Mobiili.fi Jollan käyttöjärjestelmä pinkaisi Venäjälle – tällainen on uusi Sailfish-puhelin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  Suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmä näyttäisi vähitellen saavan parempaa jalansijaa älypuhelinmarkkinoilla. Tuoreimpana Venäjältä kantautuu uutisia uudesta Oysters SF -puhelimesta, joka päihittää aiemmat Sailfish-puhelimet useallakin saralla.

  [​IMG]

  Oysters SF:ää ei voi varsinaisesti huippupuhelimeksi kutsua, mutta sen tekniset ominaisuudet päihittävät kirkkaasti alkuperäisen Jolla-puhelimen ja potkua löytyy myös enemmän kuin aiemmin tänä vuonna julkaistusta Intex Aqua Fishistä (tai Jolla C:stä, joka käytännössä on Aqua Fish uudelleenbrändättynä).

  Näyttö Oysters SF:ssä vastaa pääpiirteittäin Aqua Fishiä, eli kyseessä on viisituumainen ja tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikselin IPS-näyttö. Siinä missä Aqua Fish käyttää Qualcommin Snapdragon 212 -järjestelmäpiiriä ja neliytimistä suoritinta, hyrrää Oysters SF:n sisällä MediaTekin kahdeksanytimisellä suorittimella varustettu MT6753 -piiri. Muistimäärät Oysters SF:ssä vastaavat Aqua Fishiä, eli RAM-muistia on kaksi gigatavua, sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua ja muistikorttipaikka tukee enintään 32 gigatavun kortteja.

  Myös kameraosastolla Oysters SF päihittää intialaisen pikkuserkkunsa, ainakin tarkkuuksien osalta, sillä laite sisältää viiden ja 13 megapikselin kamerat, kun Aqua Fishissä tarkkuudet ovat kaksi ja kahdeksan megapikseliä. Samoin akku venäläispuhelimessa on isompi, kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia.

  Oysters SF on Venäjän markkinoille suunnattu puhelin, joka näillä näkymin ei ole tulossa myyntiin Suomessa. Laitteen hinnasta tai julkaisuajankohdasta ei vielä ole tietoa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju