jatkokeskustelut kielenkäytöstä foorumilla

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja kimmo, 27/2/09.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. kimmo Vieras

  0   0   0

  Uskoisin että asia on tullut jo suurimmalle osalle selväksi joka vaan tätä ketjua on lukenut..itse olisin vaihtanut jo monta kertaa puhelinta, jos noin kovasti olisi tökkinyt jonkun luurin kanssa.
  Asiana kuitenkin se, että jätetään se turhanpäiväinen alapään viljely pois näistä viesteistä, vaikka miten harmittaisi..antaa hieman asiallisemman ja aikuismaisemman vaikutelman, lisäksi (ainakin itselleni) miellyttävämpää lukea.
   
 2. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
  Ahaa, en muista mikä sana oli kyseessä oiko ollut jotain tän tyyppistä viisautta:
  http://www.youtube.com/watch?v=_PbWsF-8aJU
  Siis ihan suomea.
  Taitaa olla Noksulta tullut tännekin painostusta kun poikkipuolista sanaa ei saa mainita hymiöidenkään kanssa...
  Eiköhän puhelimen vaihdot ja hankinnat ole ihan jokaisen oma asia. None of your business.
  Kielenkäyttö on tietenkin ihan eri juttu mutta alatyyli ei ole rikos, ainakaan vielä ja eiköhän maailmassa ole hieman suurempiakin ongelmia kuin v-alkuiset sanat.
  Käyttökokemuksista tässä threadissa kuitenkin pääosin keskustellaan ja jos ne ovat joiltain osin huonot mm. useiden huoltokeikkojen takia niin ei voi mitään.
  Niin kauan kuin Nokia antaa kritiikkiin aihetta tuotteiden tyyppivioilla, ala-arvoisella supportillaan, olemattomalla tiedottamisella ja täydellisellä vaikenemisella puhelinten bugisten ohjelmistopäivitysten sisällöstä ja julkaisemisesta jne. jne. , niin kauan tulee kritiikkiäkin. Jos Nokia ja heidän kätyrinsä ja lakeijansa ei siitä pidä niin so what. Totuushan on kuitenkin se mikä ratkaisee, ei mikään muu.
   
 3. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Tohon nyt et itsekään usko.
  Varmasti.
  Niinpä.
  Totuus on tämä foorumin säännöistä:
  Kyllä sitä valitettavasti aika paljon näkee juuri sinulta tota v tai s tai p sanaa..joka lajia. Täällä on kyllä sitä nuorisoakin aika paljon, kun tätä foorumia lukee, erityisesti tätä ketjua. Ne käyttökokemukset eivät käsittääkseni ole enää sitä kiroilua.
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7562
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Nokia kun ei täällä painosta ketään. Kielenkäytöstä olet varoituksen saanut ja mikäli meno jatkuu on huilia tiedossa hymiön kera. Mikäli et asiaasi osaa ilmaista ilman painosanoja niin anna olla.
   
 5. torde Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/4/07
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Jos haluat pitää jonkin asian ihan vaan omanasi, niin miksi sitten avaudut siitä täällä jatkuvasti?

  Ei rikos, mutta kyllä sinun pitää ajatella muitakin foorumin käyttäjiä. Kirosanoille ei ole mitään yhtään mitään perustetta tällaisessa paikassa vaikka kuinka harmittaisi, huutele niitä vaikka sille puhelimellesi. Asiat täytyy osata kirjoittaa ilman niitäkin. Nimimerkin takaa on tietysti helppo suoltaa mitä tahansa, mutta keskustelijaa on hyvin vaikea ottaa vakavasti, jos hänen täytyy käyttää alatyyliä sekä vulgaareja sanoja asiansa tueksi ja pätemiseksi.

  Ja ei, en ole Nokian palveluksessa. Kysyisit sitä kohta kuitenkin.
   
 6. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
  Erittäinkin kiva kuulla ettei painosta.
  Ymmärrän tietysti foorumin sääntöjen idean ja tarkoituksen. Mutta on varsin outoa että offtopic- viestiin täysin selkeästi huumorimielellä laitettu hymiöllä varustettu täysin joviaali vastausteksti "katkaisee kamelin selän" ja saa aikaan sen myrskyn vesilasissa että joku näköjään pyhäkoululinjaa vetävä henkilö vetää herneen nenäänsä niin että vastine ei rajoitu itse ongelmaan eli v-alkuiseen yhteen sanaan vaan tekstistä selkeästi paistaa nokiauskovaisen närkästys siitä että noksun puhelinta ja organisaatiota kritisoidaan ja vieläpä ainoastaan sarkastisella tavalla johtuen alkuperäisestä huumoripitoisesta offtopic-aiheesta johon vastaus oli laadittu. Mikäli nokiauskovaisuus ei olisi taustalla, kimmon vastine olisi rajoittunut itse alatyyliseen tekstiin eikä olisi sisältänyt mitään muuta henkilökohtaista ja hämmästyttävällä tavalla kaunaiselta haiskahtavaa hyökkäystä liittyen valintoihin puhelimen suhteen.

  (Mitä tulee itse joidenkin asiattomina pitämiin ilmaisuihin (joilla on oma funktionsa koska muutenhan niitä ei olisi olemassa lainkaan) on todettava, jotta naurettava asia saataisiin edes jonkinlaisiin mittasuhteisiin, että maailma muuttuu. Julkisuudessa olevien tietojen mukaan suomalainen kansanedustaja on eduskunnassa pitänyt rintanappia jossa on teksti "Vittu haisee hyvältä".
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Rosa_Meriläinen
  Itse käytin tuossa tekstissä (joka ei ollut millään muotoa verbaalisesti hyökkäävä) joka kuitenkin oli jollekulle ilmeisesti se viimeinen korsi joka katkaisi kamelin selän, ainoastaan lievää kyseiseen substantiiviin pohjautuvaa arki-ilmausta verbin muodossa. Joten ihmettelen tavattomasti ilmaisuni aiheuttamaa tavatonta paheksuntaa etenkin kun pääsääntöisesti olen postauksissani käyttänyt "värikkäämpiä" sanoja editoidussa muodossa nimenomaan siitä syystä että asian painotus tulisi selväksi mutta ilmaisu ei aiheuttaisi pahennusta herkkähipiäisille kohtuuttomassa määrin. Lisäksi joissain tapauksissa kännykällä opera minillä tekemäni editointi ei olekaan tallentunut syystä jota en tiedä tai sivustolle kirjautuminen ei ole toiminut kuten pitäisi.)


  (Mitä taas tulee itse Nokian tuotteeseen ja sen käyttökokemuksiin jota tässä threadissa nimenomaisesti ruoditaan, on todettava että värikkääseen kielenkäyttööni on ollut ainoana syynä se että tätä puhelinta olen joutunut käyttämään huollossa ilmeisten materiaali/suunnitteluvirheiden, Nokian asiakaspalvelun ja huollon antaman käsittämättömän disinformaatiomäärän ym. takia kahdessa kuukaudessa enemmän kuin kaikkia aiempia omistamiani Nokian puhelimia yhteensä. Lisäksi Nokia on ilmeisesti antanut nettisivuillaan tuotteen teknisiiin ominaisuuksiin liittyvää täysin paikkansapitämätöntä tai vähintään täysin harhaanjohtavaa tietoa. Em. asioiden esille tuominen on käsitykseni mukaan mahdollista juuri tällä palstalla.)
   
 7. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
  Kun se, eli käyttökokemukset, on käsittääkseni tämän palstan tarkoitus. Ja jos käyttökokemukset ovat jatkuvasti huonoja niin silloin se asia vaan on niin ja minä silloin loogisesti "avaudun" näistä asioista "jatkuvasti" täällä. Ja jos se foorumin nokiauskovaisia närkästyttää niin sitten närkästyttää.
  (Väärinkäsitysten ja -tulkintojen välttämiseksi todettakoon vielä että käyttämäni käsite nokiauskovaiset ei millään tavalla eikä lainkaan viittaa Pärään joka on avoimesti tuonut esille omat yhteytensä Nokian suuntaan ja lisäksi käsittääkseni ansiokkaasti tuonut ja vienyt tietoa suuntaan jos toiseenkin. Lisäksi on painotettava että itselläni ei ole mitään vihamielistä asennetta Nokiaa kohtaan (paljastettakoon, olen itse ollut Nokian palkkalistoilla eikä niistä ajoista ole jäänyt mitään hampaankoloon ja työtodistuksenikin sisältää erinomaisia mainesanoja henkilökohtaisista ominaisuuksistani) vaan leppymätön vihamielisyyteni kohdistuu täysin tasapuolisesti kaikkia niitä yrityksiä kohtaan jotka päästävät markkinoille tuotteita joissa on esim. keskeneräisiä bugisia ohjelmistoja tai suunnittelu- ja valmistusvirheitä.)

  Henkilökohtaiset valintani puhelimesta luopumisen tms. suhteen ovat oma asiani ja ellen niihin pyydä apua en katso että kenelläkään on ilman mitään asiallista perustetta syytä alkaa ilman mitään argumentteja vain lähinnä henkilökohtaisena hyökkäyksenä niihin puuttua.  Enkä myöskään ole millään tavalla katsonut aiheekseni puuttua kenenkään yksittäisen henkilön valintaan sen suhteen mitä hän tekee huomattuaan esim. ostaneensa puhelimen jossa ei ole valmistajan lupaamia ominaisuuksia tai jossa on suunnittelu- tai valmistusvirhe joka toistuvasti aiheuttaa ongelmia huoltojenkin jälkeen. Se on jokaisen oma asia.

  On erittäin kummallista törmätä jatkuvasti tähän ilmiöön että joitain suoranaisesti paiseisiin asti ärsyttää se että kiistatta bugiseen tai vialliseen tuotteeseen vaaditaan julkeasti ja jopa julkisesti parannuksia sen sijaan että vaan vaiettaisiin ja suosiolla luovuttaisiin tuotteesta ja ostettaisiin uusi tilalle.
  Jos joku haluaa ostaa jonkin tuotteen vaan ostamisen takia eikä häntä haittaa se että normaalisti käyttöä varten tehty ja hankittu tuote on neljästä viikosta kolme huollossa esim. suunnittelu- ja materiaalivikojen takia tai siitä syystä että asiantuntematon support kehottaa viemään pelkän firmisbugin takia puhelimen huoltoon, niin sitten ei varmaan kannata näitä foorumeita lukea lainkaan.
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Juuri siitä oli kyse. Kielessämme on paljon sanoja ja ilmaisuja, mutta kaikkia ei kuitenkaan ole tarkoitettu yleiselle foorumille.
  Tästä ei ole pitkääkään aikaa, kun eräs toinen foorumin käyttäjä puolusteli omaa kiroiluaan useilla eri tavoilla ja tästä käytiin kohtuullista vääntöä.
  Minusta siinä ei ole mitään selittelemisiä, eikä jotkut hymiöt tahi huumorimieli tee asiasta mitenkään hyväksyttävämpää.
  Totatota..sanon nyt ihan alkuun, että jatkossa en meinaa katsella tällaisia perusteettomia henkilökohtaisia loukkauksia, vaan niiden esittäjä joko esittäköön todisteet väitteidensä tueksi, tai sitten lähtee huilimaan.
  Koitetaan kuitenkin tämän kerran kommentoida jotakin..
  Pyhäkoululinjaa en ole täällä vetämässä, mutta jos teksti vilisee v-kirjaimia, niin sitä ei ole miellyttävä lukea. Omasi ei toki "vilissyt", vaan siellä oli vaan yksi, mutta jos ei näihin joskus puututa niin asioilla on taipumuksena lisääntyä. Hyvä esimerkki on samassa ketjussa, eli hieman tämän "ohjeistukseni" jälkeen, eräs kirjoitti p*rkele..kun ei siihen puututtu, niin seuraavassa viestissään oli jo p*rkele ja v*ttu. Sen jälkeen annoin jo varoituksen, enkä odottanut enää seuraavaa viestiään.
  Ja vaikka se siltä saattaakin itsestäsi tuntua, niin tämä ei ole mikään henk.koht. hyökkäys P.Hirvosen persoonaa kohtaan, vaan yritys pitää foorumi asiallisena paikkana, missä jokaisen miellyttävä käydä ja saada ongelmissaan apua.
  Maailma voi muuttua, mutta nämä säännöt ovat vielä toistaiseksi täällä voimassa.
  Jos tuosta kansanedustajan rintanapista saan kuitenkin oman mielipiteeni sanoa, niin mielestäni naurettavan typerä provo edustajalta.
  Mitä tähän omaan sanomiseesi tulee, niin minusta hieman liioittelet tätä juttua. En ole mitenkään "tavattomasti paheksunut" kirjoituksiasi, vaan yksinkertaisesti esittänyt nätin pyynnön/ohjeen siitä että jätettäisiin nämä v-sanat pois viesteistä. Ei mitenkään iso homma, eihän?
  Kun tämä uskomuksesi nyt tuntuu toistuvan, niin kehoitan sinua lukemaan viestini uudemman kerran..jos koitat sen lukea ajatuksen kanssa, niin siinä ei ole millään tavalla hyökätty sinua vastaan.
  En minä itse ole tällaista täällä huomannut. Se kuitenkin sanottava, että jos satojen viestien ajan jaksaa/haluaa vaan haukkua yhtä luuria, niin voihan se olla että se alkaa jo jotakuta kyllästyttää. Jos luurissasi rautavikaa, niin se ei varmasti täällä kirjoittamalla kuntoon tule. Yhteys myyjään/valmistajaan ja loppupeleissä sitten kunnalliseen kuluttajaneuvojaan, sillä systeemillä voit saada toimivan luurin itsellesikin(niitäkin on nokia tehnyt, tietääkseni).
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mun mielestä toi teijän linjanne on jo nyt ihan syvältä. Sen käsitän, et joka toinen sana on veetä ja peetä, ettei tekstistä saa selvää edes. Mut kyl suomalaiseen kielikulttuuriin on sana vaikkapa "vittumainen" hyvinkin kuvaava henkilöstä tai tilanteesta. Rajansa tietysti kaikella, mutta muistakaa, et täällä on myös sellasiakin aikuisia joita teidän naurettavuuksiin menevät nollatoleranssit ei kiinnosta pätkän vertaa. Kakarat tietää tasantarkkaan ja tulevat jatkossakin tietämään mitä sanat tarkoittavat, luki niitä foorumilla tai ei. Taitaa olla niin, että modet vuosien mittaan, on päättäny tulla entistä lammasmaisemmiksi tässä asiassa ja joka toiselle ollaan lykkäämässä bannia aivan naurettavista syistä. Ette sitten lähteneet edes keskustelemaan asiasta viimeksi, vaikka jotkut ärsyyntyivät siinämäärin, pitkistä käyttäjistä ja lähtivät pois "natsimaisen meiningin" vuoksi.

  Ketä kirosanoilla suojellaan oikein? Omaa mieltännekö, eihän siinä oikeen muuta voi olla.

  Laittakaa sitten ottaa päähän ketjuun K18 merkintä. Ei tartte vollottaa joka asiasta ja kaikki tietää paikan, jossa avautua. Nyt näyttää siltä, että joka toisella tuntuu olevan "paska" sanastakin eri metodit käytössä.

  Harvoin edes kritisoin modetoimintaa ja mielummin kannatan sitä, mut tää on se asia mihin oon itekin joutunu törmäämään. Ainoa ero siihen on se, että kirjotustyyliini on käyty puuttumaan 8 vuotta myöhemmin. En kyllä koe olleeni häiriöksi kellekään ja varmasti moni muukin on ihmeissään jatkossa kun saavat varotuksia milloin mistäkin.

  Lopeta sinäkin sitten turhat vihjailut asian tiimoilta ja älä käytä minua joka käänteessä keppinä ja porkkanana aasimaiselle touhulle mitä puolustat.

  Jos ois miestä edes sanomaan suoraan tuokin asia et JJ:llekin on tullut aiheesta sanottua... mut ei kun "eräs" ja "joku" jne.

  Kohtuullinen vääntönne loppui hyvin nopeasti, koska asiasta ette te keskustelleet, vaan päätökset oli jo tehty.
   
 10. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kiroilu ei kuulu hyvien tapojen mukaiseen kielenkäyttöön. Piste. Asia ei siitä muuksi muutu.

  Ymmärrän hyvin jos silloin tällöin lipsahtaa sana sinne tai tänne, eli en neuroottisesti etsi kirosanoja, mutta jos jollain henkilöllä alkaa niitä toistuvasti esiintyä viesteissä niin huomautus on paikallaan. Kirjoitetun kielen kanssa voidaan näkemykseni mukaan käyttää myös selvästi pienempää toleranssia kuin puhekielen osalta.
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin, mutta kun asiaa ei kysytä koskaan kiroajilta. Vain oma kannanotto pätee hyvistä tavoista. Muilla on vain mielipiteitä.

  Tarkotan vaan sillä, että muille hyvät tavat voivat olla häilyvä käsite. Asia käsitetään nollatoleranssina, kun käytäntö on ollut sen mukaista.

  Asiasta on väännetty kättä, koska perustelut on olleet mitä on. suuntaa muutetaan justiin kun ei haluta vastata edellisiinkään kysymyksiin. Onko kenenkään vähä-älyiseksi tms. nimittely operaattorit osiossa jne. muka sen parempi? Harvoin kukaan palstalla toisiaan kiroaa. Yleensä sadatellaan saatua palvelua tai huonoa tuuria jne. Hyökkäystä ei ole kuitenkaan suunnattu fooruminkäyttäjiin edes.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sattuisiko olemaan jotain vakavasti otettavia lähteitä joissa kiroilu todettaisiin hyvien tapojen mukaiseksi.

  Se että joissain paikoissa, tai joissain teoksissa kiroilu voi olla hyväksyttävää on tietenkin aivan eriasia.

  Tämä on varmaan monille tullut selväksi, joidenkin mielestä hyvien tapojen vastainen toiminta on jopa kannustettavaa.

  Jos mielestäsi sääntöihin pitäisi saadamuutos (Valtonta ilmeisesti toimii ok?), Niin perinteisesti homma kai menee niin että ensin vähän miettii asiaa ja Ylläpito-osioon postaa muutos ehdotuksen.

  Kannattaa miettiä suh huolella mitä ehdottaa, esim jos ehdotat kiroilun salllimista, ja hyvientapojen noudattamis toiveen poistamista. niin kannattaa varmaan todella hyvin perustella mitä etuja siitä on lukijoille, kirjoittajille ja valvonnalle. kannattaa pohtia myös palveluntarjoajan rajoitukset, vairanomaisuositukset. Jos ehdotus aiheuttaa esim osan lukijoiden ulossulkemista, niin miten se tähätisiin ja valvottaisiin. Tiedän toki että voisit ehdottaa palvelimien siirtoa ulkomailla ja palvelun suuntaamista ulkomaille, mutta.

  Tuon jälkeen sitten esität ne huimat edut mitä ehdotuksesi tuo.
   
 13. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7562
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Loppui kyllä koska asia ei edennyut mihinkään, kuten sen olemme saaneet huomata. Jääräpäätä kun ei saa ottamaan huomioon muita ja muiden mielipiteitä.
   
 14. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tietääkseni kiroilun kieltää yksilö "muiden puolesta" -vetoomuksellaan eikä itseään ajatellen jolloin saadaan laajempi tuki toimilleen yksilöä vastaan. Nyt jos joku puolustaa mielestään kaltoin kohdeltua foralaista ajattelen silloinkin itseään? Vau! Jospa oikeesti joskus miettisitte syvällisemmin mitä suusta päästätte.
   
 15. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Jospas oikeesti menisit itse itseesi pohtimaan onko voimasanojen vapaa viljely puolustamisen arvoinen oikeus. Sillä kun ei voiteta yhtään mitään mutta voidaan hävitä paljon. Hyvä vain kun moderaattorit asiaan kiinnittävät huomiota, pinnat täältä (vaikka itsekin joskus tulee kirjoiteltua rumia)!
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Nytkö kiroilun hyväksyntä vaatii jonkun lähteen, jossa todettaisiin tarpeellisuus ja hyväksyttävä käytös. Tietysti on sellasiakin ihmisiä jotka käyttäytyy kuin viilipytty, niihin en lukeudu tuhansien muun tavoin ainakaan. Tämä siksi ettette voi ainakaan väittää ajattelevan vain itseäni taaskin. Mielestäni tää koko höpinä on vaa maitonaamojen liitto ärsyyntyneitä vastaan.

  Niinkuin Raamatussa maininta "Perkeleestä" itsestäänkö se olisi sallittua tai näyttelijöiltä jotka näyttelee tosielämää. Ehkä sitten BB:ssä piipataan tai foralla pyyhitään tai bannataan. Kaksinaismoralismia. Samaan aikaan kun BB:ssä naidaan ja täällä haukutaan vähä-älyseksi niin kiroilu kielletään molemmissa ettei kukaan vaan opi "huonoja tapoja" tai "tavat" ei ainakaan lisäänny? Täähän se nyt on totta kuitenkin. Se sallitaan mikä omasta mielessä liikkuu. Vankka tuki vaan kaikelle, niin läpihän se menee hulluinkin ehdotus.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Keskustelin asiasta, mutta kokoajan käsitellään niin kuin asia on loppuun käsitelty. Tulin tukemaan kiroilusta ylipäätään olevia ajatuksia koska kukaan muu ei näytä kuin vastustavan. Nyt kun tukea annetaan koitetaan vaientaa. Keskustelkaa tai vaietkaa, aivan sama mustavalkosine maailmoinenne ja ymmärtämättömyyttä inhimillisiä asioita vastaan.

  Mun mielestä säännöt ylipäätään on tarkotettu edes jonkin maalaisjärjellisen tavan mukaiseksi. Ei ehdottomiksi vai onko kaikki ihmiset mielestäsi robotteja ykkösine ja nollineen?

  En ole edes väittänyt ja puolustanut vapaata viljelyä voimasanoille. Lue ajatuksella tekstejäni. Jos jotain pännii, niin suomalainen on suomalainen, lyö lyötyä lisää kieltämällä vaikka kiroilun.


  ------------------------------------------------------------------------------------
  Mulle on joskus ihmiset huomauttanu kiroilusta ja työaikana työskentelen välillä mm. Jehovan todistajan kanssa samassa huoneessa. Koitan kunnioittaa ettei hänen tarvitsisi kuunnella kiroiluani edes vahingossa. Samalla tavalla hänkin on myöntyväinen, että multa joskus on päässyt kiroilua tahattomasti. Koittaa ymmärtää asian, eikä pidä minua pahana ihmisenä varmaankaan lainkaan. Tietääpähän kuitenkin ettei voi toimia toisen moraalin vartijana ja kuitenkin jotkin asiat pitää hoitaa kauttani. Ylipäätään en kiroile tai viljele mitään kirosanoja, mutta kun tarpeeksi ärsyttää, niitä pääsee. Mä en niitä ala ainakaan elämässäni vahtimaan miten reagoin ja kaikkein vähiten se on mielessäni silloin. Tuskin moni muukaan, koska saattaa kiroilla.

  Syy huomauttamiseen on lähinnä siinä, että jotain vanhempaa ukkoa tuskin kiellettäisiin. Monesti oon kyllä nähny tilanteita missä työmiehet kiroaa äänekkäästi jossain jutellen. Ei kukaan semmoselle mene huomauttamaan. Mutta kun itse istun koneen äärellä ilman haalari statusta, on helppo tulla jonkun sanomaan.
   
 18. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7562
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Hohoo. Kylläpäs taas olet yksin ja ainoana oikeassa kuten aina. Mielipiteesi linjauksestamme olet kyllä jo useaan otteeseen tehnyt selväksi.

  Miksi säännöistä pitäisi tehdä veteen piirrettyjä viivoja? Kielikulttuuriakin on monenmoista. Tunnen monia ihmisiäö joiden sanavarastoon ei ala- tai ertitetyyliset kirosanat kuulu. onko heidän kielikulttuurinsa mielestäsi köyhempää kuin esimerkiksi sinun kielilkulttuurisi?

  Mikäli ei nollatoleranssit kiinnosta voi sitä vaikka perustaa oman foorumsi ja nimetä sen vaikka ulostetta kuvaavalla sanalla ja toleranssiaan siellä saa mielin määrin muutella ja kirota muiden käyttäjien kanssa kilpaa.

  Se mitä lapset oppivat niin lähteitä on tosiaan monia. Eivät lapset kielenkäyttöä täällä ole opettelemassa. Bannit ovat saatu ihan ansaituista syistä. Mitä natsismiin tulee, niin kyllä oli monia eri syitä miksi vanhoja käyttäjiä poistui foorumilta. Tietääkseni kukaan ei poistunut sitä varten kun ei foorumilla saanut kirota.

  "Ketä kirosainoilla suojellaan oikein?" Olisikohan kysymyksesi muotoiltu hiukan huonosti nytten? Kirosanoilla ei täällä ketään suojella ja syy kiroilun kitkemiseen löytyy ihan hyvän tavan noudattaminen. Mutta ethän sinä mistään hyvistä tavoista taida mitään tietää, sillä kaikki mitä sinä teet ja miten teet on aina kuitenkin oikein koska olet niin päättänyt. Välillä voisit jättää oman napasi kaivelun sekä lopettaa tuollaisen syyttömien puolustelun nasevilla pohjattomilla lausahduksillasi.

  Mitä tuo merkintä hyödyttäisi. Ei yhtikäs mitään. Kyllä sitä aikuisen luulisi osaavan avautua ilman tiettyjä sanoja. Eriasia on jos vasaran varpailleen tiputtaa niin siinä kyllä ärräpäitä varmaan päästelee, mutta tuskin kukaan niitä pitää sisällään niin kauaa että päsee tietokoneelle istumaan ja avautumaan foorumille. Jos sellaiselle on tarvetta niin voi perustaa oman blogin mitä sitten aiheesta kiinnostuneet voivat lukea. Sinne voikkin sitten lätkiä ihan millaisia K-18 merkkejä jokapuolelle.

  Kyllä siitä aina pieni myrsky on vesilasiin puhjennut kun sinun toimia on moderoitu. Maailma muuttuu ja foorumi sen myötä. Mitä oli kahdeksan vuotta sitten ei välttämättä enää päde. Ei kai siinä käyttäjä ihmeissään ole jos asiallisen varoituksen saa. Mikäli varoituksia samalle käyttäjälle tulee milloin mistäkin niin tuskin niistä yksikään on aiheeton.
   
 19. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7562
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Yksilö ei tätä päätöstä ole tehnyt ja yksilöä kohden ei toiminta ole. Kyllä samat säännöt koskevat koko käyttäjäkuntaa. Syvällisyyttä harvemmin sinun kanssa käydyissä keskusteluissa on, saatika sitten että olisi kahta osapuolta. Vai pitäisikö sanoa että kolmatta osapuolta sinun ja sinun suuren egosi lisäksi. Kyllä noista sinun kirjoituksistasi paistaa aina taustalta se kuinka syvällä sormi siellä omassa navassa taas onkaan.
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Huoh! "Minun egoni syypää" Voitko keksiä muuta vielä?
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju