Mobiili.fi Jolla löysi rahoituksen – tablettitilausten kohtalo kuitenkin kysymysmerkki

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Jolla Tablet


  Jolla on löytänyt rahoituksen Sailfish-käyttöjärjestelmänsä kehitystyön jatkamiseen. Asiasta kertoi Jollan perustajiin lukeutuva hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio irc-keskustelussa ja Twitterissä. Virallisesti Jolla kertoo laajemmin rahoitustilanteestaan huomenna.

  ”Olemme saaneet rahoituksen Sailfish OS -kehitykseen sijoittajiltamme. Tämä tarkoittaa, että puheet Jollan kuolemasta ovat olleet vahvasti liioiteltuja”, totesi Saarnio.

  [​IMG]
  Jollan Antti Saarnio


  Monia Jollan rahoitus kiinnostaa erityisen paljon sen takia, että he odottavat ennakkotilaamaansa Jolla Tablet -laitetta, joiden toimitukset ovat pahasti myöhässä ja toistaiseksi kokonaan keskeytyksissä. Uudetkaan rahoitusuutiset eivät vielä tuo ratkaisua Jollan tablettipulmiin.

  ”Saimme rahoituksen varmistettua vasta eilen ja analysoimme nyt eri vaihtoehtoja, mitä tehdä Tabletgaten kanssa”, Saarnio kertoo. Saarnion mukaan Jolla pitää joulun jälkeen hallituksen kokouksen, jossa tablettien kanssa etenemisestä päätetään. ”Vaihtoehdot ovat rahojen palauttaminen tai tablettien kanssa jatkaminen, mutta sitten luvassa on vielä lisää viivytyksiä”.

  Vuoden 2014 Slushissa esitellyn tabletin toimitusten piti alkaa jo toukokuussa, mutta vain kädellinen tilaajia on saanut tablettinsa nyt loppuvuodesta. Rahoitustilanteensa kiristyttyä Jolla lopetti toimitukset kokonaan. Ennakkoon maksettuja tablettilaitteita on toimittamatta yli kahden miljoonan euron edestä.

  ”Se on kova päätös”, totesi Saarnio tulevasta tablettipäätöksestä.

  Irc-keskustelussa kyselijät ihmettelivät myös, miksi Jolla Tabletteja on alkanut ilmestymään myyntiin kiinalaisiin verkkokauppoihin. Jolla ei niitä siellä kuitenkaan myy, vaan sen valmistuskumppani on päättänyt itsepäisesti ryhtyä tyhjentämään varastoa. ”Näyttää siltä, että tuotantokumppanimme Kiinassa on alkanut myydä joitakin tabletteja, jotka oli valmistettu ja jotka olivat heillä varastossa. Keskustelemme heidän kanssaan, että he lopettaisivat myymisen välittömästi.”

  Kuten aiemmin on todettu, Jolla pyrkii jatkossa pärjäämään Sailfish-käyttöjärjestelmän lisensoinnilla muille laitevalmistajille. Jollan omat laitteet on aiemmin kerrotusti ollut tarkoitus erottaa käyttöjärjestelmäkehitystä jatkavasta yhtiöstä erilleen, mutta tästä ei ole vielä kuultu lopullisia tietoja.

  Toistaiseksi Jollalla on yksi lisensointisopimus intialaisen Intexin kanssa, jolta odotetaan sen ensimmäistä Sailfish-puhelinta markkinoille. ”Intex-projekti jatkuu, olemme varmistaneet sen eilen ja uusi Sailfish-puhelin on tulossa”, kertoi Saarnio. ”Nämä rahoitusongelmat ovat tietenkin vaikuttaneet yhtiöön ja meidän täytyy nyt korjata laivamme, mutta tärkein asia on, että Sailfish OS -työ jatkuu.” Saarnion mukaan rahoituksen varmistumisesta huolimatta Jollan tilanne on silti yhä erittäin tiukka.

  Jolla kertoi aiemmin noin kuukausi sitten hakeutuvansa yrityssaneeraukseen ja lomauttaneensa työntekijöitään.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju