Jolla julkistaa uutta 27. helmikuuta – luvassa ”uusi yhteistyö merkittävän laitevalmistajan...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103

Sailfish OS 2.0 Jolla-puhelimella


Jolla on kertonut järjestävänsä maanantaina 27. helmikuuta kello 12 paikallista aikaa, Suomen aikaa kello 13, Barcelonassa Mobile World Congressin yhteydessä tiedotustilaisuuden.

Jollan mukaan tulevassa tilaisuudessa tullaan kertomaan merkittävistä uusista lisensointikumppanuuksista Latinalaisessa Amerikassa, uudesta yhteistyöstä merkittävän laitevalmistajan kanssa, asiakasuutisia yhdessä venäläisen kumppanin Open Mobile Platformin kanssa sekä uusista kehitysaskeleista muiden lisensointikumppanien kanssa.

Eilen Jolla katkaisi hiljaisuuden yhtiön ympärillä nykyisin toimitusjohtajana toimivan, yhtiön perustajiin lukeutuvan Sami Pienimäen kirjeellä.

”Sailfish OS tulee olemaan siellä yhteistyössä kumppaneiden kanssa, ja voitte odottaa kuulevanne joitakin jännittäviä julkistuksia viikon aikana”, Pienimäki totesi Mobile World Congressiin osallistumisesta.

Jolla keskittyy tänä vuonna ensisijaisesti kehittämänsä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän alueelliseen lisensointiin.

Viime vuonna Jolla eteni Venäjällä, jossa se kertoi ensimmäisestä alueellisesta lisensointidiilistä. Venäjällä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän on lisensoinut ja sitä kehittää nyt Jollan kumppanina venäläinen Open Mobile Platform -yhtiö. Sen on kerrottu kustomoivan ja jatkokehittävän Sailfishiä Venäjän markkinoiden tarpeisiin sekä luovan myös kehittäjäyhteisöä. Sailfish on virallistettu Venäjällä ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä valtion hankintoihin.

Kaikki Sailfish-kehitys ei kuitenkaan tapahdu Venäjän tarpeisiin, toppuuttelee Pienimäki. Sen sijaan Jollan tavoitteena on siirtää vastaava malli myös muualle – fokuksessa ovat edelleen BRICS-maat eli Venäjän ohella suunta on muun muassa Brasiliaan, Intiaan, Kiinaan ja Afikkaan. ”Massiivinen Kiinan markkina on avainasemassa oleva strateginen tilaisuus Jollalle tänä vuonna, ja tavoittelemme sitä vahvasti”, toteaa toimitusjohtaja Pienimäki.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom