Mobiili.fi Jotakin todella outoa: kaksi Android-Nokiaa testaustiedoissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  ”Nokia 5320” Androidilla GeekBenchin tiedoissa.


  Suositun GeekBench-testaussovelluksen tilastoihin on ilmestynyt kaksi uutta väitettyä Android-pohjaista Nokia-laitetta – ja mukana seuranneet tekniset ovat todella erikoisia.

  GeekBench-tulokset voivat olla väärennettyjäkin, mutta siinä tapauksessa voisi ajatella houkutuksena olleen perinteisempien huippuluokan ominaisuuksien esittäminen.

  Kuten Nokiapoweruser-sivusto kertoo, 10. elokuuta GeekBenchiin on kirjatunut ”Nokia RM-1490” ja 19. elokuuta ”Nokia 5320”, molemmat Androidilla varustettuna.

  Näistä ”Nokia 5320”, joka jakaa nimensä muinaisen Symbian-puhelimen kanssa, on tietojen mukaan ollut varustettuna Android 4.4.4 -versiolla, Qualcommin neliytimisellä järjestelmäpiirillä, jonka suoritinytimet ovat käyneet 2,27 gigahertsin kellotaajuudella sekä 2 gigatavulla RAM-muistia.

  Kyseeseen tuleva järjestelmäpiiri voisi olla esimerkiksi Snapdragon 821, mutta siihen yhdistettynä nähty pieni RAM-muisti kummastuttaa. Lisäksi Android-versio alkaa olla jo varsin ikääntynyt.

  Vielä ikääntyneempi Android-versio, 4.2.2, kuitenkin on tietojen mukaan ollut toisessa ilmestyksessä, ”Nokia RM-1490” -nimellä tilastoissa kulkevassa väitetyssä laitteessa. RM-alkuinen numerointi seuraa Nokian aiempaa tuotenimijärjestelmää.

  ”Nokia RM-1490” tarjoaisi tietojen mukaan yllättäen AMD:n A8-5545M-suorittimen, joka on käynyt 500 megahertsin kellotaajuudella. Tälle on vaikea keksiä järkevää selitystä. Lisäksi RAM-muistia on mukana myös 2 gigatavua.

  Mitä tästä kaikesta voidaan sitten päätellä?

  Ei paljoakaan.

  Edelleenkin tulevien Androidilla varustettujen Nokia-laitteiden osalta ollaan aika lailla tilanteessa, että tiedetään jotain olevan varmasti olevan tulossa. Nokia on solminut HMD globalin kanssa sopimuksen Nokia-merkkisten Android-laitteiden markkinoille tuomisesta lisensoimalla tuotemerkkinsä ja patenttejaan.

  Kuten jo edellisen kerran Nokian ja tulevien Android-laitteiden oltua puheissa esillä totesimme, ei tulevista Android-Nokioista oikeasti tiedetä vielä käytännössä mitään.

  Näin on asianlaita yhä nytkin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju