Jolla lupaa nyt ”jännittäviä julkistuksia” – ei vieläkään varaa tablettirahojen...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216

Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.


Nokian jälkeensä jättämän MeeGon perustuksista syntynyt Jolla on täyttänyt viisi vuotta ja keskittyy tänä vuonna ensisijaisesti kehittämänsä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän alueelliseen lisensointiin, toteaa yksi Jollan perustajista, toimitusjohtajaksi noussut Sami Pienimäki uudessa kirjeessään Jolla-ja Sailfish-yhteisölle.

Viime vuonna Jolla eteni Venäjällä, jossa se kertoi ensimmäisestä alueellisesta lisensointidiilistä. Venäjällä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän on lisensoinut ja sitä kehittää nyt Jollan kumppanina venäläinen Open Mobile Platform -yhtiö. Sen on kerrottu kustomoivan ja jatkokehittävän Sailfishiä Venäjän markkinoiden tarpeisiin sekä luovan myös kehittäjäyhteisöä. Sailfish on virallistettu Venäjällä ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä valtion hankintoihin.

Kaikki Sailfish-kehitys ei kuitenkaan tapahdu Venäjän tarpeisiin, toppuuttelee Pienimäki. Sen sijaan Jollan tavoitteena on siirtää vastaava malli myös muualle – fokuksessa ovat edelleen BRICS-maat eli Venäjän ohella suunta on muun muassa Brasiliaan, Intiaan, Kiinaan ja Afikkaan. ”Massiivinen Kiinan markkina on avainasemassa oleva strateginen tilaisuus Jollalle tänä vuonna, ja tavoittelemme sitä vahvasti”, toteaa toimitusjohtaja Pienimäki.

Lisäksi vuonna 2016 Jolla lanseerasi keväällä Intexin kanssa Aqua Fish -puhelimen Intiassa, mutta Intex ei ole aikeissa julkaista puhelimelle seuraajaa ja yhteistyö näyttää kuivuneen kasaan. Jollan Intexille kehittämä Aqua Fish -laite julkaistiin myös Jollan kehittäjäyhteisölle Jolla C -nimellä. Lisäksi Pienimäki mainitsee Turingin aloittaneen Sailfish-puhelinten toimitukset.

Uutisia Jolla aikoo kertoa helmikuun lopulla mobiilialan vuotuisessa jättitapahtumassa Mobile World Congressissa. ”Sailfish OS tulee olemaan siellä yhteistyössä kumppaneiden kanssa, ja voitte odottaa kuulevanne joitakin jännittäviä julkistuksia viikon aikana”, Pienimäki toteaa.

Jolla suunnittelee myös uusia Sailfish-yhteisölaitteita, mutta toistaiseksi näistä ei vihjata mitään enempää. Mahdollista toki on, että kyse olisi vain Sailfishin tukemisesta jo valmiissa Android-laitteessakin aivan uuden Jolla-laitteen sijaan.

Jollan maineeseen suuren lommon löi sen sekoilu tabletin kanssa parisen vuotta sitten. Tabletit jäivät tulematta suurimmalle osalle sellaisen ennakkotilanneista. Jolla on palauttanut toistaiseksi rahoista kullekin tilaajalle vain puolet. Toinen puolisko on luvattu palauttaa Jollan taloudellisen tilanteen sen salliessa ja loppurahoja on odotettu palautettavaksi alkuvuoden aikana.

”Emme ole aivan vielä valmiita mutta työskentelemme kovin taloudellisen tilanteemme parantamiseksi, mikä mahdollistaisi loput rahojen palauttamisesta. Tiedän sen olevan paljon pyydetty, mutta pysykää kärsivällisinä meidän kanssa tällä haastavalla matkalla. Meillä on nyt hyvä näkymä vuodelle, ja toivomme viimeistelevämme tämän projektin niin pian kuin mahdollista”, toteaa Pienimäki kirjeessään tablettirahapalautusten tilanteesta.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom