Java email ohjelma kokeiltavaksi

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja setsun, 10/7/03.

 1. setsun

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Hei, Tein lähinnä omaan käyttööni java pohjaisen sähköposti ohjelman, joka toimii uusissa javaa tukevissa puhelimissa. Olen levittänyt ohjelmaa julkisesti ja sillä on muutama käyttäjä. Ongelma on siinä, että nämä käyttäjät eivät pahemmin lähetä palautetta ohjelmasta. Minun on hankala kehittää ohjelmaa eteenpäin kun en tiedä käyttäjien tarpeita ja itse tulee aika sokeaksi sille, mitä käyttäjät tarvitsevat. Olisi mukavaa, jos tällä foorumilla olisi halukkaita ohjelman testaajia, jotka voisivat lähettää siittä palautetta. Esimerkiksi onko ohjelma helppo käyttöinen/nopea, onko ohjeistus selkeä, mitä pitäisi lisätä/poistaa ja jne. Ohjelman voi hakea osoitteesta www.setsun.com/Smail.jad (HUOM ISO S-kirjain--> Smail.jad).
  Kyseisellä web sivulla on myös lisätietoa ohjelmasta.

  Kesäterveisin Lauri Parikka.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hienoa.
  Jos jaksat muuttaa otsikon että Java email ohjelma kokeiltavaksi, niin useampi innokas voi löytää ketjun.
   
 3. tane

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Re: Sähköposti ohjelma

  Tekijä voisi hieman valottaa tuon ohjelman toimintaperiaatetta, ottaako se yhteyden suoraan sähköpostipalvelimeen vai onko välissä joku proxy tai vastaava? Jos tuollainen proxy on olemassa, mitä kaikkea se tallentaa lokeihinsa?
   
 4. Shrike

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone, Saunalahti
  Minä asentelen ohjelman jossain vaiheessa (SE P800) ja ilmoittelen sitten mitä pidin. Toivotaan että asia pysyy mielessä ja muistan vielä kertoakin jotain :)
   
 5. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  On Motorola T720 enkä pysty korjaamaan kirjoituksiani asetuksissa! Ei löydy nappia
   
 6. Shrike

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone, Saunalahti
  Ei edes asentunut meikun laitteeseen (P800).
  Loppui tykkänään heti alkuunsa ja väläytti vain "Asennusvirhe" ikkunaa jossa ei lukenut mitään.

  Kerro kun korjaat ja kokeillaan uudelleen.
   
 7. TommiU

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/02
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Siemens S55

  Eipä toimi ei S55:ssä.......

  "Sovellusta ei voida käynnistää"
   
 8. oryhanen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/3/03
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  7250 toimii kaikki muut loistavasti (viestin luku, asetukset, osoitekirjaa en ole vielä kokeillut), mutta viestien lähettäminen ei onnistu. Käytän imap-protokollaa.

  Täytän kaikki viestin kolme kohtaa (vastaanottaja, aihe ja viesti) ja yritän lähettää, tulee vain error: Viestin lähetys epäonnistui.

  Lisäksi näin lukion joskus käyneenä häiritsee sekä ohjelmassa että ohjelman webbisivulla olevat yhdys sana virheet. SORRY!! :)

  Vinkkejä?
   
 9. J^x

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  juu ei oikein vakuuta. Nettisivut todella "hämärät", vähän tietoa ohjelmasta ja pisteeksi i:n päälle ne kirjoitusvirheet.

  Viestin lähetys ei onnistu, sama ongelma kuin edellisellä kirjoittajalla. Viestien hakeminen onnistui sen verran, että pääsi toteamaan uutta postia olevan laatikossa. Itse viestin lukeminen ei kuitenkaan onnistunut. Virheilmoitus tällä kertaa oli, että viesti sisältää liitetiedoston - ei voi avata (tjsp...). Itse testiksi tuon postin lähetin, ei sisältänyt edes liitetiedostoa. Postit eivät tallennu mihinkään, joten vanhan postin lukemiseski joutuu käymään uudestaan postilaatikolla.

  ei ei ei ei ei... Sirius e-mail edelleen oma suosikkini. Tässä olisi ollut lupaavaa tuo useiden postilaatikoiden tuki, mutta kun ei ohjelma toimi niin ei voi mitään.

  lisätän sen verran, että puhelin oli 6610 ja postien hakemiseen käytän POP-protokollaa
   
 10. Sunny boy

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  875
  Tykkäykset:
  0
  Jotenkin tuo Setsun.comin etusivu tuo mieleen ne äidinkielen tuntien tehtävät, joissa piti korjata tekstiin pisteet,pilkut,yhdyssanat ja isot alkukirjaimet. :D
   
 11. setsun

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Vastaus

  Joo ohjelma on täysin amatöörin tekemä ja kuten esiin tuli siinä on näitä lastentauteja. Ohjelma siis ottaa yhteyden ensiksi proxy palvelimeen ja vasta sitten sähköposti palvelimelle. Palvelin ei tallenna mitään tietoja käyttäjästä(jos ei uskota niin voin lähettää proxyn lähdekoodit ne ihan tavallisia php filejä). Seuraavaksi tekijällä on sokeus yhdys sanoja kohtaan en pysty niitä tunnistamaan. Ohjelma ei tue liitetiedostoja sisältäviä viestejä, jotkut sähköposti ohjelmat koodavat ihan tavallisetkin viestit liitetiedosto muotoon, joten niitäkään ei voida avata. Ohjelma ei välttämättä toimi jokaisessa java puhelimessa, vaikka niin sivustolla mainostetaan. Tosin jokainen voi hakea ilmaiseksi ohjelman ja todeta toimiiko se vai ei. Käyttäjien tulee rekisteröidä ohjelma 30:nen käyttöpäivän jälkeen. Tämä siksi, että tiedän aktiivisten käyttäjien määrän ja voin näin arvioida kannattaako ohjelmaa kehittää vai ei.
   
 12. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Mielestäni jos ohjelma on vielä täynnä bugeja, sitä ei todellakaan kannata silloin rekisteröidä (meinnaan, jos siitä pitäisi maksaa). Ei sitä koskaan tiedä, jos kiinnostus ohjelmaa kohtaan tekijällä katoaa kokonaan tms..
   
 13. setsun

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Vastaus

  Joo ohjelma on ilmainen eikä siittä mitään pidä maksaa. En kuitenkaan sanoisi, että ohjelma on buginen. Siittä vain puuttuu tiettyjä ominaisuuksia. Ohjelma ei välttämättä toimi joka java puhelimessa, mutta testi puhelimella ja emulaattorilla se toimii ja niillä ei ole havaittu mitään suuria bugeja. Jos ohjelma on joskus maksullinen niin silloin sen takana on yritys, jolla tietenkin on suurempi vastuu ohjelman kehittämisestä kuin yksityishenkilöllä.
   
 14. J^x

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  no, annetaanpa sitten tarkempaa palautetta, jos vaikka on tarkoitus kehittää tuota ohjelmaa vielä. Hatun noston arvoinen suoritus alkaa tuollaista yksin tehdä, toivottavasti saat kaikki ongelmat ratkaistua.

  Ensinnäkin - ei ole (IMO) mitän järkeä alkaa tekemään ohjelmaa, jos siinä ei ole jotain parempaa kuin muissa ohjelmissa. (hinta = 0 € on tietysti ihan hyvä etu sekin) Ohjelma ei vaan kiinnosta ketään jos se toimii huonosti tai toisessa ohjelmassa on paremmat ominaisuudet. Tutustu esimerkiksi http://www.nubix.com/ -osoitteesta löytyvään sirius-emal-ohjelmaan ja tee parempi :]

  Ongelmat viestien lähettämisessä pitäisi ratkaista - miksi ei postin lähettäminen kaikilta onnistu? Myös ohjelman toimivuus useammissa puhelinmerkeissä olisi ihan toivottava asia. Tällä hetkellä ohjelma tuntuu toimivan kunnolla vain itse tekijällä.. :(

  ja mitä tuohon "liitetiedostobugiin" tulee, niin ehdottomasti pitäisi toimia myös Outlook Expressillä lähetetyt tai muuten html-formatoidut tms. viestit. Harvoinpa sitä nykyään enää törmää pelkkää puhdasta tekstiä sisältäviin sähköposteihin. Eikö? (vrt. Sirius, joka siivoaa viestit liitetiedostoista, html-koodista yms.)

  Positiivista olisi myös toiminto, jolla voisi ainoastaan katsoa postilaatikosta otsikot ja erikseen ladata puhelimeen tarvittavat viestit. (vrt. Sirius) Kukapa haluaa odotella 5 minuuttia viestien lataamista ja todeta, että ei tullut kuin muutama "viagra" ja "horny teen lesbians" -viesti ;)

  Viestien pitäisi myös jäädä puhelimen muistiin talteen ja niitä pitäisi saada säilöttyä eri "kansioihin".

  kaikki tämä tiivistettynä: Tee toimivana samat ominaisuudet kuin Nubixin Sirius e-mailissa ja lisää useiden postilaatikoiden tuki niin hittituote on valmis.
   
 15. setsun

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Vastaus

  J^x puhut asiaa. Noiden toimintojen lisääminen tosin ei ole aivan yksinkertainen temppu, mutta katsotaan mitä voidaan tehdä. Tosiasia kuitenkin on, että yksittäinen ihminen ei pysty kilpailemaan yrityksen kanssa edes tällaisessa pienessä ohjelmassa. Esimerkiksi Nubixin Sirius e-email ohjelmassa on varmasti muutama ammattitaitoinen tekijä, jotka tekevät ohjelmaa täysi päiväisesti. Tällaisen amatöörin on hankala kilpailla kysyisen tuoteen kanssa. Tosin ei ohjelmaa siksi tehty, että sillä joku kaupallinen ohjelma voitettaisiin. Tosin, jos joku haluaa voin antaa Smail ohjelman lähdekoodit käyttöön. Sekä java koodit, että proxy palvelimen php koodit. Näitä java koodeja ei tosin ole documentoito. Php tiedostojen mukana tulee pieni documentaation. Liitetiedosto tuen saa käyttöön ihan sillä, että muuttaa php tiedostoja.
   

Jaa tämä viestiketju