Mobiili.fi Jopa 5 vuoden vankeus uhkaa venäläismiestä – pelasi Pokémon GOta kirkossa ja videoi sen...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Pokémon GO.


  Pokémon GOta on pelattu ja Pokémoneja jahdattu monissa epäsopimattomissa paikoissa.

  Venäläismies Ruslan Sokolovskille hänen tempauksensa voi kuitenkin tuoda ikävämpiä seuraamuksia, kertoo muun muassa brittilehti Guardian. Hän kuvasi Pokémon GO -pelailunsa jekaterinburgilaisessa kirkossa ja video julkaistiin YouTubessa 11. elokuuta. Nyt syyskuun alkupuolella viranomaiset julkaisivat lausunnon, jonka mukaan 21-vuotiasta miestä syytetään vihamielisyyteen yllyttämisestä sekä uskonnon loukkaamisesta.

  Sokolovskia pidetään nyt pidätettynä kaksi kuukautta ja lopulta hän voi saada teoistaan jopa viiden vuoden vankeustuomin.

  Pokémon GOta ei ole vielä virallisesti edes julkaistu Venäjällä. Peliin on suhtauduttu maassa virallisilta tahoilta epäillen ja pahansuovasti.


  Luonnollisesti draamaa Venäjällä riittää. Muun muassa Venäjän ortodoksisen kirkon edustaja Vladimir Legojda on kommentoinut, ettei pidätyksellä olisikaan tekemistä Pokémon-pelailun kanssa kirkossa. Sokolovski on jo aiemmin toiminut aktiivisesti eri aiheita ja asioita kritisoiden, mikä voisi laajemmin olla syynä kiinniottoon.

  Sokolovskin vapauttamista on tuettu Twitterissä #FreeSokolovsky-tunnisteella varustetuilla twiiteillä ja myös Pokémon GO -pelikokoontumisia on suunniteltu tuen osoittamiseksi.

  Mielenkiintoisesti myös aiemmin vastaavista syytöksistä, joista Pokémon-pelaajaa nyt syytetään, tuomittu Pussy Riot -ryhmä on Twitter-tillään ottanut kantaa asiaan.


  2 criminal articles & up to 5 years in jail

  for catching fucking pokemons in a church#FreeSokolovsky pic.twitter.com/enTl2UnNRL

  — Pussy Riot (@pussyrrriot) September 3, 2016  A Russian kid was sent to jail for playing Pokemon Go in church. He faces 5 years jail.#FreeSokolovskyhttps://t.co/Xy47YA8xJB

  — Pussy Riot (@pussyrrriot) September 3, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju