Jopa kymmeniä suomalaisuhreja päivittäin – älä usko näitä vakuuttavia suomenkielisiä Apple...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22351
Reaktiopisteet
216

Älä lankea tällaiseen sähköpostiin. Linkit eivät oikeasti vie Applen sivuille.


Viestintäviraston mukaan luottokorttitiedot ja verkkopankkitunnukset varastamaan pyrkivä Apple ID -huijauskampanja kerää jopa kymmeniä suomalaisuhreja päivittäin ja yhteensä näin jo arvioituna toista tuhatta. Helsingin Poliisin mukaan rikosilmoituksia on aiheesta tehty jo yli 30 kappaletta.

Apple ID -huijaukset alkoivat jo lokakuussa ja huijaussähköpostien tulva tuntui jälleen kiihtyvän joulukuun alkupuolella.

Huijaussähköpostit kertovat esimerkiksi tehdystä pyynnöstä nollata Apple ID -salasana. Luotettavan näköiseksi muun muassa do_not_reply@apple.fi-sähköpostiosoitteella ja appleid.apple.com-linkillä väärennetyn sähköpostin sisältämät linkit vievät todellisuudessa huijaussivustolle.


Huijaussähköpostin linkit vievät vakuuttavan näköiselle sivulle. Tietoja ei kuitenkaan pidä syöttää, sillä ne päätyvät vääriin käsiin.


Sähköpostien linkit ohjaavat todellisuudessa muulle kuin Applen, mutta vahvasti Applen oikeaa muistuttavalle sivulle ei missään nimessä kannata syöttää omia Apple ID -tietojaan, sillä ne päätyvät tämän jälkeen huijareille, jotka pääsevät tiedoilla käsiksi kaikkiin Apple-tilin sisältämiin tietoihin. Sähköposteissa linkitetyn sivun tunnistaa huijaukseksi käytännössä vain selaimen näyttämästä osoiterivistä, joka ei kerro Applesta.

Lisäksi tietojen syöttämisen jälkeen tapahtuu ohjaus syöttämään luottokorttietoja tilin todentamiseksi ja lopulta verkkopankkitunnuksia. Annetut tiedot päätyvät myös huijareille ja voivat johtaa taloudellisiin menetyksiin.

Viestintävirasto antaa seuraavat toimintaohjeet:


Mikäli epäilet, että olet erehdyksessä antanut Apple ID -tunnuksesi tietojenkalastelusivulle, vaihda välittömästi salasanasi osoitteessa https://appleid.apple.com. Käytä yksilöllistä salasanaa, jota et käytä muissa palveluissa. On suositeltavaa ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistus.

Mikäli epäilet, että olet erehdyksessä antanut luottokorttitietosi tietojenkalastelusivustolle, ota heti yhteyttä kortin myöntäjään (esimerkiksi pankki). Lisätietoja: Ohjeita kortinhaltijalle (Nets)

Mikäli epäilet, että olet erehdyksessä antanut verkkopankkitunnuksesi tietojenkalastelusivustolle, ota heti yhteyttä tunnukset myöntäneeseen pankkiin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom