Mobiili.fi Jollan perustajat avaavat startup-kiihdyttämön: vie firmat Aasiaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Slushin lavalla Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio kertoi Jollan perustajien perustavan uuden Jolla Adventures Accelerator -kiihdytysohjelman pohjoismaisille startup-yrityksille.

  Jolla Adventures on Antti Saarnion ja Sami Pienimäen hanke Jollan rinnalle. Sen on tarkoitus keskittyä finanssiteknologian, esineiden internetin (IoT) sekä kuluttajainnovaatioiden pariin.

  Tarkoituksena on viedä yrityksiä Aasian markkinoille, Kiinaan ja Intiaan, mistä Jollalla työskenneillä on paljon kokemusta. Jolla Adventures tarjoaa osana kiihdyttämöään myös startupeille 200 000 dollaria siemenrahoitusta, verkostojaan ja kokemustaan sekä apua oman liiketoimintakonseptin todistamiseen.

  [​IMG]
  Jolla Adventuresin sisältö


  Ensimmäiseen Hong Kongissa pidettävään kiihdyttämön ohjelmaan poimitaan viisi startup-yritystä. Ensimmäinen Jolla Adventures -kiihdytysohjelma alkaa vuoden 2016 alkupuolella. Hakuaika on nyt alkanut ja se päättyy 15.12.2015.

  “Meidän tukemme sisältää paljon muutakin kuin pelkkää rahoitusta. Start-up-maailman osaajina tuemme valittuja hankkeita alusta loppuun”, kommentoi Saarnio. “Jolla Adventures voi toimia mentorina, tuotekonseptien ja demojen rakentajana sekä yhteyksien luojana laitevalmistajiin, myyntikanaviin ja yrityspalveluihin.”

  Lisäksi Jollan Saarnio kertoi tänään Jollan Intex-yhteistyön laajentamisesta. Intexiltä on tulossa Sailfish-puhelimia myös länsimarkkinoille.

  Kiihdyttämön perustus on uusi avaus Jollaan liittyen. Jolla itsekin edelleen etsii elinkykyisen liiketoiminnan mahdollistavaa liiketoimintamallia. Yritys on pitkään puhunut fokuksen olevan laitemyynnin sijaan ohjelmiston lisensoinnissa, mutta toistaiseksi käytännössä kaikki bisnes on syntynyt juuri laitteista. Intex-avauksenkin todelliset tulokset ovat vielä näkemättä.

  Kiihdyttämöllään Jollan perustajat pyrkivät hyödyntämään kaikkea sitä kertynyttä tietotaitoa, jota heille ja ympärillä oleville ihmisille on kertynyt viime vuosina mobiilimarkkinoilla kamppailusta.

  “Me tiedämme kokemuksesta miten haastavaa start-up-elämä voi olla”, sanoo Jolla Adventuresin perustaja Antti Saarnio. “Perustimme mobiiliyhtiö Jollan vuonna 2011 tavoitteenamme muuttaa mobiilimaailma. Useiden tuotelanseerausten ja 50 miljoonan dollarin investointikierrosten ansiosta meillä on suuri määrä kokemusta ja osaamista laite- ja ohjelmistobisneksestä. Meille on muodostunut myös erittäin laaja verkosto aasialaisiin rahoitus- ja muihin kumppaneihin. Kontaktiverkoston tärkeyttä menestymisessä ei voi yliarvioida.”

  “Nyt haluamme auttaa meille kertyneen osaamisen ja verkostojen pohjalta myös muita loistavia start-uppeja menestymään. Lupauksemme start-upeille on selkeä: mikäli sinulla on mullistava tuoteidea ja tiimi, me autamme sinua löytämään rahoitusta, kontakteja ja resursseja”, Saarnio jatkaa.

  Päivitetty: Artikkelissa mainittiin alun perin Jollan perustavan kiihdyttämön. Sen perustajat ovat kuitenkin Jollan perustajiin lukeutuvat Antti Saarnio ja Sami Pienimäki itsenäisesti.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju