Mobiili.fi Jo kolmas iPhone 7 -ongelma: kuulokepainikkeet lakkaavat toimimasta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2110
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  EarPods-kuulokkeet Lightning-liitännällä.


  Applen iPhone 7:stä on paljastunut jo kolmas tekninen ongelma, joka koskettaa useampia käyttäjiä eikä kyse ole vain harvoista yksittäisistä tapauksista. Tällä kertaa ongelma kietoutuu yhteen uusien Lightning EarPods -kuulokkeiden kanssa: niiden sisältämät painikkeet voivat lakata toimimasta hetken käytön jälkeen.

  Asiasta kertoo muun muassa Business Insider, jonka mukaan Apple on tietoinen ongelmasta ja Applen edustaja on vahvistanut korjauksen ongelmaan olevan tulossa tulevassa ohjelmistopäivityksessä. Päivityksen aikataulusta ei kuitenkaan ole tietoa.

  Ongelma ilmenee satunnaisesti ja hetkittäisesti. Muutaman minuutin kytkemisen jälkeen Lightning-kuulokkeiden sisältämät painikkeet eivät enää toimi, joten niitä ei voi käyttää äänenvoimakkuuden säätämiseen tai musiikin tai muun median toiston ohjaamiseen. Lisäksi normaalisti painikkeilla voisi vielä vastata puheluihin tai aktivoida Sirin, mutta nämäkään eivät ongelman iskiessä enää toimi.

  Hetkellisesti ongelmasta pääsee eroon irrottamalla ja kytkemällä kuulokkeet uudestaan.

  iPhone 7:ssä ei ole enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, joten kuulokkeet laitteeseen voi liittää vain joko langattomasti Bluetoothilla tai Lightning-liitännän kautta – adapterilla tai suoraan.

  9to5Mac kertoo myös Lightning-kuulokkeita vastaavan ongelman koskevan Applen Lightning – 3,5 millimetrin adapteria, joka sammuu käytöstä 5 minuutin jälkeen, jos iPhonen näyttö ei ole päällä, minkä jälkeen myöskään sen kautta kuulokkeiden painikkeet eivät enää toimi. Tämän osalta ei vielä erikseen tiedetä mahdollisen korjauksen tulosta.

  Aiemmin ongelmina iPhone 7:n osalta on raportoitu jo suhinaäänestä kovassa rasituksessa sekä lentokonetilan pysyvästi katkaisemista mobiiliverkkoyhteyksistä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju