistellen ja kaivaa repustaan minikokoisen Hubble-taskuteleskoopin. "Anna meille hjuva pankki tunnusluku, spasiiba.", julistaa sivu. Kulkijan sydäntä kylmää. Julmaa khalastusta kesken hartaimman jouluhetken! Ja mitä on tuo itku ja valitus? 'Kotisivu vaihtuu ja pomppuikkunat peittävät kaiken', nyyhkyttää poika ja etäiset plops-äänet kertovat ikävästä haittaohjelmatartunnasta. "Kone kaatui ja nyt on ruutu sininen", valittaa tyttö. Ja suru valtaa kulkijan mielen, kun turhautunut isäntä alkaa määrätietoisesti tuhota viskipulloa todettuaan, että ei tämä bluutuutti oikein toimi tuon Windowsin kanssa. Nokian känny on pieleen männy. Ja keittiöstä kuuluva etäinen rytinä kertoo, että ei siellä mikään jouluateria ainakaan valmistu. Taisi ruokapöytä kaatua, aprikoi kulkija apeana.

  Kulkija istahtaa hangelle ja lausuu haikeana:

  Jos olisi koneissasi Linuksi,
  pääsisit perheesi kanssa sinuksi.
  Käyttiksenä kun olisi vaikka Släkkäriä,
  olisi joulupöydässä aattona muutakin kuin näkkäriä.
  Mutta miksi päätti isäntä Windowsista maksaa,
  siitä huoltomiehet vetävät hurjaa taksaa.
  Ken Lilon avulla konettansa buuttaa,
  hän voi hetkessä elämänsä kulun muuttaa.
  Siispä tälle perheelle syntyypi välittömästi vaikka Gentoo,
  on elämä joulupäivänä täsää taloudessa mukavan rentoo.

  Hyräillen kaivaa kulkija mittavasta repustansa läppärin ja napsauttaa sen päälle. Ei estä tuisku ja tuiverrus tämän koneen toimintaa, sillä onhan pingviini Tux arktiseen ilmanalaan karaistunut veitikka. Ja kohta käy lämmin henkäys talviyössä, kun Gentoon asennusromput valmistuvat kulkijan hellässä huolenpidossa.

  "Tarkistetaan vielä kuitenkin imagen tarkistussumma, ettei ole tunnelma huomenna perheessä tumma', päättää kulkija." ja kohta valmistuvat asennusromput, jotka kulkija sujauttaa pakettiin. Paketin kulkija piilottaa nerokkaan huomaamattomasti portaille, sillä Windows-miehen jakamattoman huomion saa ainoastaan kaatamalla hänet.

  Vihellellen vetäytyy kulkija takavasemmalle ja luo vielä viimeisen silmäyksen Älväriin. Huomenna se on kadun ylpeys, perhe reipas ja eheä. Ja niin tuo kulkija lähtee kävelemään katua pitkkin katuvalaistuksen helminauhan loisteessa. Ja kohta lumisateen tanssahteleva viitta kietoo kulkijan syleilyynsä.

  Hyvää joulun odotusta matkapuhelininfon foorumilaisille! Muistetaan rakkaitamme Ilfordilla ja linuksilla ja laitetaan suu makeaksi kinuskilla. :)
   
 3. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No sinä olit kyllä ensimmäinen tänä vuonna.
   
 4. Crossfade

  Crossfade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/02
  Viestit:
  2011
  Tykkäykset:
  0
  Hahaha miten tajuton mielikuvitus 3210manilla on :D Mahtaa olla baari-illat mahtavia tämän kaverin kanssa.. Nauraa saa kippurassa ;D
   
 5. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  TT is back?
   
 6. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  aika pitkään saa tämä ketju olla ilman lukkoa
   
 7. Crossfade

  Crossfade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/02
  Viestit:
  2011
  Tykkäykset:
  0
  Ei oo.. TT on niin vajaa että sen huomaa jo muutamasta lauseesta mitä suustaan päästää.

  Ja näyttää 3210manille maistuvan Justin Timberlake ja TT on niin täys heviurpo ettei ikinä kuuntelis semmosta.
   
 8. 3210man

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/05
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  0
  Kuka ihme on TT? :?
   
 9. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
 10. 3210man

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/05
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä, Apache. Joo, onhan tuossa TT:n jutussa tietysti hieman himmeitä värisävyjä. Tosin se ei minun sanomanani kuullosta välttämättä kovinkaan vakuuttavalta.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju