Mobiili.fi Joululahjavinkit: Tämän hetken parhaat ja tehokkaimmat älypuhelimet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2112
  Tykkäykset:
  4
  Syksyn ja alkutalven aikana on nähty lukuisia mielenkiintoisia uusia huippupuhelimia. Uudet lippulaivapuhelimet tarjoavat myös käyttöjärjestelmän osalta jokaiselle jotakin, sillä mukana ovat sekä Android, iOS että Windows. Puhelimia ei käyttöjärjestelmän osalta kannata paremmuusjärjestykseen laittaa, sillä jokaisella käyttäjällä on omat mieltymyksensä, ja samoin kolme eri käyttöjärjestelmää vastaavat kukin erilaisiin tarpeisiin.

  Huippupuhelimien teknologia on tätä nykyä hyvin korkealla tasolla, joten mikä tahansa tämän artikkelin laitteista tarjoaa rutkasti suorituskykyä esimerkiksi pelikäyttöön. Lisäksi valmistajat kiinnittävät nyt huomiota myös käytön mukavuuteen ja laitteiden tarjoamaan fiilikseen esimerkiksi muotoilun ja materiaalivalintojen osalta.

  Apple iPhone

  Applen iPhonet ovat vuodesta toiseen suosittuja laitteita. Kuluneen syksyn uutuusmallit ovat 6s ja 6s Plus. Uutuuksina tälle vuodelle 6s-mallit toivat näytön voimakkaan painalluksen tunnistavan 3D Touch -ohjauksen, tehokkaan A9-suorittimen, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 12 megapikselin kameran. Lisäksi rungon materiaalina käytetty alumiini on aiempaa vahvempaa. Keskinäisinä eroina 6s- ja 6s Plus -malleilla ovat näytön koko, joko 4,7 tai 5,5 tuumaa, sekä optinen kuvanvakain, joka löytyy vain isommasta Plus-mallista. iPhone 6s -mallit ovat saatavilla neljänä eri värivaihtoehtoina ja joko 16:n, 64:n tai 128 gigatavun tallennustilalla varustettuina. Suositushinnat ulottuvat 759 eurosta 1089 euroon laitteen koosta ja tallennustilasta riippuen.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus ja 6s


  Uusimpien mallien lisäksi Apple myy edelleen myös viimevuotisia iPhone 6- ja 6 Plus -malleja hintahaarukassa 649 – 859 euroa ja toissavuonna esiteltyä, neljätuumaisella näytöllä varustettua iPhone 5s -mallia tallennustilasta riippuen joko 519:n tai 569 euron hintaan.

  Samsung Galaxy S6

  Samsungin huippupuhelimia tänä vuonna ovat olleet Galaxy S6 -mallit. Keväällä esiteltiin 5,1-tuumaisilla näytöillä varustetut Galaxy S6 ja Galaxy S6 edge, ja syksyllä julkaistiin vielä 5,7-tuumaisella näytöllä varustettu Galaxy S6 edge+. Kaikki S6-mallit on varustettu Samsungin omalla, tehokkaalla suorittimella ja Samsungin itse muokkaamalla Android Lollipop -käyttöjärjestelmällä. Edge+ eroaa pienemmistä versioista näytön koon ja ulkomittojen lisäksi vain keskusmuistin osalta. Pienemmissä malleissa RAM-muistia on kolme gigatavua, kun isommassa mallissa sitä on neljä gigatavua.

  [​IMG]
  Samsung Galaxy S6 ja S6 edge


  Kaikki S6-mallit ovat käytettävyydeltään erinomaisia ja esimerkiksi niiden kamerat ovat niin kuvanlaadultaan kuin nopeudeltaan esimerkillisiä. Samoin myös laitteiden näytöt hakevat vertaistaan. Edge ja edge+ ovat myös mielenkiintoisen näköisiä, kiitos reunoiltaan kaareutuvien näyttöjen. Galaxy S6 -mallien hintahaarukka alkaa noin 549 eurosta ja jatkuu 949 euroon asti.

  Sony Xperia Z5

  Sonyn syksyn lippulaivamalli Xperia Z5 on saatavilla kolmessa eri koossa. Tarjolla on 5,2-tuumaisella näytöllä varustettu Xperia Z5, 4,6-tuumaisella näytöllä varustettu Xperia Z5 Compact ja 5,5-tuumaisella, hurjan tarkalla 4K-näytöllä varustettu Xperia Z5 Premium.

  Kaikki Z5-mallit käyttävät Qualcommin tehokasta Snapdragon 810 -suoritinta, jonka tukena Compact-versiossa on kaksi gigatavua RAM-muistia, kun isommissa malleissa muistia löytyy kolme gigatavua. Compact on, kuten nimestäkin voi päätellä, varsin kompaktin kokoinen, ja on tätä nykyä yksi harvoja pieniä ja silti tehokkaita älypuhelimia.

  [​IMG]
  Sony Xperia Z5


  Sonyn Z5-mallien etuina ovat mainio akkukesto, todella erinomainen kameran kuvanlaatu sekä vesi- ja pölytiiviys. Uintireissuile Sonyja ei kannata ottaa, mutta ne selviävät ongelmitta esimerkiksi vesisateessa. Sisäistä tallennustilaa kussakin mallissa on 32 gigatavua, ja lisää saa tarvittaessa muistikortilla. Sony Xperia Z5 Compact maksaa noin 529 euroa, Z5 noin 729 euroa ja Premium noin 849 euroa.

  Nexus

  Googlen ja eri laitevalmistajien yhteistyönä syntyneet Nexus-puhelimet ovat mielenkiintoisia laitteita. Laitteet on varustettu niin sanotulla puhtaalla Android-käyttöjärjestelmällä, eli Android toimii niissä sellaisena, kuin Google on sen suunnitellut, ilman laitevalmistajien omia lisäyksiä. Lisäksi Nexukset saavat aina uusimman version Androidista sitä mukaa kun Google julkaisee päivityksiä. Tänä vuonna julkaistiin kaksi erilaista Nexus-puhelinta, LG:n valmistama Nexus 5X ja Huawein valmistama Nexus 6P.

  [​IMG]
  Nexus 5X ja Nexus 6P


  Uusista Nexus-malleista 5X on varustettu 5,2-tuumaisella näytöllä, Snapdragon 808 -järjestelmäpiirillä ja kahden gigatavun RAM-muistilla. Metallikuorinen Nexus 6P taasen sisältää 5,7-tuumaisen näytön, Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin ja kolmen gigatavun RAM-muistin. Molemmista löytyy myös muun muassa sormenjälkitunnistin ja mainiosti toimiva 12,3 megapikselin kamera. Nexus 5X:llä on hintaa tallennustilan määrästä (16 tai 32 gigatavua) riippuen 479 tai 529 euroa, kun taas 6P:llä on hintaa 649, 699 tai 799 euroa, tallennustilan ollessa 32, 64 tai 128 gigatavua.

  Microsoft Lumia 950

  Microsoft julkaisi pitkän odottelun jälkeen syksyllä kaksi uutta lippulaiva-Lumiaa, jotka yhdistävät huippuluokan älypuhelintekniikan uuteen Windows 10 Mobile-käyttöjärjestelmään. Uusista malleista Lumia 950 on varustettu 5,2-tuumaisella näytöllä ja Snapdragon 808 -järjestelmäpiirillä, kun taas Lumia 950 XL käyttää 5,7-tuumaista näyttöä ja Snapdragon 810 -piiriä. Muilta osin laitteiden tekniikka on hyvin pitkälti yhtenevää. Yhteisiä ominaisuuksia malleille ovat muun muassa langaton lataus sekä huippu-Lumioille tyypilliseen tapaan erinomainen takakamera, joka käyttää muun muassa kolmen LEDin salamavaloa, optista kuvanvakainta ja ZEISSin optiikkaa. Hintaa pienemmällä Lumialla on 599 euroa, XL-mallin maksaessa 699 euroa.

  [​IMG]
  Lumia 950 XL

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju